Policisztás és erősen szúró petegészekre kaptam 3 havi fogamzásgátlót, de ugyanúgy szúr a 3. hónapban is a petefészkem. Lehetséges, hogy nem múltak el a ciszták és azért szúr még mindig?
Tudom nem így kellene kezelni a PCO-t (vagyis még csak gyanú, az uh-n "szépen" kirajzolódtak a ciszták mindkét petefészkemben), de a nőgyógyász mondta, hogy 3 hónapig szedjek fogamzásgátlót mert nem szeretne egyből hormonvizsgálatokra küldeni.
A fájdalom azt jelezheti, hogy még mindig megvannak a ciszták? :S
a fogamzásgátló a lehető legrosszabb, amit tehet. Valószínűleg elmúlnak a ciszták, de csak azért, mert a f.gátló elfedi a tüneteket, és ha abbahagyod, akkor előjönnek (sokszor durvábban). Igen, azok a ciszták...
A hormonvizsgálat egy vérvétel, semmi rossz, és igen is kell, minél hamarabb, hogy el lehessen kezdeni a hármas kezelést (diéta, mozgás, és ha kell, akkor gyógyszer). Nem is értem, mi az a hülyeség, hogy nem akar hormonvizsgálatra küldeni... :((( hiszen így talán rögtön kiderülne, ez-e a baj (cukor-inzulin érték, lh-fhs arány ugye... de hülyeség)
Keress egy hozzáértő (!!) endokrinológust - ne nőgyógyászt, sokszor nem értenek hozzá. De hát végül is nem ez a szakterületük.
Köszönöm szépen!
25.-én visszamegyek és ha elmúltak a ciszták (habár furamód még mindig nagyon szúrnak a petefészkeim, ez mitől lehet? :S) és továbbra is fogamzásgátlóval akar "kezelni", elmegyek másik orvoshoz.
hát nem tudom, hogy nálad mi van, de nekem mindig szúrtak a cisztáim, és egy rövid, éles fájdalom volt, mikor "kipukkadtak"
nem tudom, mekkorák, de ha nagyok, és nagyon fájnak, akkor menj előbb vissza a dokihoz
Igazuk van a többieknek.Első út egy jó endokrinológus aki uh-val végig követi a ciklust és a hormonokat...Ha baj van jön a diéta,mozgás,merkformin.Én így lettem kismama és a ciszták is eltűntek :)
22hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!