Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Nem jön össze a baba. Meghallg...

Nem jön össze a baba. Meghallgattok? Mit tanácsoltok?

Figyelt kérdés

Körülbelül 9 hónapja próbálkozunk. Érdekes a sztori... Tavaly ilyenkor kezdtünk el a babáról beszélgetni, és annak ellenére, hogy már évek óta érzem, hogy nagyon vágynék kisbabára, mikor tudatosult bennem, hogy belevágunk, és lehet, hamarosan szülők leszünk, kissé ráparáztam, és pl hónapokig alig aludtam. Ez volt az első jel, hogy nem fog ez olyan könnyen menni.

Aztán márciusban hőmérőztem (akkor még csak megszakítással voltunk együtt), és olyan gyönyörű hőgörbém lett, amilyet csak kívánhat az ember lánya, úgyhogy áprilisban nagy mellénnyel vágtunk vele a baba projektbe.

Áprilisban 30 helyett 20 napra jött meg a menzeszem, aztán egy hónap kimaradt. Mértem a hőmet, nem jelzett peteérést, ugyanolyan alacsony maradt a testhőm végig. Biztosan nagyon rágörcsöltem, és felborítottam a ciklusomat. Hajlamos vagyok idegeskedni, az agyamnak pedig elképesztő hatalma van, simán tud ilyen tüneteket produkálni.

Azóta hiába próbálkozunk a babával. Többször kérdeztem már itt is, azt tanácsolták legtöbben, hogy próbáljak ne izgulni, ne szedjek semmit, ne igyak teákat, ne hőmérőzzek, és majd jön, ha akar. De nem akar, én pedig kezdek nagyon elkeseredni. Tudom, hogy mások már évek óta próbálkoznak, és mi még az "elején" tartunk, meg még orvosnál sem voltunk, de akkor is elszomorító. Szerintem sokan tudjátok, milyen vacak érzés ez :(

Ráadásul az elmúlt 2 hónapban megváltozott a ciklusom. Eddig 30 napos volt, és kis mellfeszüléssel kezdődött a menzesz előtt 1-2 nappal. Most 32-34 napos, és menzesz előtt másfél-két héttel úgy megduzzad és fáj a mellem, ahogy soha korábban. És pl már előző hónapban is beleéltem magam, hogy talán azért fáj ennyire, mert végre jön a baba... meg most is (2-3 nappal vagyok a menzesz előtt), hatalmasak a melleim és fájnak is, kicsit már görcsölgetek, de csináltam ma reggel egy tesztet, és negatív.

Nagyon szomorú vagyok most.

Mit tanácsoltok? Kezdjek megint hőmérőzni, hogy lássuk, tényleg nincs pé-m? És ha valóban nincs, ne próbálkozzak barátcserjével, teákkal, hanem inkább menjünk orvoshoz?

Köszönöm, hogy meghallgattatok :(

2014. jan. 5. 10:21
1 2 3
 11/22 anonim válasza:
Kedves kérdező!Ne aggódj,izgulj, szorongj semmi ilyesmi dolog miatt,mert azt szokták mondani,hogy az ember tervez Isten végez és ez a baba dologgal is pont így van.Ne legyen benned félelem sokkal inkább hit abban hogy azért születtél nőként a Földre hogy gyermeked lehessen.Sem agykontroll sem pedig barátcserje nem segít annyira mint a hit és magabiztosság, hogy neked is lehet gyermeked.Ne hagyd hogy az idő mint faktor befolyásoljon a reménykedésben, ne számold a hónapokat, inkább élvezd a pillanatot és hogy még kettesben lehetsz a pároddal!Én drukkolok neked nagyon és hiszem hogy ugyis lesz babád, ahogy a legtöbb nőnek akinek igazán szeretne.
2014. jan. 5. 21:40
 12/22 Manka68 ***** válasza:

Szia!

