Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Szeretnék választ kapni a...

Szeretnék választ kapni a következő eredményről! Mert már minden választ kaptam előzőleg feltett kérdésemnél! Tudom itt senki nem orvos de már teljesen elbizonytalanodtam! Ez az eredmény milyen?

Figyelt kérdés

3 napi vv eredményem:

FSH :6,4

LH:6,1

Kortizol:80,1

PROG:2,77

oestr 172,9

21 napi vérvétel eredményem:

éh.gl:5,39 uIU/ml

120"4,16 uIU/ml

koleszterin 3,65 mmol/l

tg:1,05 mmol/l

HbA1c: 6,80%

TSH:1,01 uIU/ml

FT4:1,52 ng/dl

a-TPO:274,8(ez magas mert mondta a dokinő)

TYRAK:845,1 IU/ml

FSH:6,8 mIU/ml

LH:16,6mIU/ml

PRL:10,8 ng/ml

kortizon:43,7ug/L

progesztrenon:1,84 nmol/l

tesztoszteron:1,5 nmol/l

se inzilin:3,65 uIU/ml

120" 18,60 uIU/ml

HGH: 0,24 ng/ml

a papíromra ezt írta a endo dokinő:

a labor eredménye alapján az előző hónapba peteérése nagy valószínűséggel nem volt .Az OGTT inzulinrezisztenciát nem igazol .pm működés rendbe,de magas autoimmun aktivitás miatt pm.uh végzése ill.Selen javasolt.(béres vagy pharmaNord).fél év múlva endrokin konroll.ennyi van ráírva!

2013. júl. 24. 08:17
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:

Ja, hogy már szeptemberben akció? :) Azt hittem, még egyelőre csak a szükséges vizsgálatokat csinálod és majd egyszer, valamikor, amikor úgy látja jónak a doki is (bocsi, tényleg ezen a téren tök laikus vagyok :))

Ha már ilyen konkrét az egész, akkor mindenképpen úgy járj el, ahogy ő mondta. Ha sikertelen lesz az inszemináció, akkor indokolt lesz ismét vizsgálódni, hogy a mostani eredményeidhez képest hogy alakul a hormonképed. Szeptember hála Istennek már nincs olyan messze :)

Biztos vagyok benne, hogy fogsz kapni valami bogyót a biztos beágyazódás segítésére majd.

Menj végig most ezen az úton, ha sikertelen lesz, akkor talán érdemes lenne a saját megnyugtatásodra elmenni máshoz és megismételni a vizsgálatokat.

2013. júl. 24. 11:43
 12/35 A kérdező kommentje:

hát eléggé itt van már!! tényleg nincs messze!!egy professzor fogja csinálni az inszemációt! adrológus,nőgyógyász!! valszeg a korom miatt nem egy -két alkalom lesz!! mondjuk ez attól is függ ,hogy milyen lesz az átjárhatósági eredményem!! mert ha átjárható vagyok inszemáció hanem akkor lombik!!!hsg lesz!! röntgenes!egy kicsit tartok tőle de a babáért mindent!! sok rosszat hallottam róla (az átjárhatóságiról)

szerintem várok az újabb doki kereséssel meg még itt van a pajzsmirigy uh is ahova el kell mennem! hamarosan elmegyek!! és remélem elég a szelén szedése és nem kell mást szednem!! vagy szerinted kell?? bocs,hogy a sok kérdésemmel zaklatlak csak elég bizonytalan vagyok és nekem nem mindegy,hogy hogyan is fogok belevágni ebbe az egészbe!!

2013. júl. 24. 11:52
 13/35 anonim ***** válasza:
Szerintem feleslegesen ne tömd magad hormongyógyszerekkel, mert fordítva is elsülhet. Én úgy gondolom, elég lesz egyelőre ennyi. Reméljük, hogy sikerrel jártok :)
2013. júl. 24. 12:42
 14/35 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat! és ti babát terveztek?? vagy már van??
2013. júl. 24. 12:46
 15/35 anonim ***** válasza:

Volt a babánk, májusban vetéltem :(

Azóta próbálkozunk, igaz még nem telt el sok idő, de mégis nagyon várom és elszomorít, hogy még nincs. De lesz :) Ezen dolgozunk, ez a lényeg :)

Azért is néztem meg szívesen az eredményeidet, mert én is túl vagyok egy hormonképen. Az én TSH-m nem volt túl jó, 2,4 de sokan azt mondják, hogy nincs ezzel gond. Ha hónapokig nem sikerül, elkezdem a teljes kivizsgálást, mert tényleg nagyon vágyunk egy újabb babára.

2013. júl. 24. 12:50
 16/35 anonim ***** válasza:

Szerintem tokeletesek az eredmenyeid.

Pajzsmirigyeddel sztem nincs gond, akkor a tsh sokkalmagasabb lenne.

Prolactin is jo, sztem a cukot is, nem hiszem, hogy Ir lenne.

Szerintem nyugodj meg, lazits, es sikerulni fog.

Kezdd el szedni mar most a terhes vitsmint, es D vitamint (ezt csak orvos irhatja fel).

2013. júl. 24. 14:44
 17/35 anonim ***** válasza:

Nem értem. A PCOS-t egy normális nőgyógyász (akár fizetős) azonnal meg tudja nézni hüvelyi uh-val. Ha teljes diagnózist nem is tud alkotni, de egy körülbelülit igen, hogy kell-e jobban utánajárni vagy nem. A PCOS-nek van diétája, ugyanazt kell kb. csinálni, mint a cukorbetegeknek, és az sokat javít. Ha az uh szerint van neked ilyened, akkor fordulj endokrinológushoz - lehetőleg egy másikhoz.

