Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Van valakinek tapasztalata?...

Van valakinek tapasztalata? Segítene?

Figyelt kérdés

Jövőhéten megyek nőgyógyászati endokrinológiára. Kisbabát szeretnénk.

PCO-m van.

Milyen vizsgálatokra számíthatok?Miket fog kérdezni? Leírnátok mindent részletesen?

2012. okt. 10. 19:38
 1/3 anonim ***** válasza:
Kezelnek már vmivel?
2012. okt. 10. 20:00
 2/3 anonim ***** válasza:

nekem ez volt:

terheléses cukor vizsgálatot kértek, ami azt jelentette hogy reggel éhgyomorra vettek vért, majd meg kellett innom egy tömény cukros oldatot, és rá 2 órára szintén vettek vért. Mindkét vérből cukrot és inzulint néztek. Ezt azért, hogy megállapítsák, van-e inzulinrezisztenciám.

ezen kívül kértek még nő hormonokat: FSH, LH, ösztrogén, progeszteron, tesztoszteron. Pajzsmirigy hormot: TSH-t. Ezeket mind meg lehetett egyben csinálni a terheléses vizsgálat első vérvételével.

Kikérdeztek a tüneteimről: hajhullás, zsírós bőr, pattanásosság, túlsúly van-e. Étkezési szokásokról. Családi előtörténetről. Hogy mennyit mozgok, mennyit stresszelek. Korábbi betegségekről. A menstruációs ciklusomról: mennyire hosszú vagy rövid, van-e menstruáció előtt barnázás, extrém tünetek stb.

Igazából már lassan 3 éve volt, úgyhogy nem pontosan emlékszem rá. Nekem kiderült a cukros vizsgálaton, hogy inzulinrezisztenciám van, ez okozza a PCO-t. Kaptam rá gyógyszert, előírtak diétát és mozgást. Betartottam mindent, és rá egy évre már nem voltak meg a ciszták a petefészkemben és a hormon eredményeim is rosszak voltak az elején, azok is szépen javultak. Akkor még nem akartam babát, de amikor már igen, akkor sem volt nehéz teherbe esni, negyedszerre sikerült. Szóval nálam hatásos volt a kezelés. Ezt ugyan nem kérdezted, de biztos hasznos infó :)

2012. okt. 10. 22:28
 3/3 anonim ***** válasza:
Nekem hasznos infó volt kedves utolsó :)
2012. okt. 22. 11:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!