Ciszta "ellen" próbálta már valaki a diólevél+cickafarkteát?
Ezt nem próbáltam, viszont tüszőrepi idején a nagyon erős ételt és a forró fürdőt ajánlom. Ez nekem bejött eddig (kop-kop). Alhasi vérbőséget okoznak.
Van aki a hasprésre esküszik. Érdemes ezeket is kipróbálnod! Sok sikert, mielőbbi babásodást!
Nekem is cisztám van és én is elkezdtem inni, a hatásáról még nem tudok nyilatkozni, mert két hónap múlva kell visszamennem ultrahangra, de ha még aktuális a kérdésed, akkor ezt a választ kaptam az én általam feltett kérdésre, ami elbizonytalanított. Talán ez segít annak aki később is elolvassa ezt a topikot:
"A növényi ösztrogén, amely sok táplálékban (szója, lenmag, alma, répa) és néhány gyógynövényben is megtalálható, nem ugyanúgy működik, mint a szervezet által termelt hormon. A tudományos magyarázatot mellőzve röviden az a lényeg, hogy a növényi ösztrogén egyaránt működhet ösztrogén túltermelés és alultermelés esetén. Utóbbi esetben elfoglalja az ösztrogén hormon helyét a receptorokban, mintegy "csatát vívva" vele a szabad helyért, így az nem tud bejutni a sejtekbe, csökken a hatása. Olyannyira igaz ez, hogy a fitoösztrogén növényeket anti-ösztrogén növényeknek is nevezik.
A gyógynövények tehát nem hozzáadnak vagy elvesznek valamit a szervezetből, hanem szabályozzák annak működését: ahol túltermelés van, levesznek belőle, ahol nem elegendő a termelés, ott ösztönzik azt. Így működik ez a fitoösztrogén tartalmú növényeknél is."
Ezt az üzenetet kaptam én hasonló problémámra Gyuri bácsiéktól:
A növényi ösztrogén, amely sok táplálékban (szója, lenmag, alma, répa) és néhány gyógynövényben is megtalálható, nem ugyanúgy működik, mint a szervezet által termelt hormon. A tudományos magyarázatot mellőzve röviden az a lényeg, hogy a növényi ösztrogén egyaránt működhet ösztrogén túltermelés és alultermelés esetén. Utóbbi esetben elfoglalja az ösztrogén hormon helyét a receptorokban, mintegy "csatát vívva" vele a szabad helyért, így az nem tud bejutni a sejtekbe, csökken a hatása. Olyannyira igaz ez, hogy a fitoösztrogén növényeket anti-ösztrogén növényeknek is nevezik.
A gyógynövények tehát nem hozzáadnak vagy elvesznek valamit a szervezetből, hanem szabályozzák annak működését: ahol túltermelés van, levesznek belőle, ahol nem elegendő a termelés, ott ösztönzik azt. Így működik ez a fitoösztrogén tartalmú növényeknél is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!