Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Bevehetem a Letroxot mielőtt...

Bevehetem a Letroxot mielőtt megyek vérvételre TSH-t nézetni?

Figyelt kérdés

2013. jún. 23. 10:07
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
71%
Természetesen! A Letroxban az a pajzsmirigy hormon van, amit normál esetben a TSH hatására a pajzsmirigyednek termelni kéne, ellenőrzéskor is ugyanúgy be kell venni!
2013. jún. 23. 11:13
 2/12 anonim ***** válasza:
74%
Én thyroxint szedek,de nekem tilos bevenni a vérvétel elött,mert akkor rossz értéket mutat,azt fogja mutatni,amit a gyógyszerrel értél el! Évek óta szedem.
2013. jún. 23. 12:15
 3/12 anonim ***** válasza:
Én euthyroxot szedek (ezek gyakorlatilag ugyanazok), és pont azért kell bevennem a vérvétel napján is, hogy látszódjon gyógyszerrel sikerült-e beállítani a helyes értéket, az endokrinológusom a lelkemre kötötte, hogy nem maradhat ki aznap sem!
2013. jún. 23. 12:17
 4/12 anonim ***** válasza:
51%
Igen nekem sem marad ki az aznapi,csak a vérvétel után kell bevenni.Magyarország legjobb endokrinulógusához járok,nem hinném,hogy hülyeséget mondott volna.
2013. jún. 23. 12:25
 5/12 anonim ***** válasza:
45%
2013. jún. 23. 12:26
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Amit belinkeltél: persze, hogy befolyásolja az értéket, hiszen ezzel tartja fönn :) Gyógyszer nélkül akkor lenne érdekes az érték, ha kifejezetten azt nézik, hogy magától mennyit termelne, de ha csak kontrollt néznek, ahhoz pont a gyógyszeres érték kell, mert abból derül ki, hogy kell-e változtatni!

Kérdező, az a legtisztább, ha megkérdezed az endokrinológusodat, hogy ő hogy kéri az értéket!

2013. jún. 23. 12:33
 7/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a gyors válaszokat! Nem tudom felhívni az orvosom,mert nincs meg a saját száma,csak a magánklinika száma ahol ő rendel,de nem hívom,mert egy bunkó pari az a hapsi,ha a mostani eredményem nem lesz jó,akkor akartam váltani orvost,bár szerintem jó lesz,mert 3 hét alatt 5,7-ről lement az érték 2,7-re,most már a 7. héten leszek a gyógyszer után,szerintem levitte már.

Abból amit írtatok,azt tartom logikusnak,hogy bevehetem a gyógyszert,mert tényleg azt nézik,mennyire viszi le az értéket!Mindenkinek nyomom a zöld kezecskét és köszönöm a válaszokat!

2013. jún. 23. 12:59
 8/12 anonim ***** válasza:

PM-es lányok! Már teljesen bekavarodtam. Most be kell venni a gyógyszert vérvétel előtt, vagy csak utánna????

Egyébként aki tudja ossza meg velünk, hogy ha a gyógyszer a TSH-t két-három hónap alatt teszi rendbe az orvosok szerint, akkor miért fontos hogy reggel beveszem-e vagy sem?

Én is PM-es vagyok, és egy csomó mindent nem értek!

2013. jún. 23. 13:10
 9/12 anonim ***** válasza:
Mint látható, teljesen orvos függő, hogy ki mire esküszik :D Egyébként való igaz, hogy mivel ez hormongyógyszer, nem azonnali hatású, esetleg egy kicsit tud változtatni az fT3-4 értéken az aznapi gyógyszer, de nem illik, hogy teljesen eltérő eredményt hozzon... Na meg elvileg a TSH-t bármelyik ciklusnapon, bármelyik napszakban le lehet vetetni, de a gyógyszert éhgyomorra kell bevenni, akkor aki mondjuk délután megy vérvételre, ne egyen addig? Logikátlan lenne...
2013. jún. 23. 13:20
 10/12 anonim ***** válasza:
39%
Köszönöm,aki lepontozgat,remélem ettől jobb napja lett :D Beírtam googleba,hogy bekell e venni a gyógyszert és rögtön azt az oldalt adta,amit linkeltem,ott is egy gasztros doki írta,hogy nem!! Most akkor Ő is rosszul tudja? érdekes.. Holnap felfogom hívni a dokimat,megkérdezem még 1x.
2013. jún. 23. 13:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!