Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Ha nem sikerül teherbe esni,...

Ha nem sikerül teherbe esni, először érdemes elmenni a nőgyógyászhoz vagy meddőségi központba kell menni?

Figyelt kérdés
Melyik meddőségi központtal van pozitív vagy negatív tapasztalatotok? Van állami kivizsgálás is vagy minden fizetős?

tegnapelőtt 21:01
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
26%
Szerintem ezt ne te döntsd el, hogy szükségünk volt-e a meddőségi központra. Talán két év várakozás és egy vetélés után te is így cselekedtél volna, de megértem, hogy ezt feltétlenül ide kellett böförögnöd, hogy nem volt ott keresnivalónk...
tegnapelőtt 21:20
 12/35 anonim ***** válasza:
100%
Én a meddőségi központra szavaznék, ott egy hónap alatt megcsináltak minden vizsgálatot amiken előtte 2 évig sikerült végigmenni és ott ki is derült mi a probléma. Végül spontán sikerült a baba, szóval nekünk se kellett lombik, de sok időt megspóroltunk volna ha ott kezdünk, na meg pénzt is
tegnapelőtt 21:30
 13/35 anonim ***** válasza:
81%

Esetleg végigolvasnád azt, amit írtam, vagy csak háborogsz?

Idézném:

"Félreértés ne essék, természetesen nem a kommentelőt szeretném leszólni, teljesen természetes, hogy ő megoldást szeretett volna a problémájára!

Az a szomorú, hogy ezt meg kellett volna oldani egy meddőségi ambulancián, amiket azóta nem sikerült megvalósítani ennek a szájbatekert kormánynak, amióta államosították a meddőslgi intézeteket már vagy 3-4 éve."

Egy normális országban nem kellett volna a meddőségi intézetig menned, mert a meddőgési ambulancián az orvos pontosan ugyanúgy kitalálta volna a problémádat, ahogy azt a meddőségis dokid tette.

Ennél érthetőbben nem tudom leírni.

tegnapelőtt 21:31
 14/35 anonim ***** válasza:
17%

Az értő olvasásom tökéletes, semmi szükségem rá, hogy tovább rágd, előtte leírtad, hogy akinek nincs szüksége kezelésre, annak szerinted semmi keresnivalója nincs ott. Tudod, ez olyan amikor azt mondod valakinek, hogy "büdös a szád, de nem zavar". Azért mert utána magyarázod a kis véleményed, attól még ugyanúgy kimondtad és a "de" szócska nem annulálja a parasztságot.

Érthetőbben nem tudom leírni.

tegnapelőtt 21:34
 15/35 anonim ***** válasza:
81%
Remélem hogy mások értették, ha te nem.
tegnapelőtt 21:35
 16/35 anonim ***** válasza:
0%
Remélem mások értik, amit mondok, ha te erőnek erejével sem vagy hajlandó.
tegnapelőtt 21:39
 17/35 anonim ***** válasza:
81%

Tudod normális esetben így nézne ki a meddőségi diagnosztika és kezelés rendszere:

1. Meddőségi ambulanciák, ahol elvégzik a kivizsgálást, sz.e. kezelik a felmerülő problémákat (pl. endokrin eltérések, műtéti megoldást igénylő problémák stb.), valamint sz.e. csinélnak terminált együttlétet és ovulatio indukciót. A nők egy igen jelentős része itt spontán vagy segítséggel teherbe esne.

2. Meddőségi klinika, ahol az első lépcsőben nem sikerül terhességet létrehozni, ide már a kivizsgált betegeknek kellene mennie inszeminációra, IVF kezelésre.

Ez lenne a normális rendszer. Így nem lennének túlterhelve a meddőségi központok, ahová van, ahol 4-6 hónapos várólista van az első kicsezsett konzultációig! Nem úgy kerülne oda a betegek jelentős része, hogy ezer meg egy kezelést igénylő bajuk van, csak eddig senki nem foglalkozott vele.

Senki nem mondta, hogy te vagy a hibás, sőt, kiemeltem, hogy te azt tetted, ami a jelen helyezedben szükséges.

De attól még a rendszer ilyen módon akkor is egy szar, mert nem így kellene törtánnie.

tegnapelőtt 21:39
 18/35 anonim ***** válasza:
13%
Nem érdekel, hogy mi a probléma a rendszerrel és szerinted mi lenne a megoldás. Ne írj le ilyeneket, hogy akinek nem kell kezelés, annak nincs ott keresnivalója SZERINTED.
tegnapelőtt 21:44
 19/35 anonim ***** válasza:
77%
Hagyjuk. Minden jót neked és jó éjszakát!
tegnapelőtt 21:46
 20/35 anonim ***** válasza:
13%
Te egy fiktív helyezetről magyarázol, hogy ideális világban hol lett volna a helyünk. Csak nem ebben az elképzelt kis világban élünk, hanem a valóságban, ahol a véleményed bántó, de látom nem bírod felfogni.
tegnapelőtt 21:49
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!