Premens segített valakinek a teherbe esésnél?
Én a ciklusomat próbáltam rendbe tenni barátcserjével, hát, nem jött össze sajnos. Most kaptam megfelelő gyógyszert a bajomra, és rendeződni látszanak a dolgok.
Ha semmi különösebb bajod nincs (hóközi vérzés, pecsételés, túl sok vagy túl kevés mensi), általában 3 hónapot szoktak javasolni. Mellesleg ajánlom a hőmérőzést, sokminden kiderül, ha pár hónapig görbét vezetsz. Esetleg LH teszt.
Szia!
Ha két éve nem védekeztek, és mégsem estél teherbe, akkor nem érdemes csodaszerekkel kísérletezni, inkább egy alapos kivizsgálás mindkettőtöknek, és célirányosan a problémát kezelni.
Ha egyébként rendben vagy, a premens inkább csak árt, mint használ.
Első körben endokrinológust érdemes felkeresni, ő a hormonszakértő. Általában egy vérvételből kideríti, hogy a hormonok, pajzsmirigy rendben vannak-e, ha itt minden ok, akkor apa jön, majd átjárhatósági vizsgálat. Ezekből többnyire kiderül a baj oka.
Egyébként van valami tüneted, ami hormonproblémára utalhat? Pl hízás, rendszertelen menses, pattanásos bőr, hajhullás, stb?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!