Hogy megy ez a Metformin szedés PCOS-oknál?
Figyelt kérdés
Metformin szedése alatt is lehet próbálkozni a babával, vagy csak egy bizonyos idő után? Hogy megy ez? Valaki 1,5-2 évig szedi, valaki pedig sokkal kevesebb ideig...elnézést ha butaságnak tűnik a kérdésem, de nem tudok erről túl sokat és lehet h hamarosan aktuális lesz...2013. okt. 29. 20:41
1/6 anonim válasza:
persze hogy lehet, söt szedni is kell legalább a 12. hétig, de külföldön végig szedetik, csak itthon bürokráciai okok miatt nem, vannak cikkek róla a neten.
2/6 anonim válasza:
addig nem próbálkozzatok amíg nem állnak helyre a hormonjaid. A metet egész életedben szedni kell majd.
3/6 anonim válasza:
Azért sokaknak el lehet hagyni idővel. Az hogy már kezdheti-e probálkozást attól függ hogy milyen súlyos az IR. ha nem súlyos nyugodtan probálkozhatnak már. Sokaknak sikerül elsö 1-2 hónapban. Persze a diéta és sport jóval fontosabb mint és nagyobb részét teszi ki a kezelésnek mint a gyógyszer.
4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. A diétát és a sportot már elkezdtem, a vizsgálati eredményekre viszont várnom kell még...remélem sikerül a baba :-S
2013. okt. 30. 13:52
5/6 anonim válasza:
Én nem baba miatt, de 3 hónapig szedtem csak a gyógyszert (1000mg/nap), és elég volt. 9 hónapig nem volt menstruációm, 3 hónapig szedtem a gyógyszert+paleo evésre váltottam, és 3 hónappal később megjött. Azóta sem volt rá szükségem, szóval nemigaz az, hogy örök életedre szedned kell. Az is igaz vsizont, hogy én Aviva tornázom és hastáncolok (össz heti 2xkb 45 percet), amik önmagukban is kezelik ezt a problémát.
6/6 anonim válasza:
Nem mindegy az sem, hogy mit sportolsz, olyan kell, ami megmozgatja az alhasad, és segít, hogy a hormonműködésed ismét rendes legyen. Az Aviva torna és a hastánc mellett újabban kezd kiedrülni a Speedfitnessről is hogy ilyen (konkrétan 3, előtte meddőnek mondott nőről tudok, akik teherbe estek vele, és ez nem ilyen ismerős ismerősének a nem létező ismerőse dolog:)).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!