Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Örökölhető, hogy nekem is...

Örökölhető, hogy nekem is lesznek gondjaim a teherbeeséssel?

Figyelt kérdés

Édesanyám a legelső gyermekére nagyon sokat várt, nem jött sokáig, nem volt peteérése rendszeresen, évekig jártak orvoshoz mire sikerült a tesóm. A nővéremhez is kellett jópár próbálkozás, én viszont egy nem tervezett, gyógyszer melletti gyerek vagyok.

A nővérem és én is örököltük a ciklusát, hogy fájdalmas, bőséges a vérzés és sokáig tartó. A nehéz teherbeesést is lehet?

2013. aug. 27. 16:26
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Szerintem nem.Anyumtól annyit örököltem hogy ugyan olyan fájdalmas a menstruacioja mint nekem.Viszont ő termékeny nő,4gyereke van,szinte rögtön sikerült neki teherbe esnie.Viszont én már 3dik éve hogy sikertelenségbe szenvedek
2013. aug. 27. 16:31
 2/11 anonim ***** válasza:
Szintén mint az előttem szóló .
2013. aug. 27. 17:07
 3/11 Manka68 ***** válasza:
100%

Szia!

Ha a rendszertelen ciklus oka édesanyádnál is az inzulin rezisztencia, vagy pajzsmirigy működési zavar következménye, akkor igen, mert mindkét betegség örökölhető.

A jó hír viszont az, hogy ma már mindkettőt ki tudják szűrni laborvizsgálattal, és kezelni is lehet őket. És persze nem utolsó sorban az endokrinológusok ismerik az összefüggést ezek és a cikluszavar között. 1-2 évtizeddel ezelőtt a dokik még csak széttárták a karjukat, hogy sajnos nem tudunk segíteni, próbálkozzanak, majdcsak sikerül egyszer.

Ez mára szerencsére megváltozott. :-)

A lényeg, hogy nem nőgyógyászhoz kell fordulni vele, hanem endodokihoz. :-)

2013. aug. 27. 18:15
 4/11 A kérdező kommentje:
A laboron egyiket se mutatták ki, amikor voltam, neki pedig akkoriban azért kellett szednie a fogamzásgátlót, hogy legyen baba. Szóval ezért furcsáltam és aggódtam, mert még én még szedem és eszembe jutott, amikor feljött, hogy a gondolat. :)
2013. aug. 27. 19:00
 5/11 Manka68 ***** válasza:

Ezeket a vizsgálatokat endokrinológus kérheti csak, nem általános vérvétel. De akkor is csak vérvétel. :-)

A fogamzásgátlós módszert már csak a nődokik alkalmazzák, nem túl nagy sikerrel.

2013. aug. 28. 04:26
 6/11 anonim ***** válasza:
Teljesen egyetértek Manka válaszával. Ha inzulin, vagy pajzsmirigy okozza, akkor azok általában öröklődnek, sajnos. A TSH-nak a babához 2 körül kell lennie. Inzulint meg csak kérésre nézik, alapból sose. És ennél nem is elég az éhgyomri érték, terheléses eredményre is szükség lehet. Sajnos valószínű, hogy a fent leírtakon kívül más olyan betegségek is örökletesek lehetnek, amik teherbeesési gondokat okoznak. Nyilván az, hogy nagyobb az esély adott esetben, hogy ezek nálad is előfordulnak, nem jelenti, hogy valóban van is ilyen gond.
2013. aug. 28. 07:51
 7/11 anonim ***** válasza:
Anyukám majd két évet várt rám is és a testvéremre is. Én is már jó két éve várok hiába. Szervi okokat egyikünknél sem találtak a dokik. Bízom benne, hogy ahogy neki, úgy nekem is összejön most már hamarosan.
2013. aug. 28. 15:21
 8/11 anonim ***** válasza:

Szerintem ez nem örökölhető. De én is féltem annak idején ettől. Édesanyám 7 évig várt rám. Nekem szinte elsőre lett babám 20 évesen. 3 gyermekem van. Negyedik is lett volna fogamzásgátló tabletta szedése mellett. Sajnos nem mertük megtartani.

Ne félj a nehéz teherbeeséstől, lehet, hogy Nálad teljesen másképp lesz, mint Anyukádnál! Sok sikert!! Ha van jó hír akkor légyszíves írj!

2013. aug. 28. 17:38
 9/11 anonim ***** válasza:
En ugy nez ki,hogy nem örököltem anyutol ilyesfeleket,ö nagyon termekeny,apäm csak ränezett...:-) en viszont egyältalän nem,söt azt kell,hogy mondjam,hogy ugy nez ki en a nagymamämtol örököltem sokmindent es nagyon remelem,hogy a pajzsmirigyproblemäjät pont nem,mert mindenfele mäs "betegseget" igen. Hallottam mär ilyet is,hogy inkäbb üthetünk a nagymamäkra mint az anyukäkra,ki tudja.:-)
2013. aug. 28. 21:14
 10/11 anonim ***** válasza:
Rám anyukámnak 3 évet kellett várni,igaz elmondása alapján akkor ők ezzel nem foglalkoztak,3 év után jöttem és kész.Az öcsém 8 hónap után sikerült.Viszont mivel nekem majd 4 éve nem sikerül,anyukám elmesélte hogy az apai nagymamám volt ilyen,apukám összejött nagy nehezen,de több gyereke nem született utána többé.Tehát én azt szűrtem le belőle hogy előfordulhat esetleg ilyen,de nem tudom bizonyítani.
2013. aug. 29. 08:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!