Béranyaság Magyarországon családtaggal?
Sziasztok!
Sajnos endo es adeno mellett nagyon alacsony az amh-m is (0,45), a lombik nem akar sikerülni. 3 petesejtem lett múltkori stimu után, ami 33 évesen édeskevés.. voltam műtve bélrezekcióval 2023 márciusban, elvileg azóta csak egy pici újult ki a petefészkemben meg már râment a tüdőmre is, légmell menstruációkor stb szóval nincs sok időm szórakozni, próbálkozni, szeretném véglegesen leállítani a mensim, mert már múltkor is összeesett a tüdőm és majdnem meghaltam mensi első napján.
Most szedem a rengeteg q10-et, dhea, melatonin, elevit, myo-inozitol, jógázok, edzek, nemsokára nyaralni is fogok, tehát a stresszt kerülöm, amennyire lehet..
Ha így legközelebbi stimunál 4-5 petesejtet produkálnom, anyukám szivesen bevállalná a beültetést, hisz neki egészséges a méhe, az enyém meg nem. Tudtok nekem olyan orvost aki bevállalja így? Vagy külföld?

20
Nem, a hülye te vagy.
Magyar no szerepel a mesében. Magyarországon nincs beranyasag, így magyar állampolgárkent sem lehet az. Tehát ha nagyit valahogy mégiscsak mesterségesen megtermékenyítenék, a születendő gyerek a gyereke lenne jogilag. A gyereke. A másik gyerekének jogilag a testvére. Magyarországon még mindig nincs beranyasag, testvért pedig nem lehet orokbefogadni, így nem lenne semmiféle unoka. Nagymama legyen Éva, a lánya legyen Zsuzsa, a csecsemő Pisti. Évának jogilag Zsuzsa és Pisti is a gyereke lenne. Zsuzsa és Pisti jogilag testvérek. Zsuzsa nem fogadhatja örökbe Pistit. Zsuzsa és Pisti anyja jogilag mindig Éva lesz.
22 te nem erted. Ha kulfoldon tortenik az egesz, kulfoldon szulok, akkor az en nevemre lesz anyakonyvezve kulfoldon. Tudod mennyien csinaltak ezt ukrajnaban a haboru elott? Kiment, kifizette a penzt, raadasul olcso is volt annak, aki vitt magaval beranyat.. majd szulni is visszamentek es kesz is. Csak jott a haboru, igy ez most ukrajnaban megszunt.
A masik verzio, amit az ismerosom csinalt, hogy a testvere szulte meg az o gyereket (az o petesejtje es a ferje spermaja, tehat genetikailag az ove) majd “orokbeadta” a tesojanak. Csak sajnos az a doki mar nyugdijas. De 100% tudom, hogy letezo jelenseg es nem kamu. Ha kicsit utanaolvasol talalsz forumokat is, ahol beranyak nevtelenul fent vannak es lehet nekik emailt irni…
Szerintem te full nem tudsz semmit a temarol, csak beszelsz ossze-vissza.

Nincs endóm, de értem mit mondasz. Nem akarod már azt a fájdalmat, de gyereket is szeretnél. Magyarországon illegális a béranyaság. Nem ismerem más országok erre vonatkozó törvényeit, de kívanom hogy minél hamarabb megoldodjon az eseted.
A 0.45 AMH még nem katasztrófa. Én csak szeretnék ilyen értékeket.

"Ha kulfoldon tortenik az egesz, kulfoldon szulok, akkor az en nevemre lesz anyakonyvezve kulfoldon"
Egyértelmű. De te azt akarod, hogy anyád szüljön. Ha anyád szul, az ő nevére lesz anyakonyvezve a gyerek.
" masik verzio, amit az ismerosom csinalt, hogy a testvere szulte meg az o gyereket (az o petesejtje es a ferje spermaja, tehat genetikailag az ove) majd “orokbeadta” a tesojanak."
Ilyen sem létezik Magyarországon, de mesélj még

"De 100% tudom, hogy letezo jelenseg es nem kamu. Ha kicsit utanaolvasol talalsz forumokat is, ahol beranyak nevtelenul fent vannak es lehet nekik emailt irni…"
Nem hat. Magyarországon a lombikprogram részvétel feltétele az igazolt meddőség. A képzeletbeli beranyad ezt nehezen oldja meg, ugye, de legyen. Emellé kell egy férj, ugye, akinek bele kell egyeznie. Tehát beranya és a férje bele kezdenek a lombikprogramba. Szerinted kihagyjak az inszeminaciot, ami ugye alapvetően első lépés, dehat szerinted nyilván nem. Ehelyett azonnal beultetessel kezdenek, ráadásul donor, adományozott embrioval a megbízó pártol, ugye. Nem árt tudni, hogy embrió csak anonim módon adományozhato. Tehát nem, Magyarországon nem működik ez a történet, akkor sem, ha fejre állsz

Ti komolyan alom vilagban eltek?
1. Nekem sem volt inszeminacio es nincs igazolt meddosegem, csak endom es amugy atjarhato minden. De egybol lombikot javasolt az orvos.
2. Par honapja jott hozzam egy kis csaj kezelesre, aki 21 evesen adott masfel millat a dokijanak, mondta, hogy o gyereket akar es pasija nincs, nem is lesz. es durr lett egy lombik babaja. Hajtogatjatok, hogy illegalis, mindenki tudja; hogy az! Tudom!! A drog is az, megis mindenhol lehet kapni. Na de befejeztem a temat; kerdezoskodom inkabb az erintett szemelyeknel, ti meg dugjatok homokba a fejeteket es gonoszkodjatok tovabb kedvetekre, en itt lezartam ezt mert tenyleg nem tudok tobb energiat ezekee a gunyos folenyes kommentekre valaszolgatni. Oruljetek, hogy ti tudtok/tudtatok szulni (az osszes c tipus is tud, jo sokat is) aztan ne masokkal kotekedjetek. Nezzetek magatokba, mert a rosszindulat visszaszall es nehogy egyszer koppanjatok.
Szep eletet!

A 8-ast annyiban korrigálnám, hogy béranyaságnál nem a petefészket stimulálják, hanem a méhet készítik fel a magzat beültetésére, és annyiban igaza van a kérdezőnek, hogy a méh - a petefészekkel szemben - lassabban öregszik, más a korhatár a béranyaságra.
Kérdező: Mo. nincs béranyaság, egyetlen orvos nem fog ilyesmit kockáztatni, ezt felejtsd el. Mi lett az előző leszívásból nyert 3 petesejttel? Ha le tudnak szívni petesejteket a következőből és lesz életképes embrió, akkor miért nem jó, hogy beléd ültetik be? Tudtommal pont azért ajánlgatják az endósoknak, hogy mielőbb szüljenek, mert a terhesség alatt nincs ciklus, tehát nem állnak fenn a tünetek, a terhesség pedig nem feltétlenül lesz problémás. Ha mégis a béranyaságot akarod akkor olvass utána, ha komolyan gondolod és van (rengeteg) pénzetek rá! Nemrég volt pl. a Telexen egy összefoglaló cikk és nemrég hír is volt, hogy egy magyar lány édesanyja vállalta a béranyaságot és szülte meg az unokáját Nagy-Britanniában. Béranyaság van külföldön, de csak néhány országban (Nagy-Britanniában biztosan, Ukrajnában is, de azt most kiesik nyilván, és azt hiszem még Görögországban).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!