Mi az ha valaki pcos?
Kedves kérdező, nekem is pont ez a bajom.
Nincs peteérésem, mármint 3 hónapja volt, azelőtt olyan fél évvel... azóta semmi.
A PCOS az azt jelenti, hogy petefészek cisztád van. a kezelése engem is érdekelne...
A pcos, egy tünet együttes, alapvetően egy anyagcsere és hormonbetegség, inzulinrezisztencia okozza. 3as kezelés kell rá, mertformin tartalmú gyógyszer+sport+speciális diéta.
A laparoszkopós műtét ellenjavalt nem gyógyít meg és nem segít csak árt. AJánlom keresd fel a mensmentist segíteni fognak. Kell egy 3. napi hormonsor egy 21. progeszteron mérés és egy terheléses cukor+inzulinvizsgálat.
Ja ami még tilos, fogigátló vagy stimulálás amíg az alapbajt nem kezelik.
A neten ma már rengeteg információ fellelhető erről a betegségről. Nagyon sok nő szenved pcos-ban, de lehet kezelni, csökkenteni a tüneteket, sőt, spontán terhesség is létrejöhet.
Nagy átlagban lesznek a pcos kismamák terhességi diabéteszesek (a felborult inzulinháztartás miatt).
A cél minden esetben a ciklus helyreállítása, a hormonok normális tartományba terelése.
A petefészekben lévő cisztákat nem érdemes kiműteni, mert az alapbetegséget nem oldja meg, viszont akár a petefészek elveszítésével is járhat.
Kell egy jó nőgyógyász, endokrinológus vagy diabetológus, aki kezel.
A tapasztalat az, hogy valóban érdemesebb egy magánklinikát felkeresni, mert a tb alapon járó út rettenetesen rögös.
Én azért vitatkoznék azzal, hogy csak a metmensis a jó.
Én nem járok oda, de mégis van két gyönyörű fiam.
Sokat olvastam a pcos-ról, magán úton járok endokrinológushoz, diabetológushoz és köszönöm szépen, jól vagyok.
Persze, ha összetettebb a dolog, mert pl pajzsmirigy betegség vagy valami más is bekavar, akkor az más tészta.
Viszont azt is butaságnak tartom, hogy valaki évekig próbálkozik és nem vizsgáltatja ki magát és a párját.
a pcos egy tünetegyüttes, de ha mégis ciszta, műteni nem érdemes, mert a hármas kezeléssel (gyógyszer, diéta - meghatározott szénhidrátfogyasztással -, sport) eltűnnek maguktól szépen, az esetleges többi tünettel együtt.
Az, hogy nem feltétlenül a MensMentis a jó, azzal egyetértek, de jól meg kell nézni a dokit, engem évekig kezelt egy endokrinológus úgy, hogy minden eredményem csak rosszabb lett (ez is csak később derült ki, szerinte minden rendben volt)
Tényleg nem csak a Mensmentis a jó, bár ott megvan az előny, hogy amint kiderül a gond, rögtön a megfelelő orvoshoz kerülsz.
Mindig az első a teljes nagyrutin vérvétel, pajzsmirigyhormon, cukorterhelés, inzulinszintmérés. (Pont ezért kell rögtön egy endokrinológushoz menni, vagy diabetológushoz, mert a háziorvos sok mindent nem írhat ki...) Ha megvan, hogy mi a gond, azt már lehet kezelni.
Pl. lehet, hogy jó a cukrod, de az inzulinod nem. Ha magas a pajzsmirigyhormon, azt megint másik fajta doki kezeli. Lehet, hogy csak egy kis peteérés serkentő kell.
Én pcos-ként, csak diétával és mozgással (nem kaptam gyógyszert), kétszer lettem spontán terhes.
Nem reménytelen, nem szabad feladni!
Szia! Valóban nagyon sok infót találsz a neten a PCOS-ról. Sajnos egyre több fiatalnál is előfordul.Azért ne csüggedj lesz babátok. A megfelelő táplálkozás is nagyon sokat tud segíteni.
Ha érdekelnek jó tapasztalatok, emailben tudok Neked küldeni.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!