Azt sem igazán értem, hogy ha a párodnál van a gond, akkor te miért gyötröd magad ennyire. Értem én, hogy óvatosság, de lehet, hogy simán teherbe estél volna, ha a párod egészséges.

2013. júl. 24. 14:57
 18/35 anonim ***** válasza:

Kérdező azt írta, hogy menni fog ultrahangra, hiszen küldte a dokija.

Én is kifejtettem, hogy szerintem nincs eget rengető probléma, gondolom az átjárhatósági vizsgálat miatt kellenek ezek a vizsgálatok is, legalábbis alapos doki szerintem így csinálja (bár nem vagyok jártas).

Megértem a kérdező aggodalmát. Ki szeretné zárni azt, hogy esetleg az ő egészségi állapota is akadályozhatja a teherbeesést. Meg amúgy is, az inszemináció önmagában még nem garancia arra, hogy megtörténik a teherbeesés, tehát fontos, hogy a nőnél is minden rendben legyen.

Szerintem ezek az értékek elegendők a babásodáshoz. Én is várandós lettem a korábban írt TSH érték mellett is, pedig mindenki az 1 körüli értéket veszi szentírásnak.

Nagyon drukkolok!

2013. júl. 24. 15:13
 19/35 anonim ***** válasza:
Szia! Csak az IR témához röviden. Az inzulinod valóban tökéletes. A 120 perces cukrod viszont beesik az éhgyomri alá. Ez utalhat IR-re, ugyanis feltehetően a 2 óra alatt volt olyan nagyobb, vagy ha úgy tetszik túlzott, inzulinválasz, ami ennyire levitte a cukrodat. Csak ez az eredményekből nem látszik, mert akkor nem volt mérés. Kb. az éhgyomri környékén, vagy kicsivel magasabban kéne lennie a terheltnek. Mellesleg egyes szigorú endokrinológusok szerint az éhgyomri cukor is inkább 5 alatt jó. Neked ez is picit magasabb.
2013. júl. 24. 19:10
 20/35 A kérdező kommentje:

Sziasztok!!

köszönöm a sok választ! nem gondoltam,hogy ennyien írnak ,írtok nekem!! próbálok mindenre reagálni!!!

15-ös válaszoló: nagyon -nagyon sajnálom a vetélésedet!! szörnyű lehetett! és nem mondták miért történt ez??

igazság az ,hogy tényleg ki szerettem volna deríteni van -e nálam baj ezért mentem magán endokrinológushoz csak saját megnyugtatásom miatt!! szerettem volna úgy neki állni az inszemációnak,hogy tudom,hogy nálam rendbe van minden ha meg nem akkor kapja kezelést!! tudom túl aggódom ezt az egészet!! de sajnos az inszemációnál nincs annyi esély a sikerre mint a lombiknál!!

16-os válaszoló: még mindig vegyes vélemény van az eredményem miatt!! még mindig nem tudom mit gondoljak!!! szerintem a pajzsmirigy uh tud választ adni az egészre! mondjuk a cukrom tényleg nem jó így!! amikor először nézték a éhgyomorra a cukromat meg a inzulinomat teljesen tökéletes volt!! mindkét érték négy egész valamennyi volt!! mert az alap vizsgálatba csak az éhgyomri értéket nézik terhelést nem!! csak,hogy volt ez a cisztás dolog (tehát a nőgyógyász cisztákat látott ezért ijedtem meg!!) de következő ciklusba el is tűnt!! letisztult a vérzéssel!! azóta szinte minden hónapba megjön igaz nem napra pontos kb 30-35 napra!! eléggé beállt így!! csak múlt ciklusba volt ,hogy nagyon sokára jött meg 46 napra!! ez kb 1 évbe 1-2 szer fordul elő!! nem rendszeres !!

17-es válaszoló: ahogy az előbb is írtam így kezdődőt az én herce-hurcám!!! a nőgyógyász talált cisztákat de nem foglalkozott velem!! sok idő után jutottam el endokrinológushoz! ő nem néztem most uh-n hogy van e cisztáim!! ezt az eredményt endokrinológus állította fel!! de a ciszták már rég voltak!! azóta meg nem is nézte senki!! kb.2011 szeptemberétől próbálkozunk babával először nem gondoltuk ,hogy ekkora baj van aztán elkezdődött a párom vizsgálatai és kiderült természetes módon nem lehet baba! amikor elkezdtük (2011-be )akkor kezdtem figyelni a menszimet hány napra jön meg hőmérőzni kezdtem a ciklus.hu-n!! ezt 10 hónapig csináltam!! és akkor kezdett beállni a vérzésem is!! volt előtte hónap ,hogy meg se jött!! utána már megjött mindig!! és ez mai napig így is van!!

18-as válaszoló: pajzsmirigy uh-ra van csak beutalóm!! nem hüvelyi uh-ra! bár szerintem nem ártana a hüvelyi is!!

19-es válaszoló: ahogy már előzőleg írtam volt éhgyomri cukor,inzulin mérésen! akkor sokkal alacsonyabb volt!! bár szerintem a reggeli zizi betett!! elég feszült voltam akkor!! anyukám kísért el mert nem helybe csinálták hanem kórházba igaz nem sokat kellett utazni de ez nekem rossz volt!! próbáltam én nyugodt maradni de valahol csak feszült voltam!! bár nem tudom ez befolyásolja-e!! azért is kísért el anyukám mert féltem ,hogy éhgyomorra kell menni (mert én már olyan tájt eszek)nehogy rosszul legyek mert hajlamos vagyok! de érdekes módon nem volt semmi bajom!!

akkor most mi legyen?? van valami gond vagy sem!????remélem mindenre válaszoltam!! egy kicsit hosszú lett amiért bocsi!!!!

2013. júl. 25. 08:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!