Én is inkább az ovu tesztet ajánlanám, messze nem olyan stresszes mint a hőmérőzés, és peteérés ELŐTT tudod mikor lesz, nem utána, hogy mikor volt mint a hőmérővel. Gyógyszertárban kapható, vagy a neten is tudsz rendelni, úgy olcsóbb. Ultrahangon nem tudnak sok mindent kideríteni, a lényeg nem látszik.

Ha a ciklusoddal gond van, keress endokrinológust, ő a hormonszakértő. Ilyenkor nem kell kivárni az egy évet, ki fognak vizsgálni, hogy mi lehet a gond.

Két vérvételből meg lehet állapítani, hogy van-e peteérésed, nem kell hozzá hónapokig méregetned a hődet. És endodoki azt is meg tudja mondani, hogy ha nincs pé, akkor miért nincs.

Ne kenődj el, ne stresszelj, járj utána mi a gond. :-)

2014. jan. 6. 04:56
 13/22 anonim ***** válasza:

Én meg azt javaslom ne védekezzetek, de ne is csinálj semmi mást.

6 hónapig görcsöltem az egészen, férjem hozott egy kiskutyát, utána nem is beszéltünk a babáról csak a kutya volt. 5 hónapos volt a mopink mikor terhes lettem ma már 10 hónapos a lányunk...

Sok szerencsét 2014-ben :)

28/N

2014. jan. 6. 06:32
 14/22 anonim ***** válasza:

Én is az utolsóhoz csatlakoznék. Ha most elkezdesz hőmérőzni meg dokizni, csak még jobban rágörcsölsz. Egyértelműen lelki problémáról van szó, ezt te is tudod. Ha az megszűnik, megszűnnek a testi gátak is. Adj magadnak időt! Ne márciusig, hanem sokkal tovább. Mondjuk egy évet. Beszéljétek meg, hogy addig nem csináltok semmit, csak élvezitek egymást, és ha összejön összejön, ha nem, hát nem. Ezt akarással amúgy sem lehet befolyásolni, az a kis lelkecske pontosan tudni fogja, mikor kell jönnie, mikor álltok készen rá. Ide lehet persze kényszeríteni mesterséges beavatkozásokkal, de az hosszútávon senkinek sem jó. Olyan pedig tényleg van, hogy a nők az év bizonyos szakaszában termékenyebbek, még akkor is, ha egész évben van peteérésük, a fogantatásra, beágyazódásra bizonyos hónapokban fogékonyabb. Ahelyett, hogy rágod magad, mondd magadnak mindennap ilyeneket: Fészket rakok, ideális körülményeket, harmóniát, nyugalmat, melegséget teremtek, hogy a kis jövevény majd jól érezze magát, ha eljött az ideje, hogy idepottyanjon!

Ha meglesi a leendő szüleit, szerinted mikor jön szívesebben? Ha számolgató, ideges anyukát lát, akiben dokik turkálnak, vagy egy nyugodt, mosolygós, szerelmes anyukához kívánkozik inkább?

2014. jan. 6. 14:43
 15/22 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem meg ne várjon (mondjuk ez attól is függ, hány évesek).

Ha én tudtam volna, hogy lombikra kerül a sor, nem vártam volna 2 évet és próbálkoztunk volna feleslegesen. Csak mentek az évek, 33 vagyok, sokkal nehezebb a terhesség ilyenkor, mint fiatalon, ráadásul a Down-esély is romlik évről évre, arról nem is beszélve, hogy ha mégis lombikra kerülne sor, 1 év a várakozási idő, utána a kezelés, várakozás, ki tudja, sikerül-e elsőre.

Én azt mondom, zárják ki, hogy nem szervi az ok, amiért nem jön össze, és ha kiderül, hogy nem, akkor lehet esetleg még próbálkozni.

