Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Anti müller hormon, hormon kép?

Anti müller hormon, hormon kép?

Figyelt kérdés
Kicsit félek, mert januárban megy ciklus 2.-3. napi hormon vizsgálatra és néznek anti müller hormont is.Lombikhoz kell.Már januárban volt inszeminációm akkor csináltak 3. és 21. napi hormon képet akkor minden rendben volt.Csak sajnos júliusban műtöttek petefészek cisztával.Szerintetek sokat romolhatott a hormonképem?26 éves leszek januárban szerintetek félnem kell attól h rossz lesz a hormon képem?
2013. dec. 17. 20:19
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Szia

Örülj neki hogy egyáltalán megnézik nekem 2 éve úgy ugrottak neki hogy meg sem nézték. 12 petesejt lett de 2 kaptam vissza 5 naposan és egy sem maradt meg :( Az a doki nem foglakozott semmivel mint később kiderült utána el is ment az intézetből. Most akihez mentem ő kéret és nagyon rossz lett az értékem és teljesen más gyógyszert írt fel pont emiatt. Drágább de ez van :( A siker érdekében bármit :) Január végén lesz a 2. lombikunk. 27 éves vagyok.

2013. dec. 17. 21:08
 2/11 A kérdező kommentje:
Nekem márciusban lesz az első!ICSI lesz.Szegedre járok.Te?De hormon képet se csináltak ahol látták volna h nem jó az fsh szinted?Milyen gyógyszereket kapsz ha megkérdezhetem?Miért kell a lombik?
2013. dec. 17. 22:08
 3/11 Manka68 ***** válasza:

Szia!

Ha volt cisztád, érdemes lenne az alap hormonokon túl terheléses cukor + inzulin vérvételt kérned és pajzsmirigy hormonokat nézetni, mert ha esetleg inzulin rezisztenciád van, akkor az nagyon rontja a lombik sikerének esélyét.

A többi hormonod simán rendben lehet, ez sajnos akkor is megakadályozhatja a teherbe esést. Nekem is így volt, alap hormonok rendben, és mégis. Viszont a kezelés megkezdése után az első próbálkozós hónapban spontán babás lettem.

Gondolom te nem fogod megúszni a lombikot, az ICSI-t csak nyomós okkal csinálják elsőre.

2013. dec. 18. 12:56
 4/11 A kérdező kommentje:
Endometriózisom van.A ciszta is az miatt lett, ilyen csoki cisztám volt.Lombikon azért csinálnak icsit mert azt mondta a doki h akinek endometriózisa van azoknak a sejt falat nehezebben törik át a spermiumok és ne kockáztassunk legyen icsi.Pajzsmirígyemmel biztos minden rendbe, mert olyan szerencsétlen vagyok h az egyik hormonképnél nagyon de nagyon alacsony lett a tsh, mennem kellett endikronológushoz.Végül kiderült labor hiba volt.Ott mindent megnéztek.Miért nem kérnek lombik előtt IR vizsgálatot?Hogy kérhetnék?Mert cukrot mindig méretek, de gondolom annak semmi köze nincs hozzá?
2013. dec. 18. 13:16
 5/11 Manka68 ***** válasza:

Endokrinológustól kérhetsz. Gondolom megvan még. :-) Sima vérvételhez képest annyi a különbség, hogy leveszik a vért éhgyomorra, ezután meg kell inni egy cukros löttyöt, és két óra múlva újra megszúrnak. Mindkét alkalommal cukrot és inzulint néznek.

Az AMH pedig biztos jó lesz, fiatal vagy még. :-) Azért kérte a dokid gondolom, mert pontosabban be lehet saccolni a szükséges hormon adagot, hogy sikeres legyen a stimu. :-)

2013. dec. 19. 04:37
 6/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!Januárban megkeresem akkor a dokim!Neked sikerült a lombik?
2013. dec. 19. 07:54
 7/11 Manka68 ***** válasza:
Sajnos nem sikerült. De nekem más gondom is volt, mint később kiderült.
2013. dec. 20. 04:49
 8/11 A kérdező kommentje:
Megkérdezhetem h milyen gondok voltak?Eddig hány lombik nem sikerült.Ne haragudj h faggatlak, csak egyenlőre te vagy az egyetlen személy itt akinek lombikja volt és vissza is írsz:-)
2013. dec. 20. 07:46
 9/11 Manka68 ***** válasza:
100%

