Nem jön össze a baba. Meghallgattok? Mit tanácsoltok?
Körülbelül 9 hónapja próbálkozunk. Érdekes a sztori... Tavaly ilyenkor kezdtünk el a babáról beszélgetni, és annak ellenére, hogy már évek óta érzem, hogy nagyon vágynék kisbabára, mikor tudatosult bennem, hogy belevágunk, és lehet, hamarosan szülők leszünk, kissé ráparáztam, és pl hónapokig alig aludtam. Ez volt az első jel, hogy nem fog ez olyan könnyen menni.
Aztán márciusban hőmérőztem (akkor még csak megszakítással voltunk együtt), és olyan gyönyörű hőgörbém lett, amilyet csak kívánhat az ember lánya, úgyhogy áprilisban nagy mellénnyel vágtunk vele a baba projektbe.
Áprilisban 30 helyett 20 napra jött meg a menzeszem, aztán egy hónap kimaradt. Mértem a hőmet, nem jelzett peteérést, ugyanolyan alacsony maradt a testhőm végig. Biztosan nagyon rágörcsöltem, és felborítottam a ciklusomat. Hajlamos vagyok idegeskedni, az agyamnak pedig elképesztő hatalma van, simán tud ilyen tüneteket produkálni.
Azóta hiába próbálkozunk a babával. Többször kérdeztem már itt is, azt tanácsolták legtöbben, hogy próbáljak ne izgulni, ne szedjek semmit, ne igyak teákat, ne hőmérőzzek, és majd jön, ha akar. De nem akar, én pedig kezdek nagyon elkeseredni. Tudom, hogy mások már évek óta próbálkoznak, és mi még az "elején" tartunk, meg még orvosnál sem voltunk, de akkor is elszomorító. Szerintem sokan tudjátok, milyen vacak érzés ez :(
Ráadásul az elmúlt 2 hónapban megváltozott a ciklusom. Eddig 30 napos volt, és kis mellfeszüléssel kezdődött a menzesz előtt 1-2 nappal. Most 32-34 napos, és menzesz előtt másfél-két héttel úgy megduzzad és fáj a mellem, ahogy soha korábban. És pl már előző hónapban is beleéltem magam, hogy talán azért fáj ennyire, mert végre jön a baba... meg most is (2-3 nappal vagyok a menzesz előtt), hatalmasak a melleim és fájnak is, kicsit már görcsölgetek, de csináltam ma reggel egy tesztet, és negatív.
Nagyon szomorú vagyok most.
Mit tanácsoltok? Kezdjek megint hőmérőzni, hogy lássuk, tényleg nincs pé-m? És ha valóban nincs, ne próbálkozzak barátcserjével, teákkal, hanem inkább menjünk orvoshoz?
Köszönöm, hogy meghallgattatok :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!