Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Vajon gyakoribb manapság a...

Vajon gyakoribb manapság a korai klimax, mint régebben?

Figyelt kérdés
Van aki dolgozik/tapasztalt ilyen területen?

tegnap 10:13
A kérdező szavazást indított:
Igen.
Nem.
11 szavazat
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Én nem gondolnál, hogy gyakori lenne mostanság. Most 41 vagyok, de évek óta gyötörnek tünetek. Akár mikor akár melyik dokinak említettem, mindig csak az volt a válasz, hogy én még fiatal vagyok ehhez. Aztán végül egyik elküldött rendes kivizsgálásra, ahol kiderült, hogy elkezdődött a változó kor. A petefészkem is elöregedett. Mensim is kimaradt vagy 4-5 hónapot, aztán meg megint rendszertelenség. A lényeg, hogy ha annyira gyakori lenne, akkor nem néztek volna hülyének, hanem már korábban kivizsgáltak volna.
tegnap 12:38
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Én sem hiszem, hogy gyakoribb, inkább az lehet, hogy több embert érint hátrányosan, mert kitolódott a gyermekvállalás ideje, és van, aki emiatt kicsúszik az időből.

Régen harmincpár évesen a nőknek már megvolt a 2-3 gyerek, nem volt zavaró, ha nem jött össze több (sőt...).

tegnap 14:17
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

A korai petefészek kimerülés örökletes, családi halmozódást mutat. Szóval ha a családodban, környezetedben gyakori akkor emiatt lehet.

A másik meg valóban az hogy sokszor kitolódik a gyerekvállalás, így jobban feltűnik.

tegnap 15:44
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Érdekes, nekem is úgy tűnt, mintha gyakoribb lenne, de valószínűleg igazuk van azoknak, akik szerint, csak feltűnőbb, mert többen próbálkoznak gyerekkel abban a korban, amiben régen már nem, így senkit nem érdekelt.

Én amúgy 43 vagyok és fél éve szültem (elsőt) és többen körülöttem 40körül és fölött. Akik viszont korai klimaxszal küzdöttek a környezetemben, mind 35 alatt voltak.

tegnap 18:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!