Nagyon kellemetlen a HSG vizsgálat? (kontrasztanyagos méhűr vizsgálat)
Nekem nagyon szörnyű volt, DE azért, mert szörnyen ráparáztam, ezért a műtőben majdnem leájultam az ágyról félelmemben.
Nem mondom, hogy kellemes, de nekem mindkettő el volt záródva, át se tudták tuszkolni rajta a kontrasztanyagot, akárhogy erőlködtek. Hát inkább ez fájt nagyon durván (menstruációs görcshöz hasonlítanám, de nekem azért is volt szörnyű, mert soha életemben nem fájt, amikor megjött). Kb. 10 perc volt mindennel együtt. Amikor megfogták a méhszájamat, az nem kellemes, de az csak pár pillanat.
Egy évvel később volt egy méhtükrözésem ébren, ott már nem hergeltem magam előtte, hát ég és föld volt így a különbség
Nekem nem fájt, pedig nem is kaptam fájdalomcsillapítót. Lehet h azért, mert szerencsére nem voltam elzáródva.
Viszont nem értem, ha nincs petevezetéked, akkor hogy csinálnak HSG-t? Hisz ennél az eljárásnál azt nézik, h azok nincsenek-e elzáródva.
hát elméletileg a méhtükrözés (ez a hiszteroszkópia) hasonló, nekem ott kicsi kamerával nézték, mi újság bent (méhsövény, egyebek). A hsg-n röntgennel és a kontrasztanyag áramlását nézik.
majdnem ugyanolyan (érzésre legalábbis), csak a méhtükrözésnél nincs az a folyadéknyomás, ami a hsg-nél.
Még mindig azt mondom, hogy ne parázz rá, sokkal rosszabb lesz úgy bemenni :)
(3. voltam)
Hogy lehet hsg-d, ha nincsenek petevezetekeid?
Az pont arra valo, hogy megnezzek, atjarhatok-e a vezetekek.
Nem sofeltolteses mehvizsgalatod lesz?
Mert a hsg a meh elvaltozasainak megallapitasara nem jo.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!