Miért nem jön össze a baba, mi lehet a gond?
nálunk is minden rendben volt, mire kiderült, hogy inzulinrezisztens vagyok (nem terheléses cukor kell, hanem cukor és inzulin vizsgálat). Kellett pár hónap, mire rendbe rakták, de most babát várok.
Nagyon sok nődoki nem is gondol erre, pedig elég komoly problémákat okozhat.
Ja, bocsi, félreérthetően írtam, nem cukorbeteg, legalábbis nem tud róla. A terheléses vizsgálatból azt gondoltam, azt nézik. Azon még nem volt.
Szóval, ha kiderülne, hogy a cukor a baj, az okoz ilyen problémát, hogy egyszerűen nem termékenyül meg, pedig ott van a petesejt és a célegyenesben ott vannak a hímivarsejtek is?!
Megint 5ös vagyok :)
az első lombikom előtt kérte a doki a meddőségiben az inzulinvizsgálatot. Elég rossz is lett, de belevágtunk végül, mert az endokrinológus dokim azt mondta, ezzel simán lehet. Persze nem sikerült, átmentem a MensMentisbe (mert senki másról nem tudtam, hogy ezzel foglalkozna), és ott rögtön mondták, hogy elég gáz eredmény ez, pont elég ahhoz, hogy ne tapadjon meg a baba.
AZ inzulinrezisztenciával általában együtt jár a D-vitamin hiány (nekem alig volt, pedig nem szobakukac vagyok), ami meg már önmagában is okozhat meddőséget.
A második lombik már sikerült.
És mi is az ismeretlen meddőség kategóriába tartozunk/tartoztunk.
A meddőségiben nem ez a profiljuk, nem ezzel foglalkoznak behatóbban (meg vannak olyanok, bár kevesen, akiknek borzalmas inzulinnal is összejön), jobb ezt normális beldokival, endokrin dokival megnézetni, mert a többi doki simán rámondja az eredményekre (ha ez a baj), hogy oké, ezzel nem lesz gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!