Megírnátok, hogy nálatok a PCO milyen tüneteket produkál?
Nagyon sok apró tünet volt nálam, amit nem is kapcsoltam a PCOS-IR-hez, ami azóta mint kiderült, masszívan jelen volt az életemben. Ilyenek voltak a pattanások, arcon, vállon, háton (de semmi komoly, csak mindig egy-kettő, sokszor mélyek), hajhullás, hajzsírosodás, (ezek sem tragikusak, megszokja az ember, nem is tudja, hogy lehetne másképp), sokszor voltam feszült, ideges, gyakori hangulatingadozásaim voltak (de hát Istenem, az életem is nehéz volt akkoriban, ki gondolta volna, hogy ez nem normális), és még sorolhatnám... a mensim mindig rendben volt, ultrahangot nekem is csináltak, és három orvos is azt mondta (költözés miatt találkoztam ennyivel), hogy nincs cisztám, nem lát ilyesmit. Aztán eltelt két év, (félrekezelésekkel, ahogy kell), mikor egy magánorvos tényleg megvizsgált, (labor, ultrahang, 3 pontos cukor-inzulin), és láss csodát, mégis csak van cisztám (láttam monitoron, nem is kevés volt), a cukrom normális volt, az inzulinom az egekben, a hormonjaim meg összevissza. CSak a többi orvos anynira nem merült ebbe bele, mert minek is? ... no comment.
A betegségről azóta rengeteget tanultam, a hármas kezelést tartva már nagyon jó állapotban vagyok. Már látom, mi volt tünet, és mi nem. De ezek életkoronként, helyzetenként és emberenként is eltérőek lehetnek, nem tudsz így otthon, gép előtt diagnózist felállítani. EGy lelkiismeretes, jó szakember szükséges hozzá (endokrinológus, belgyógyász elsősorban).
Szia
Én is Pcos vagyok.
Én csak a kivizsgálásnál tudtam meg, nekem azt mondták nincs rá konkrét gyógymód, vele kell élni.
Igazság szerint a túlsúlyt, a nagyon erős és sötét szörzetet, es a comb belső felén pattanasok, melyek lassan gyógyulnak.
MINDENKÉPP endokrinológushoz menjél kivizsgálásra, ez az ő szakterülete!
Mehetsz tb-sre is, de óriási a túljelentkezés, sokat kell várni. Én magánba járok, ide, és nekem megéri, hogyha pár évvel hamarabb összejön a baba, mintha a TB- rendelésen hónapokat várok: www.mensmentis.hu -nagyon lelkiismeretesek!
Illetve ajánlom olvasásra: www.pco-szindroma.hu
Egy sorstárs
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!