Mi az ha valaki pcos?

Figyelt kérdés
Sziasztok!Érdekelne hogy ez mit takar, és mik a tünetei kezelése..Most vágtunk bele a kivizsgálásba, lassan 3 éve sikertelen probálkozás..Bele vagyok teljesen betegedve..Nem értem mivel érdemeltük ezt ki az élettöl mert csak azt hallom hogy mindennek oka van, meg stb..Nem bírok már másra gondolni mondta a doki hogy velem van a baj, nincs peteérésem, próbálnak kezelni, de egyszerűen nem bírom elfogadni hogy nem megy csak úgy...Csak érdekelne mi ez a betegség, rengeteget olvasok róla, de magával a betegséggel, hogy az mi is konkrétan nem vagyok tisztába..Előre is köszönöm válaszokat!

2013. máj. 13. 22:55
 1/9 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező, nekem is pont ez a bajom.

Nincs peteérésem, mármint 3 hónapja volt, azelőtt olyan fél évvel... azóta semmi.

A PCOS az azt jelenti, hogy petefészek cisztád van. a kezelése engem is érdekelne...

2013. máj. 13. 23:15
 2/9 anonim ***** válasza:
0%
Laparoszkoppal mutheto.
2013. máj. 13. 23:17
 3/9 anonim ***** válasza:

A pcos, egy tünet együttes, alapvetően egy anyagcsere és hormonbetegség, inzulinrezisztencia okozza. 3as kezelés kell rá, mertformin tartalmú gyógyszer+sport+speciális diéta.

A laparoszkopós műtét ellenjavalt nem gyógyít meg és nem segít csak árt. AJánlom keresd fel a mensmentist segíteni fognak. Kell egy 3. napi hormonsor egy 21. progeszteron mérés és egy terheléses cukor+inzulinvizsgálat.

Ja ami még tilos, fogigátló vagy stimulálás amíg az alapbajt nem kezelik.

2013. máj. 13. 23:51
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

A neten ma már rengeteg információ fellelhető erről a betegségről. Nagyon sok nő szenved pcos-ban, de lehet kezelni, csökkenteni a tüneteket, sőt, spontán terhesség is létrejöhet.

Nagy átlagban lesznek a pcos kismamák terhességi diabéteszesek (a felborult inzulinháztartás miatt).

A cél minden esetben a ciklus helyreállítása, a hormonok normális tartományba terelése.

A petefészekben lévő cisztákat nem érdemes kiműteni, mert az alapbetegséget nem oldja meg, viszont akár a petefészek elveszítésével is járhat.

Kell egy jó nőgyógyász, endokrinológus vagy diabetológus, aki kezel.

A tapasztalat az, hogy valóban érdemesebb egy magánklinikát felkeresni, mert a tb alapon járó út rettenetesen rögös.

2013. máj. 14. 07:56
 5/9 anonim ***** válasza:
Én is a Mensmentis-t ajánlanám, az országban szerintem csak ott tudják ezt kezelni, és jól kezelni. Tapasztalatból beszélek, minden más pénzkidobás.
2013. máj. 14. 08:04
 6/9 anonim ***** válasza:

Én azért vitatkoznék azzal, hogy csak a metmensis a jó.

Én nem járok oda, de mégis van két gyönyörű fiam.

Sokat olvastam a pcos-ról, magán úton járok endokrinológushoz, diabetológushoz és köszönöm szépen, jól vagyok.

Persze, ha összetettebb a dolog, mert pl pajzsmirigy betegség vagy valami más is bekavar, akkor az más tészta.

Viszont azt is butaságnak tartom, hogy valaki évekig próbálkozik és nem vizsgáltatja ki magát és a párját.

2013. máj. 14. 08:13
 7/9 anonim ***** válasza:

a pcos egy tünetegyüttes, de ha mégis ciszta, műteni nem érdemes, mert a hármas kezeléssel (gyógyszer, diéta - meghatározott szénhidrátfogyasztással -, sport) eltűnnek maguktól szépen, az esetleges többi tünettel együtt.

Az, hogy nem feltétlenül a MensMentis a jó, azzal egyetértek, de jól meg kell nézni a dokit, engem évekig kezelt egy endokrinológus úgy, hogy minden eredményem csak rosszabb lett (ez is csak később derült ki, szerinte minden rendben volt)

[link]

2013. máj. 14. 08:36
 8/9 anonim ***** válasza:

Tényleg nem csak a Mensmentis a jó, bár ott megvan az előny, hogy amint kiderül a gond, rögtön a megfelelő orvoshoz kerülsz.

Mindig az első a teljes nagyrutin vérvétel, pajzsmirigyhormon, cukorterhelés, inzulinszintmérés. (Pont ezért kell rögtön egy endokrinológushoz menni, vagy diabetológushoz, mert a háziorvos sok mindent nem írhat ki...) Ha megvan, hogy mi a gond, azt már lehet kezelni.

Pl. lehet, hogy jó a cukrod, de az inzulinod nem. Ha magas a pajzsmirigyhormon, azt megint másik fajta doki kezeli. Lehet, hogy csak egy kis peteérés serkentő kell.

Én pcos-ként, csak diétával és mozgással (nem kaptam gyógyszert), kétszer lettem spontán terhes.

Nem reménytelen, nem szabad feladni!

2013. máj. 14. 09:46
 9/9 anonim ***** válasza:

Szia! Valóban nagyon sok infót találsz a neten a PCOS-ról. Sajnos egyre több fiatalnál is előfordul.Azért ne csüggedj lesz babátok. A megfelelő táplálkozás is nagyon sokat tud segíteni.

Ha érdekelnek jó tapasztalatok, emailben tudok Neked küldeni.

Sok sikert!

2013. máj. 14. 15:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!