2014. jan. 6. 15:54
 16/22 anonim ***** válasza:
Ő még csak 28 éves, nincs elkésve. És ordít a történetéből, hogy lelki eredetű a problémája, ami persze okozhat testieket is, ha még jobban rágörcsöl, és akkor aztán tényleg csak lombikkal lehet majd babája. Az pedig azért - vessetek meg, hogy ezt gondolom - de nem ugyanaz. (Nem akarsz jönni? Akkor is idekényszerítelek, enyém leszel, ha nem is akarsz!) Más persze a helyzet, ha valami visszafordíthatatlan testi probléma miatt nem lehet másképp. De előbb meg kell tenni mindent annak érdekében, hogy természetesen sikerüljön. Sokan hajlamosak azt gondolni, hogy a mindent megtevés az az orvoshoz mászkálás. Pedig sokkal fontosabb saját magunkban helyre tenni a dolgot, testi-lelki harmóniába kerülni, amihez idő kell. És persze addig se sírjon senki, amíg nem volt képes egy drasztikus életmód váltásra: egészséges táplálkozás, finomított cukor bevitelének csökkentése, sok mozgás! Ezt értem az alatt, hogy mindent megtenni. Tapasztalatból beszélek!
2014. jan. 7. 07:18
 17/22 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem meg ha 9 hónapig nem sikerül aktív nemi élet mellett, akkor igenis el kell menni dokihoz férjnek, feleségnek is. Egy kis hormon eltérés is lehet a gond, amit gyógyszeresen kezelve azonnal sikert hoz. Lehet gond még a petevezetőkben, PCO, IR, méh rendellenességei, vagy a férfinél gyengébb katonák.Ha mindent kizárnak, akkor kell türelmesen próbálkozni. Sok nő, főleg akik sok év után lombikra kényszerültek, tapasztalatból mondja, hogy köszi az olyan tanácsokat hogy ne izgulj, de ha szervi, hormonális gond van, próbálkozhatsz te a legnagyobb nyugalommal 10 évig is.
2014. jan. 7. 08:57
 18/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a válaszokat!

Valahol mindegyik hasznos, és mégsem tudom, mit kellene tennünk.

Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy nem vagyunk nagy étvágyúak a férjemmel, tehát nekünk elég, ha heti 1x vagyunk együtt. Max heti 2x, erre nincs több igényünk. Ezért is hajlok mindenképp az ovu tesztre, mert ilyen kevés alkalom mellett nem mindegy, mikor vagyunk együtt.

Amúgy heti 3x sportolok, intenzív kardio mozgást, ami sok stresszt felszabadít (táncos aerobik), és nagyon szeretem, ettől függetlenül még mindig sokat aggódom, de ezen nem tudok változtatni. Mindig ilyen voltam, ilyen is leszek.

Én is úgy vagyok vele, hogy az lenne a legjobb, ha magától jönne a baba. Mindig azt mondják, hogy ha egy baba jönni akar, úgyis jön. Ami igazán elszomorít az az, hogy úgy érzem, most már nagyon készen vagyok rá. Eddig voltak félelmeim, meg kérdéseim, meg mi lesz, ha eljövök a munkahelyről, meg mekkora felelősség, meg nincs még kész a ház, meg biztos fájdalmas lesz a szülés, meg mennyi minden sikerülhet balul a terhességnél, szülésnél stb, de most már letisztultak ezek, és csak azt érzem, hogy annyira szeretnék már babát. Most értem meg rá. Egy éve még nem voltam rá készen, de most már igen. Ezért visel meg most ez ennyire.

Most leginkább arra hajlok, hogy beszerzem ezt a speckós port, amit említett az egyik válaszoló és azt elkezdem inni, meg veszünk ovu tesztet, aztán hátha tényleg csak egy kis segítség kell.

Nem akarok éveket várni :(. Addig megszakad a szívem.

2014. jan. 7. 20:05
 19/22 anonim ***** válasza:

Remélem teljesül mihamarabba a vágyad!

Ha ilyen kis étvágyúak vagytok, mindenképp tesztelgess, mert lehet csak mindig lekésitek a megfelelő alkalmat!

Vedd az inofolicot, én nagyon tudom ajánlani, sok sikert!

2014. jan. 7. 20:11
 20/22 anonim ***** válasza:
Szia kérdező. Azóta mi ujság? :)
2021. júl. 2. 10:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!