Inzulinrezisztencia PCO nélkül?
Figyelt kérdés
A ciklusaim napra pontosan rendszeresek, minden hónapban van ovulációm, az ultrahangos követéseknél sem láttak eltéréseket, ennek ellenére szóba jöhet az inzulinrezisztencia?2013. aug. 8. 21:14
1/7 anonim válasza:
Én úgy tudom a PCO-nak nem mindig kell azonnal cisztának lennie...de ha rendesek a ciklusaid miért gondolsz erre???Esetleg babát szeretnétek és nem jön???
2/7 anonim válasza:
Igen, van ilyen. Ezek párhuzamosan meglehetnek egymás mellett, de létezik inzulinrezisztencia PCO nélkül is. A PCO csak egy lehetséges tünet a sok közül. A férjem is inzulinrezisztens, és értelemszerűen nem tud a petefészke cisztásodni. Ettől még a cukor-inzulin háztartásban léphet fel zavar, akárkinél.
3/7 A kérdező kommentje:
Igen :(
2013. aug. 8. 21:20
4/7 A kérdező kommentje:
És így, PCO nélkül mik a tünetei?
2013. aug. 8. 21:21
5/7 anonim válasza:
Én is az vagyok, szintén nem jön a baba! Nekem viszonylag rendszeresek a ciklusaim, pár nap csúszásokkal, és barnázással (hülye fogamzásgátló előtt tankönyvi volt, kellett nekem szedni). Viszont minden evés után úgy túllőtt az inzulinom, hogy leesett a cukrom, ezért szédültem, ájultam. A cukorterhelésnél is a 2 órás érték még bőven az éhgyomri alatt volt. De semmilyen más PCOS-hez köthető tünetem nincs (nincsenek cisztáim, van ovulációm, jó az LH és a tesztoszteron szint stb.)
6/7 anonim válasza:
Jelenleg cisztám nekem sincs...a tesztoszteronom az tuti jó,de sajna a sexhormonkötő fehérjém nem így az összes kevés tesztoszteronom is elvileg aktív:(( hjam nem hull annyira mint mások írják,vagy az arcom nem pattanásos,de sanos a baba nem jött és nekem az inzulin értékem nagyon rossz volt...3hónapja szedem az emelt merkformint amitől már 27napos ciklusom volt és reménykedem a baba is jön minél hamarabb:)
7/7 anonim válasza:
Lhet a kettő külön-külön is minden további nélkül. Az Ir-t csak cukor és inzulinterheléses vizsgálattal lehet igazolni. Ha bármiért erre gyanakszol, csináltasd meg a vizsgálatot. Jobb kizárni. a leleten viszont ne nézd a ref. értékeket, mert semmit sem érnek az inzulinnál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!