Szedhetek Norcolutot a terhesség kizárása nélkül?
Nekem csak otthonin tesztet kellett csinálnom, de azt kellett, mert ha véletlenül mégis terhes lennél, akkor károsít(hat)ja a magzatot a gyógyszer.
Bár ilyenkor sajnos tuti nincs terhesség, ennek annyi az esélye, mintha valaki nyerne a lottón, de azért tesztelj mielőtt elkezded szedni!
Szia!
Én úgy tudom, hogy a Norcolut progeszteron tartalmú gyógyszer, és a megvonása hozza meg a vérzést. Ha esetleg terhes lennél, ettől nem lehet bajod, a terhesség támogatására is progeszteron pótlást adnak. Az abbahagyás előtt viszont mindenképpen kellene tesztelni, mert ha mégis lenne baba, akkor a vérzéssel a terhesség is megszakadhat.
Viszont ha továbbra is rendszertelen marad a ciklusod és nem sikerül a baba, nőgyógyász helyett inkább keress fel endokrinológust, ő a hormonszakértő.
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Csináltam tesztet - negatív lett. Most szedem 3. napja, eddig semmi eredmény. Néha érzem, h mintha kicsit görcsölne a hasam, de csak ennyi. Az orvos nem mondta meddig szedjem. Az utasítás szerint ha megjön hagyjam abba és a vérzéstől számított 5. naptól 5 napig Clostylbegyt.
Mivel nem mondta meddig szedjem így szedem amíg meg nem jön vagy amíg el nem fogy.
Kedves ma 10:52. Igen segitettel, de kicsit meg is ijesztettel. Milyen nagyobb bajra gondolsz? Nekem sajnos nincs lehetosegem UH-re menni, kulfoldon vagyok. Otthon mentem nogyogyaszhoz, mert itt nem foglalkoznak ilyenekkel. Azt mondjak ha nem jon meg fogamzasgatlo utan akkor varni kell majd megjon egyszer...
1 doboz Norcolutot es 3 doboz Clostyt irt fel. Azt montda ha ettol nem all helyre a peteeres, akkor menjek haza 3 honap mulva es folytatjuk a kivizsgalast.
10:52-es vagyok
A norcolut az oké, na de 3 doboz closty?????? Atya ég, ráadásul Uh követés nélkül....
Ha a ciklus 3. napjától kell a clostyt szedned napi 5x1 szemet, akkor maximum 3 hónapig SZABAD szedni!!! Utána legalább 3 hónap szünetet KELL tartani!!! Tehát max másfél dobozt szedhetsz be egymást követően a ciklusok 3. napjától. Ha nagyobb a kiszabott dózis(5x2 vagy 5x3 szem) akkor viszont csak a megfelelő ideig szedheted. Vagyis ha 5x2 a megszabott adagod, akkor csak 2 hónapig és a második hónapban már csak 5x1 szemet. Ha 5x3 szem, akkor viszont csak 1 hónap. De Ultrahang nélkül nincs értelme és nem is tanácsos szedni, mert akár cisztát is okozhat, van akinél többet árt, mint használ! Ne haragudj, ha megijesztettelek, nem volt szándékomban! Csak segíteni szerettem volna. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!