PCOS-s diéta kérdés?

Figyelt kérdés
Most láttam, hogy a natúr Activia joghurtba is 6 g cukor van, pedig azt hittem abba semmi cukor sincs. Már teljesen megzavarodtam mindenbe cukor van. Akkor ezt se lehet enni? Van olyan joghurt amibe egyáltalán nincs cukor?

2014. márc. 8. 10:16
 1/6 anonim ***** válasza:
Tejcukor lehet szerintem, bár activiat soha nem eszek. Meg kell nézni az oszetevoknel, hogy mi is van benne pontosan
2014. márc. 8. 10:18
 2/6 anonim ***** válasza:
Sima joghurtot eszem és én rakok bele gyümölcsöt, így nincs benne plusz cukor, csak a tejcukor és a gyümölcsben lévő cukor.
2014. márc. 8. 10:21
 3/6 anonim ***** válasza:
Meg kell nézni az összetevőket. A tej alapból tejcukrot tartalmaz, az van a joghurtban is. Ha az összetevőknél nem írja, hogy "cukor", "glükóz", vagy "glükózszirup", akkor csak a tejben lévő tejcukor van benne. Ilyen esetben nyugodtan eheted, de természetesen bele kell számolni a napi CH adagba. És a tejtermékek a gyors felszívódású CH-k közé tartoznak.
2014. márc. 8. 10:25
 4/6 anonim ***** válasza:
A legtöbb natur joghurtot is cukrozzák, kevés van amit nem, csak azokból szabad venni. Az összetevőknél nézd van e benne hozzáadott cukor.
2014. márc. 8. 12:25
 5/6 anonim ***** válasza:
2 dl sima tejben is van asszem 8 g CH; ahogy előttem írták, bele kell számítani a napi mennyiségbe.
2014. márc. 10. 16:10
 6/6 anonim ***** válasza:
De azt ugye tudjátok, hogy a joghurt nagyon megnyomja az inzulint? Úgyhogy csak mértékkel szabad, semmiképp se napi szinten.
2014. márc. 12. 15:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!