Clostilbegyt kúra után mi következik?
4 hónapja? Az nem sok? Nekem is pcom van, nekem cisztáim lettek tőle, borzasztóan nagyok.
Nekünk sem sikerült a baba (meg soha nem nézte uh-val, hogy hogyan állnak a tüszők), utána dokit váltottam, kiderült, hogy hiába próbálkoztunk, mert egyik petevezetékem sem volt átjárható. Megműtöttek, kezelték a pcot (diéta, mozgás, gyógyszer), meg a pajzsmirigy alulműködésemet is végre, és most már 37 hetes terhes vagyok.
Ha tovább küld, akkor átjárhatósági, ha az oké, akkor inszem. De én inkább a pcot kezelném.
Lehet babátok, ne add fel, nagyon sokan járunk hasonló cipőben!! :)
Szia!
Nőgyógyászatilag az átjárhatósági vizsgálat jönne, bár normális doki addig nem kezd hormonokkal tömni, amíg ez nincs meg.
Nem tudom, voltál-e endokrinológusnál a PCOS miatt, mert amíg az nincs kezelve, kicsi az esély a babára akkor is, ha minden más rendben van.
Általában az alapbetegsége az inzulin rezisztencia, igazolni egy terheléses cukor + inzulin vérvétellel lehet, a kezelése metformin, diéta, mozgás. Ha az IR rendezve van, általában minden egyéb rásegítés (pl closti) nélkül is összejön a baba.
Ahogy az előző hozzászólók is mondták: minél előbb endokrinológust keress fel!
A meddőségiben néztek teljes hormonpanelt, pajzsmirigy funkciót és IR-t? Sajnos a PCOS-nak gyakori társbetegségei ezek, és kezelésük nélkül felesleges a Closty, mert csak túlstimulálnak és tovább ront a petefészkek állapotán :(
Monitorozzák a ciklust vagy csak kiírta a gyógyszert a doki, és viszlát? Sajnos nekem az a tapasztalatom, hogy sok orvos nem veszi a fáradságot, hogy a stimulált ciklust kövesse :(
A meddőségi kezelés protokollja szerint átjárhatósági a következő lépés. Annak eredményétől függően: műtét, inszem vagy lombik. Pároddal minden rendben?
Ne haragudj, hogy ilyet írok, nem rád haragszom, hanem a dokikra, de milyen meddőségi klinika az, ahol átjárhatósági nélkül nekiállnak a hormonkezelésnek???
Ráadásul PCOS vagy, és még nem is néztek inzulint???
Tényleg bocs, csak néha kiakadok a magyar egészségügyi ellátáson... :-((
Megkérdezhetem milyenek voltak azok a "jó" értékek?
Tudom hogy a closti hivatalosan nem hormon, ettől függetlenül átjárhatósági nélkül, rendesen kezelt IR nélkül nem kéne adni senkinek sem. Sokat ront az IR-en, és ha nem vagy átjárható, akkor időpocsékolás az egész. Azért adják a dokik mégis előszeretettel így, mert a tb-nek olcsóbb a te időd, mint egy kivizsgálás, és hátha így összejön. Nem akarlak rábeszélni fölösleges vizsgálatokra, csak a saját tapasztalataimból és a dokijaim által javasolt dolgokból kiindulva szerettem volna hasznos tanácsot adni a hogyan továbbra. .-)
Viszont ha 15-ik dpo-n vagy, akkor már tesztelhetsz. :-)
Drukkolok!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!