Ez ugye nem teljes hormonsor?
Mivel az állami orvos nem vett komolyan és nem adott beutalót az állami endokrinológushoz, elmentem magán endokrinológushoz és nekem kellett könyörögnöm, hogy nézzünk hormonsort. Erre nagy nehezen elküldött vizsgálatra, de csak prolaktint, anti TPO-t és progeszteront írt a papíromra, mást nem is néztek. Ez ugye nem elég? Egyébként a prolaktinom éppenhogy a felső határ alatt van, de szerinte minden rendben, a 2,2-es TSH értékemre is azt mondta, hogy nagyszerű, pedig tudom, hogy 2 alatt kellene lennie. (a pajzsmirigy vizgyálatot is magánúton csináltam magamtól, mert az orvos arra se akart küldeni)
Egyébként azért nem vesznek komolyan, mert "csak" egy vetélésem volt és "csak" 7 hónapja próbálkozunk újra a műtét után, és még "csak" 31 éves vagyok. De hogy a magándoki is ilyen félvállról vegyen...Másik magándoki nincs is, az államihoz pedig csak beutalóval mehetnék. Szerintetek mi lehetne a megoldás?
Laborban is magánúton lekérhetsz egy csomó vizsgálatot.
Pl. laboratórium kft és sokan mások: bejelentkezel, bemész egy reggel vérvételre, beixelgeted (vagy már bejelentkezéskor igénylőlapot töltesz ki) milyen hormonokat egyebeket akarsz. Amikor megvan az eredmény azzal mész el pl. magán endokrinológushoz. De aezek a magánlaboros cegek adnak telefonszamot, ahol hozzaerto ertelmezi, magyarazza neked az eredmenyeket vagy segit milyen iranyba menj tovabb. (neten keress rá az oldalaikon minden fönt van).
Esetleg jobb nőgyógyaszt keress, mert nem feltétlen hormonprobléma. Lehet a szervezeted amúgy se állt még helyre se testileg, se lelkileg.
Sajnos a magyar protokoll ilyen "egy vetélés nem vetélés" (csak a kettő-három egymást követő :-(. Átlagos teherbe esési idő 6 hónap, ha 1 évig hiábavaló a próbálkozás, akkor kezdenek egy protokollsort végigfuttatni, hogy mi lehet a gond.
Szerintem próbáld elengedni magad kicsit (pontosan tudom iszonyat nehéz!), és inkább kétnaponta szexelni, és amikor megfoggan, akkor nagyon figyelni magadra (de ne stresszelni...).
Egy ismeròsöm természetgyógyászhoz ment hasonló problémával, ott több homront kértek (írj privit, ha gondolod).
Nagyon köszönöm a válaszod. Nem Magyarországon élek, de azt hiszem, hogy itt is kell lennie olyan labornak, ahol kivizsgálnak amire kérem. Csakhát akkor még jobban magamra haragítom az endodokit, ha meglátja, hogy a saját fejem után mentem és olyan eredményekkel megyek hozzá, amit ő nem is kért. Azzal vigasztalt, hogy akár 40 éves koromig is még nyugodtan szülhetek és addig még úgyis van 9 évem. Hát, köszi. Azt hittem nekiugrok...
Sajnos azt is hiába tudom, hogy a TSH-ra már gyógyszert kéne adnia. Ő az orvos és ha úgy látja, akkor nem ad. magában az eredménnyel nem nagyon tudok mit kezdeni.
Szia.
LH
FSH
Prolaktin
Ösztradiol
Progeszteron
Tesztoszteron
TSH
Ebből áll kb a teljes hormonsor. Ha magánba mész akkor ott azt csinálják,amit kérsz. Mond az endodokinak,h a nőgyógyász kérte a többit és már nem is szólhat semmit. Sajnos nekem is volt egy vetélésem és nekem is azt mondták,h semmi gond,ez előfordul,mindennapos dolog,hát kedves...mit mondjak. Én is elmentem magán laborba,felirkáltam mit szeretnék és úgy mentem a dokikhoz. Amúgy a TSH-val kapcsolatban is megoszlóak a vélemények és olyan nincs,h senki nem eshet teherbe 2 feletti értékkel,ez nem igaz,lehet,h neked éppen a 2 alatti nem felelne meg,ki tudja. A 2,2 szerintem tökéletes,nekem 5,4 volt,kaptam gyógyszert rá,3 hét alatt levitte 1,2re,aztán ez még lejjebb ment és most már ott tartok,h O,5....nem kellett volna gyógyszer,m most meg átestem a ló túloldalára,viszont erre nem kaphatok gyógyszert,m határértéken belül van. Nekem kiderült,h PCOS-ám is van,ami még rátesz egy lapáttal az egészre,én se vártam meg az 1évet,és nagyon jól tettem,m még csak most vagyunk az 1évnél,viszont már helyreállt az LH-FSH szintem is,szal ha belegondolok,h még most derülne ki minden gond,akk megőrülnék.
én úgy tudom,hogy:
3. napi vérvétel:
LH,FSH,Ösztradiol, Tesztoszteron, Prolaktin vizsgálata és egy
21. napi ösztradiol és progeszteron
tsh kb mindegy mikor?!
javallott az inzulinrezisztencia vizsgálat és D-vitamin vérből szintén
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!