Tudom, hogy nincs rendes peteérésem de a dokit hogy vegyem rá, hogy megnézzen?
A csak 3. napi hormonból nem derül ki, hogy van-e PÉ.
Kell mindenképpen 21. napi vérvétel, mert a progi fogja elárulni, hogy mi is van.
Tüszőkövetés szintén fontos.
Remélem nem nődoki kezel, hanem endo doki.
TSH-d mekkora? Harmadik napi vérvétel eredmények milyenek?
Amúgy szerintem válts dokit.
LH 6,35 UI/L
FSH 6,81 UI/L
PROLAKTIN 425,30 mUI/L
ÖSZTRADIOL 112,4 pmol/L
Totál tesztoszteron 0,70 nmol/l
DHEA-S 4,56 umol/l
Ezek tényleg jók. A TSH magad, de ezt te is tudod. Azt kellene majd megnézni, hogy gyógyszerrel lejjebb megy-e.
Progeszteron szintet kéne nézni egy esetleges ovuláció utáni 7-9. napon. Ez általában egy jól működő 28-30 napos ciklusra igaz, de mivel nálad nincs rendben, ezért UHval kellene nézni, hogy mikor lesz domináns tüsződ, és a repedést követően pedig kb a hetedik nap egy progiszint.
Egyébként terheléses vércukor és inzulin mérés is kellene, mert valamiért nincs PÉ-d, annak az okát meg ki kell deríteni. A magas TSH lehet ok, ha nem jön a baba.
Szerintem ragaszkodj egy vércukor/inzulin mérésre (3 pontos legyen legalább), ha a nődokid, endo dokid nem írja ki, kérd meg a háziorvost. És az eredményekkel keress fel egy jó endokrinológust, mert az tudja ezt a helyzetet kellőképpen kezelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!