Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Ciszta "ellen" próbálta már...

Ciszta "ellen" próbálta már valaki a diólevél+cickafarkteát?

Figyelt kérdés
Gyuri bácsi oldalán találtam ezt a kombinációt, érdekelne, hogy próbálta-e valaki, ha igen, segített-e. Kaptam gyógyszert is, de nagyon szeretném, ha a következő uh-on már nem lenne ciszta, mert babát szeretnénk. A cickafarktea nem kavar be (ennél jobban)?
2013. dec. 5. 15:43
 1/3 anonim ***** válasza:

Ezt nem próbáltam, viszont tüszőrepi idején a nagyon erős ételt és a forró fürdőt ajánlom. Ez nekem bejött eddig (kop-kop). Alhasi vérbőséget okoznak.

Van aki a hasprésre esküszik. Érdemes ezeket is kipróbálnod! Sok sikert, mielőbbi babásodást!

2014. jan. 21. 21:31
 2/3 anonim válasza:

Nekem is cisztám van és én is elkezdtem inni, a hatásáról még nem tudok nyilatkozni, mert két hónap múlva kell visszamennem ultrahangra, de ha még aktuális a kérdésed, akkor ezt a választ kaptam az én általam feltett kérdésre, ami elbizonytalanított. Talán ez segít annak aki később is elolvassa ezt a topikot:

"A növényi ösztrogén, amely sok táplálékban (szója, lenmag, alma, répa) és néhány gyógynövényben is megtalálható, nem ugyanúgy működik, mint a szervezet által termelt hormon. A tudományos magyarázatot mellőzve röviden az a lényeg, hogy a növényi ösztrogén egyaránt működhet ösztrogén túltermelés és alultermelés esetén. Utóbbi esetben elfoglalja az ösztrogén hormon helyét a receptorokban, mintegy "csatát vívva" vele a szabad helyért, így az nem tud bejutni a sejtekbe, csökken a hatása. Olyannyira igaz ez, hogy a fitoösztrogén növényeket anti-ösztrogén növényeknek is nevezik.

A gyógynövények tehát nem hozzáadnak vagy elvesznek valamit a szervezetből, hanem szabályozzák annak működését: ahol túltermelés van, levesznek belőle, ahol nem elegendő a termelés, ott ösztönzik azt. Így működik ez a fitoösztrogén tartalmú növényeknél is."

2014. febr. 2. 13:06
 3/3 anonim válasza:

Ezt az üzenetet kaptam én hasonló problémámra Gyuri bácsiéktól:

A növényi ösztrogén, amely sok táplálékban (szója, lenmag, alma, répa) és néhány gyógynövényben is megtalálható, nem ugyanúgy működik, mint a szervezet által termelt hormon. A tudományos magyarázatot mellőzve röviden az a lényeg, hogy a növényi ösztrogén egyaránt működhet ösztrogén túltermelés és alultermelés esetén. Utóbbi esetben elfoglalja az ösztrogén hormon helyét a receptorokban, mintegy "csatát vívva" vele a szabad helyért, így az nem tud bejutni a sejtekbe, csökken a hatása. Olyannyira igaz ez, hogy a fitoösztrogén növényeket anti-ösztrogén növényeknek is nevezik.

A gyógynövények tehát nem hozzáadnak vagy elvesznek valamit a szervezetből, hanem szabályozzák annak működését: ahol túltermelés van, levesznek belőle, ahol nem elegendő a termelés, ott ösztönzik azt. Így működik ez a fitoösztrogén tartalmú növényeknél is.

2014. febr. 2. 13:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!