PCO-sok. Van olyan akinek az AVIVA eltüntette a cisztákat?
Az én orvosom azt mondta, a ciszták nem tűnnek el. A ciszták PCO-ban nem klasszikus ciszták, hanem a pete meg nem repedt megkeményedett burka. Az már ott marad. Én négy éve tartom a hármas kezelést, várandós is vagyok, de a régi cisztáim azóta is megvannak. Az Aviva torna a peteérés és ovuláció szabályozásában lehet nagy segítség, a későbbi ciszták kialakulásának megakadályozásában nyújthat segítséget, ha sikeres az ovu.
2013. máj. 6. 14:01
Hát pedig én hallottam olyanról, hogy eltünteti a cisztákat....
2013. máj. 6. 14:40
Attól is függ, mi okozza a cisztát, milyen típusú ciszta, stb.
2013. máj. 6. 14:41
4/12 A kérdező kommentje:
Nekünk is mesélte az Aviva oktató, bizony soknak eltűnt, mert csináltak control uh-ot és nem voltak ott...
Nemsokára megyek én is control uh-ra, június közepén...kíváncsi leszek!
Én két nőröl tudok akinek eltüntette. Nekem ez a 4. hét hogy avivázok. Múl héten voltam nőgyógyásznál, elötte 1 évig senki nem nézte. Akkor azt mondták van rendesen policiszta, most az rovos azt mondta hogy van pár de nem sok. Nem tudom ez segitette-e már vagy csak elve kevesebb van. A másik hogy a 14. napon volt peteérésre utaló folyásom, máskor mindig késöbb van. Ezért én nagyon reménykedek hogy segít. Sok PCOS-nak igenis jönnek mennek a policiszták. Éppen aktuális hormonok függvénye. Elég sok sorstársat ismerek és beszélünk ezekről. Kettőt tudok akinek van hogy gyönyörű tiszták a petefészkeke aztán van amikor nem.
2013. máj. 6. 22:07
Nekem a terhesség után nem volt egy darab sem a 6 hetes kontrolon, majd 4 hónappal szülés után már ott voltak :(
2013. máj. 7. 17:20
7/12 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat. :)
nemsokára én is megtudom használt-e vmit az aviva!
Én is voltam aviván, de idő közben találtak két cisztát (az egyik vízzel a másik vérrel teli) a petefészkemben és endometriózist. Az oktató azt javasolta, hogy 3-4 hónapig ne tornázzak, tartsak koleszterin diétát, ez idő alatt felszívódik az endometriózis és utána a tornával helyre lehet tenni a hormonháztartást. Én nagyon hiszek benne, hogy segít, nem akarok műtétet. Nagyon sok jó tapasztalatról hallottam ezzel kapcsolatban.
2013. máj. 9. 08:48
9/12 A kérdező kommentje:
köszi a választ :) én is sok jót hallottam róla, azért álltam neki én is...
Volt a tornán 1 csaj akinek soha nem volt mensije gyógyszer nélkül...a nagylánya aki 5 éves, Ő is úgy sikerült, hogy meghozták a mensit Norculuttal és stimuláltál...
Írt az oktató a torna estéjén mindenkinek 1 körlevelet és bemásolta, h írt neki a csaj du, hogy életében először a torna után 1-2 órával spontán menstruált!!!!
Úgy gondolom ez elég ösztönző erő...jaaaaaaaaaaa, 34 éves a csaj!
Utolsó vagyok.
Időközben proverát szedtem egyszer 10 napig majd 30 napig. Tegnap voltam nőgyógyásznál, aki ilyen esetekre specializálódott. Az endometriózis kezd felszívódni, a vérrel teli cisztám kisebb lett, a vízzel teli eltűnt és helyette lett egy 21mm-es érett tüszőm. :) Ennek ellenére változtatok az étrendemen. 15. naptól ciklus teát iszom egy hétig és meglátjuk. Ha sikerül a baba, el fogok járni az aviva oktatóhoz kismama jógára. Most nagyon reménykedem.
2013. máj. 17. 10:49
Kapcsolódó kérdések: