Három kérdés: méhpempő, stressz és lombik?
Már jó ideje nem sikerül a baba, lenne pár kérdésem, hátha valaki tud segíteni.
(Az orvos felejtős, egy kisautó árát már otthagytam, minden lelet negatív, csak bámulnak bután, meg ígérgetnek, de eddig még semmi eredménye)
1. Megfigyeltem, hogy ha méhpempőt szedek, abban a ciklusban mikor szedem menzesz előt barnázok. Ez lehet a méhpempő hatása? Lehetne ellensúlyozni progeszteron krémmel?
2. Sajnos nagyon sokat dolgozom és nagyon stresszes a munkám, lehet hogy ez a bajok oka. Hogyan tudnék mégis teherbe esni? Értem én, hogy itthon kikapcsolok, de az itthon és ébren töltött óráim száma töredéke a munkahelyi óráknak. Állást váltani nem akarok (egyszer már váltottam mitóta próbálkozunk), de sajnos nekem a szakmám stresszes, nem a munkám. Mit tudok tenni a baba érdekében?
3. Ha minden kötél szakad szeretném megpróbálni a lombikot. Külföldön vagyok biztosítva, itt csak betegség esetén állja az állam, mivel nálam elvileg nincs gond, vagy fizetem zsebből, vagy nem lesz gyerekem. Ha magyar biztosításom lenne, fizetné az állam? Mit lehet tenni, ha nincs? Van valami privát biztosító, vagy alapítvány aki segít? Mert 1-2 próbálkozást még ki tudnánk fizetni, de ha akkos se sikerül, akkor mit csinálunk? Akkor se pénz se gyerek.
Köszönöm annak aki normálisan válaszol!
Még egy negyedik is eszembe jutott :D
Ha alacsony a tesztoszteron szintem (nagyon alacsony), akkor attól még lehet IR-em, vagy nem? Az orvos csak legyintett, hogy nem kell tesztelni, mert PCOS biztos nincs. Én azt értem, de attól még elvileg lehet IR, nem? Vagy az alacsony tesztoszteron azt is kizárja?
Én azt értem, hogy vannak tb által támogatott intézetek, de az én külföldi tb-m nem támogatja. Csak akkor ha endometriózist, rossz spermaképet, vagy mindkét oldalon átjárhatatlan petevezetéket tudok felmutatni. Nálunk nincs egyik se. Én fizetném a magyar tb-t, de úgy tudom, hogy egyszerre csak egy országban lehetek biztosítva. :(
Voltam kb 6-7 homonvizsgálaton, endokrinológusnál, 4 nőgyógyásznál, kaptam Clostyt, követték a ciklusomat, hőmérőztem, voltam méhtükrözésen, petevezeték átjárhatóságin, voltunk spermavizsgálaton, voltam még természetgyógyásznál is. Megpróbáltam mindenféle vitamint, és csodaszert. Már nagyon de nagyon elegem van, hogy mindenki megígér mindent, hogy ezt csináld meg azt szedd.. hát nem leszel terhes, hát izé, na mindegy a te bajod, itt a csekk, majd fizesd be jó? Volt olyan orvos is akinek az asszisztense két év sikertelen kezelés után a szemembe mondta, hogy hát muris, mindenki más terhes lett.... Én valahogy nem találtam annyira viccesnek..
closty mellé nem kaptál repesztöt? Az fontos, na meg kell valami kezelés, nem tudom mennyi csodaszert probáltál de ezekszerint nagyon sokat ha ilyen sok pénzbe került már. Már nincs ás mód mint az inszemináció.
A Tb-s dolgot beszéld meg egy szakértövel. Na meg egy cukor, inzulin terhelés nagyon fontos lenne, magánban 5-8e Ft és aznap meg van az eredmény.
Nem, repesztőt nem kaptam, mert a rendkívül intelligens orvosom azt mondta, majd megreped magától. :(
Most nézegetem ki legyen a szerencsés 5 orvos, aki végtelenül sok pénzt gombolhat le rólam, cserébe hátha felír pár vizsgálatot meg kezelést amik eredményt is hoznak.
A csodaszerek mindenféle nagyon drága vitaminok voltak, meg valami speckó síkosító (szintén aranyáron) amitől a spermiumok hiperszuper teljesítményre képesek, akkor ugye méhpempő, akupunktúra, Aviva torna, táplálékkiegészítő ami a tesztoszteron szintet hivatott rendbe hozni, biztos volt még, több most nem jut eszembe.
hát ha nem nézték, akkor nem ártana egy terheléses cukor-inzulin vizsgálat, tényleg a pcos és az IR a leggyakoribb meddőségi ok (és nem mellesleg elég gyakran jár együtt progeszteronhiánnyal - a barnázás miatt írom)
Más: miért akarsz rögtön lombikkal kezdeni?
de ehhez sajnos még itthon is nagyon kevés doki ért, vagy foglalkozik igazán vele...
Szerintem sem a lombik a következő lépés, hanem egy jó endokrinológus.
Az ország legjobbjai itt vannak :
Én oda járok, és ők találták meg a problémámat, amit senki más nem vett észre.
Nem kell otthagyni egy vagyont. :-)
En is kulfoldon vagyok (Anglia) masfel eve varunk a babara. Az en ciklusom nem rendszeres hol van hol nincs. Eddig azt mondat a haziorvos, hogy ez teljesen normalis es elhajtott. Mikor mar 5. alkalommal voltma nala nagy kegyesen adott beutalot nogyogyaszhoz, aprilisra kaptam idopontot.... Elkeserito! Neztem magan dokit de itt csak egy konzultacio vizsgalat nelkul £255 ami kb 90.000Ft...
En azt tervezem kedves kerdezo hogy a Budapesten a Mensmentisbe kerek idopontot vizsgalotakra. Jol mondja az elozo, ezt meg probald meg!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!