Semmi gond, nyugodtan faggass, szívesen osztom meg a tapasztalataimat, hogy másnak ne kelljen ugyanazokat a zsákutcákat végigjárnia. :-)

5 lombikom volt, nem sikerült egyik sem. Az elsőnél még nem tudtam az IR-ről és a pajzsmirigy problémámról, így sajnos halmozottan esélytelen volt. A másodiknak és a harmadiknak úgy futottunk neki, hogy azt hittük, minden rendben. Ezután kért csak a meddőségis dokim véralvadási faktorokat, leiden szűrést, mindkettőnknek genetikai vizsgálatot, nekem diagnosztikai laparoszkópiát, és méhtükrözést. A laborok rendben voltak.

A tüneteim alapján endometriózisra tippeltem, (menseskor hőemelkedés, erős görcs az egész medencémben, olyankor dupla adag panadol extrával tudok csak létezni napokig), de állítólag azt nem találtak. Viszont szinte mindenem össze van nőve, alig láttak valamit, a petevezetékeim elzáródva. (Két évvel korábban a hsg szerint renbden voltak.)

Nekem van már egy nagylányom, akivel toxémiás lettem anno (IR tünet, de akkor még nem tudták, nem néztek még terheléses cukrot sem akkoriban), és emiatt császároztak. Most a méhtükrözés során derült ki, hogy nem felszívódó cérnával zárták a varratokat, azok befordultak a méhembe, és spirálként működtek. Eltávolították őket, és a negyedik lombiknak megint nagy várakozással indultunk neki. De így sem. Az utolsónak már minden mindegy alapon, teljes lelki nyugalommal, de ez sem vált be, ráadásul hiperstimuval kórházba kerültem, mert úgy volt, hogy 5 naposan kapom vissza a babákat, ezért a leszívás után 3 nappal dolgozni mentem, és nem tudtam elég folyadékot inni. Van még két fagyibabánk, de amíg nem vagyok teljesen rendben, nem merek belevágni a beültetésbe, mert ez már biztosan a legutolsó esélyünk a babára. Közben az évekig húzódó kivizsgálások miatt kifutottunk az időből is, így más alternatíva nem jöhet szóba.

Hát ennyi az én történetem.

Szóval a vizsgálatoknak a 3.-ik, 21.-ik napi hormonsorral és az átjárhatóságival még messze nincs vége, és érdemes addig menni, míg ki nem derül minden probléma, mert a lombik nem olcsó mulatság még tb alapon sem, ráadásul korlátozott számban hozzáférhető csak. Az összes vizsgálatunk került annyiba, mint egy lombik kezelés gyógyszerköltsége. És akkor még nem beszéltünk az évekig tartó hiábavaló reménykedésről.

Sajnos a dokik ma úgy működnek, hogy egyszerre csak egy vizsgálatot hajlandók megcsinálni, és ha találnak valamit, akkor azt kezelik (jól vagy rosszul, sajnos ez dokifüggő), azután megint várni kell, hátha úgy sikerül. Ha nem, akkor megint egy újabb vizsgálat, és agy tovább. Nem veszik figyelembe, hogy egyik probléma nem zárja ki a másikat, mert a tb-nek így olcsóbb, a mi pénzünk, idegeink és időnk meg teljesen hidegen hagyja őket. Ezért érdemes kicsit erőszakosnak lenni, nem rájuk hagyni mindent.

Bocsi, hogy kisregényt írtam, remélem volt türelmed végigolvasni, és talán segít egy kicsit a sztorim, hogy ne vakon botorkálj az eü világában. :-)

Ha bármiben tudok segíteni, kérdezz nyugodtan, akár priviben is, megpróbálok rövid lenni és nem okoskodó. :-)

De nem ígérhetek semmit. ;-)

2013. dec. 20. 18:01
 10/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm h megosztottad a tapasztalatod.Sajnálom h ennyi mindenen kell átmenned.Ezt nem értem én is hogy hogyan lehet az hogy miért nem vizsgálják ki teljesen az embert ilyen beavatkozás megkezdése előtt.Megkérdezhetem h mennyi idős vagy?Mennyi idő telt el az első lombik és az utolsó lombik között?Jajj basszus így h olvastam nagyon nehéz lehetett lelkileg!!A pároddal minden rendben?
2013. dec. 20. 20:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!