Vajon gyakoribb manapság a korai klimax, mint régebben?

Én sem hiszem, hogy gyakoribb, inkább az lehet, hogy több embert érint hátrányosan, mert kitolódott a gyermekvállalás ideje, és van, aki emiatt kicsúszik az időből.
Régen harmincpár évesen a nőknek már megvolt a 2-3 gyerek, nem volt zavaró, ha nem jött össze több (sőt...).

A korai petefészek kimerülés örökletes, családi halmozódást mutat. Szóval ha a családodban, környezetedben gyakori akkor emiatt lehet.
A másik meg valóban az hogy sokszor kitolódik a gyerekvállalás, így jobban feltűnik.

Érdekes, nekem is úgy tűnt, mintha gyakoribb lenne, de valószínűleg igazuk van azoknak, akik szerint, csak feltűnőbb, mert többen próbálkoznak gyerekkel abban a korban, amiben régen már nem, így senkit nem érdekelt.
Én amúgy 43 vagyok és fél éve szültem (elsőt) és többen körülöttem 40körül és fölött. Akik viszont korai klimaxszal küzdöttek a környezetemben, mind 35 alatt voltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!