Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Mennyi próbálkozás után adtad...

Mennyi próbálkozás után adtad fel?

Figyelt kérdés

Olyan sok sztorit hallani, hogy már feladták, hogy kisbabájuk legyen és épp akkor jött össze.

Ma reggeli a legutolsó, amiről tudok, kolléganőm 42 éves inszemet javasolták, de ők nem akarták, inkább lemondtak róla. Aztán spontán lett terhes, semmi gyógyszert nem szedett.

Mi pontosan másfél éve próbálkozunk, második gyereket szeretnénk, 9 hónappal ezelőtt mentünk orvoshoz, azóta ilyen vizsgálat, olyan vérvétel, amolyan gyógyszeres kezelés... Minden ciklusban megfogadom, hogy ez az utolsó, kész, feladom, aztán mégis visszamegyek az orvoshoz, mert talán most sikerülni fog...

febr. 3. 11:46
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
4 év sikertelen pròbálkozás után, elengedtük az egészet, rá 4 hònapra sikerült, 16 hetes vagyok és egészséges kislányom lesz!
febr. 3. 18:03
 12/21 anonim ***** válasza:

Mi nem próbálkoztunk olyan sokáig, egy bő évig. Már megvolt a meddőségibe az időpontunk konzultációra, hogy induljon el a folyamat, előtte két héttel pozitívat teszteltem, azóta meg is született a baba.

Nálunk inkább a kor volt nagyon határeset. 40 évesen szültem. Ha nem sikerült volna még maximum két évet próbálkoztunk volna lombikkal, a betöltött 41. évem után beletörődtünk volna, hogy nincs gyerek. Egyáltalán nem ítélem el azt aki 40 felett szül, hiszen én is úgy tettem, de az már nagyon a végső határ.

febr. 3. 19:15
 13/21 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok, azt elfelejtettem írni hogy úgy tudtam spontán nem eshetek teherbe.
febr. 3. 19:17
 14/21 A kérdező kommentje:

#9, nyilván nem csak miatta szeretnénk. Mi is vágyunk meg egy gyerekre. Főleg én...

#10 és #11, wao, gratulálok nektek!! ❤️ Olyan jó ilyen sikersztorikat olvasni

#12, első gyerek hozzánk is úgy érkezett, hogy épp egy gyógyszert kellett volna szednem, amit nem szabad terhesen és előtte egy tesztet kellett csináljak. A vesztesek nyugalmával csináltam meg a tesztet és nem hittem a szememnek

Most mégis olyan nehéz elengedni...

febr. 3. 19:40
 15/21 anonim ***** válasza:
90%

Én soha. Mindig azt mondtam, hogy nem tudnám leélni gyerek nélkül az életem, akkor megölném magam, mert amúgy eleget éltem, csak a gyerek hiányzik. Azt a határidőt toltam mindig. Ha ennyi idősen nem lesz, ha annyi idősen se lesz...Valószínűleg a klimax lett volna a vége.

5hónap próbálkozás után lettem terhes 41évesen. Vetélés lett😢 Aztán 42 évesen műtétre és lombikra készültem. 1 hónappal előtte lettem terhes, szintén 5 hónap próbálkozásra. (Akkor épp 43 év volt a határidőm.)

Na, mostanában neki szoktam mondani, amikor cirkuszol, mert valami nem sikerül, hogy soha ne add fel! Ha anyád feladta volna, te se lennél 😂

febr. 4. 00:55
 16/21 A kérdező kommentje:

#15 ❤️

Nekem január 1 volt a határidő, nem jött össze. Most várom, hogy megjöjjön, elvileg ciklus 3. napján kellene visszamenjek az orvoshoz, még nem döntöttem, hogy megyek-e

febr. 4. 07:55
 17/21 anonim ***** válasza:
3 inszem 2 lombik és ez a 6. Év. Még lenne lehetőségünk 3 lombikra de nem szeretném. Megterhelő volt minden téren ez az időszak. Belefáradtam. A legutóbbi leszívás után 4 hónappal még mindig érzem azt a szúró érzést amit műtét után éreztem. Van az a pillanat amikor az ember megbékél ezzel a helyzettel.
febr. 5. 13:53
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

Én első gyerekért elmentem volna a végéig. Itthon akkor még 5 lombik volt engedélyezett, ha az nem sikerül egy kört legalább mentünk volna külföldön is és utána jött volna az örökbefogadás.

De szerencsére nem kellett ennyi ideig kitartani, volt egy sikertelen clostis ciklusom, utána egy sikertelen lombik, utána egy endometriózis műtét, ami után spontán terhes lettem. Pontosan 3 évvel azután született meg, hogy először próbálkozni kezdtünk.

Most kezdtünk második babával próbálkozni, de ez már teljesen más. Ha lesz lesz, ha nem akkor nem. Ha egy év alatt nem sikerül spontán akkor van 3 fagyasztott embriónk, értük még visszamegyünk, de új stimulációt már nem fogok vállalni. Inkább hálát adok, hogy van egy kisfiam egy problémamentes terhességből, viszonylag problémamentes szülésből, ráadásul eszik-alszik baba volt, semmi betegséget se kaptunk el az első egy évben. Szóval tényleg szerencsésnek érzem magam.

febr. 5. 14:22
 19/21 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem kérdező azért nagyon nem mindegy, hogy valakinek az első gyerek nem sikerül vagy a második, a kettőt össze sem lehet hasonlítani. Én is anya vagyok, de szerintem aki belebetegszik abba hogy a második vagy a többedik gyerek nem jön össze az inkább valami hatalmas űrt akar pótolni az életében azzal hogy folyamatosan gyereket akar vállalni
febr. 6. 10:58
 20/21 A kérdező kommentje:
Nem tudom, lehet, hogy igazad van. Nagy családban nőttem fel, kislány koromban minimum 3 gyerekről álmodtam. Persze nagyon hálás vagyok a kisfiamért, ő a mindenem, de nagyon szeretnék még egy kisbabát
febr. 6. 13:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!