Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Egészséges ez az ultrahang lelet?

Egészséges ez az ultrahang lelet?

Figyelt kérdés

Uterus afv 67x37x40 mm,

Endometrium 11 mm. Jobb oldali ovárium 50x35 mm, számtalan apró 5-6 mm-es folliculust tartalmaz. Bal oldali ovárium 48x30 mm, hasonló szerkezetű. Domináns folliculus nem ábrázolódik. Szabad folyadék nincs.

nov. 23. 19:14
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
15%
A merckformin édes kevés. Nem meddőségibe kell menni elsőkörben, hanem egy erre specializálódott endokrinológushoz.
nov. 23. 22:02
 12/20 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a segítséget! Tényleg minden nap hívogatjuk a számot. Holnap ha nem sikerül akkor személyesen be megyünk időpontot kérni.

Nem vagyok tudatlan. Csak reménytelenül állok már minden vizsgálat és kezelés előtt. Enis nagyon jól tudom hogy ez az orvos tb által finanszírozottan nem jól csinálja a dolgát, magánba pedig nincs rá panasz. “Pénz beszél kutya ugat”

Évekbe telt mire egy másik nőgyógyász észre vette mi a gond 22 éves vagyok, 13 éves korom óta nem normális a menzeszem.

Lehet túl korai nekem még a gyerek mint mások mondják, de nem minden ember egyforma!

köszönöm mégegyszer a segítséget!

nov. 24. 11:50
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
De értsd meg ez nem nőgyógyászati betegség. Ez endokrin betegség, ezért endokrinológus kell hozzá.
nov. 24. 12:15
 14/20 A kérdező kommentje:

Én értem. Endokrinologushoz járok jelenleg!!!!

Az enokrinologus majd segít teherbe esni vagy mi? Ezek szerint nem.

Vizsgálatot se előtte se utánna nem végzett.

nov. 24. 12:20
 15/20 A kérdező kommentje:
A másik nogyogyaszt arra írtam hogy évekbe telt mire ki derült a pcos és azok irányítottak át a klinikára ehez az endokrin dokihoz aki láthatod milyen csodásan végzi munkáját 😄
nov. 24. 12:22
 16/20 anonim ***** válasza:
Akkor keress egy másikat. Egy erre specializálodott endokrinológust. Keresd fel az endocare rendelőt. Hasonló cipőben voltam, mint te csak 3 sikertelen lombikkal a hátam mögött, a harmadik majdnem az életembe került. Ha ők nincsenek soha nem lett volna gyerekem. Amíg nincs rendben a hormonháztartásod a nőgyógyász sem tud segíteni.
nov. 24. 13:12
 17/20 anonim ***** válasza:

Az, hogy valaki normálisan kezel-e vagy sem, nem azon múlik, hogy magánorvos vagy sem.

Ovulatio indukciót olyan tud normálisan csinálni, aki rendesen tudja követni, függetlenül attól, hogy magánban dolgozik vagy államiban. Ha valaki heti 1 napot magánrendel, és ott akarja csinálni, az édeskevés, mert heti 1 UH-val nem lehet.

Én pl. csak állami kórházban dolgozom, de ott teljes állásban, úgyhogy épp most van olyan PCOS-es betegem, aki letrozol indukcióval teherbe esett.

A személyes példám meg az ellentéte, magam is PCOS-es vagyok, nekem a letrozollal csak kémiai terhesség jött össze, tovább kellett mennem lombik kezelésre.

Még segítenék is, de Debrecentől 250 km-re dolgozom.

nov. 24. 13:43
 18/20 anonim ***** válasza:
Igazuk van az előző kommentelőknek, a meddőségiből is valószínűleg endokrinológushoz fognak irányítani, mert amíg nem javulnak az eredmények,nem fognak elkezdeni se inszeminációt,se lombikot. Legalábbis jó esetben...hallottam már sajnos az ellenkezőjét, de azok nem is sikerültek. Időpontot viszont kérhetsz, mert legalább bekerülsz a rendszerbe, kiírhatnak más vizsgálatokat is.
nov. 24. 13:46
 19/20 anonim ***** válasza:

Utolsó: arról a kérdező nem írt, hogy az anyagcseréje kezelve van-e, megfelelő-e a terhességhez. De azt gondolnám, hogy ha már ovulatio indukciót kezdtek (ezt egy korábbi kérdéséből tudom:D), akkor az anyagcseréjét már rendezték.

De ha nem így van, akkor kérdező, valóban fontos a meddőségi kezelés előtt az anyagcsere rendezése. Egyrészt korrigálni kell a testsúlyt, ha van felesleg, rendbe kell tenni a vércukor- és inzulinszinteket, meg kell kezdeni a terhességhez szükséges vitaminok pótlását (D-vitamin, folsav), ha van társuló eltérés (pl. pm. alulműködés, magasvérnyomás vagy bármi), azokat szintén kezelni kell.

Őszintén remélem, hogy ezek legalább megtörténtek a gyógyszeres kezelés előtt.

nov. 24. 14:02
 20/20 A kérdező kommentje:

Úgy 2 éve járok ide. Inofolic, D vitamin és merckformint szedek. Fel évente voltak cukorterheléses vérvételek. Februárba voltam nála azt momdta “ mivel az értékek rosszabbak így nem kezdjük el az ovulaciós indukciót mert bármi baj lehet a babával ha sikerül” megjegyezte az agykarosodást. Aztán júliusban újra volt vizsgálat amikor azt mondta hogy mostmár ideje el kezdeni az ovulacios indukciot

Viszont akkor nekem május óta tartó verzesem volt megvizsgált hüvelyi ultrahangon azt mondta nincs nagyobb baj. Ki írta a norculutot verzes megállítása képpen. Kérte előtte végezzék el egy terhességi tesztet. Másnap el végeztem és pozitív volt. Meg ijedtem hogy akkor most mi tevő legyek. Be mentünk párommal a sürgősségi nőgyógyászatra ahol több perces ultrahang vizsgált után az orvosnak fel tűnt valami amire azt mondta hogy vagy méhen kívüli terhesség vagy sargatest. Vérvétel után ki derült hogy méhen kívüli. Bent is tartottak 1 hétig magától fel szívodott.

Aztán most november 3.án mikor jártam nála újra fel írta a letrozolt meg sem vizsgált előtte. Csak azt mondta reméli hogy most 3cm-el bentebb lesz. 12. Ciklus napon uh rá egy hét múlva progeszteron vérvétel.

Szóval ebben az egészben arra szeretnek ki jukadni hogy ezek szerint nem lett helyre állítva az anyagcserém.

nov. 25. 09:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!