Elso adag clostilbegyt utan mit jelenthet a tul magas osztrogen es ugyanugy alacsony progeszteron?
5*2-t kellett szednem a ciklus 2. napjatol.
Hetfon voltam a 21. napi vervetelen, az osztradiol megugrott 1300-ra, mig a progeszteron 19 :/ (colsti elott 16 volt..) ma voltam a masodik vervetelen, a noverke mondta, hogy ez nagyon furcsa es megkerdezi nekem a doktort, de varjuk meg a mai eredmenyt is aztan majd utana meglatjuk mi lesz..
kicsit izgulok, hogy most mi lesz ezek utan, mert egyebkent nem is erzem tul jol magam, emelygek es faj a mellem is a szokasosnal jobban.. gondolom terhes nem vagyok meg, erzem, hogy megfog jonni sajnos. De ha terhes is lennek ilyen alacsony progeszteron mellett nem is maradna meg gondolom..
meg arra gondoltam, hogy progeszteron kremet veszek pluszba, meg a clostylbegit melle, ez hulyeseg lenne?
19-es válaszadó!
Kérlek segíts akkor nekünk abban, hogy mégis hol tudnak érdemben foglalkozni velünk, akiknek nem sikerül a baba!
Ugyanis mi pl tavaly decemberben elindultunk az Istenhegyi géndiagnosztikával, hogy kiderítsük mi áll a háttérben. Mindenféle vérvételre el kellett mennem, februárban csináltak egy méhtükrözést is. Csak az derült ki h alacsony a progeszteronszintem. Nincs pcos-em, nem magas a prolaktinom, nem vagyon inzulin rezisztens, stb. Tehát nem tudják mitől de alacsony. Ami még kiderült, hogy az amh eléggé alacsony. Ezeket leszámítva minden rendben, mégis utólagos progeszteronpótlást írtak fel, hogy toljam és próbáljuk összehozni a babát. Amennyiben nem sikerül, mehetünk ki a reprofitba Kassába lombikra.
Hozzátartozik a problémáimhoz, h endometriózis miatt 2x műtöttek (2013,2015) másodiknál 1 petefészek mínusz. Jelenleg is bélendometriózisom van, de így sikerült 2x teherbe esni, de mindkettőnél 6.hétben elvetéltem (ezek után kezdtünk az istenhegyiben).
Akkor kérdem én, mégis melyik meddőségi centrumba kellene mennie az embernek, ha onnan is küldenek külföldre? Valaki ajánljon már egy TÉNYLEGESEN jó meddőségi csapatot, mert ez agyrém, hogy mindenki csak azzal jön, hogy menj meddőségibe...nonszensz. ott sem tudnak segíteni...
Nem minden esetben derül ki a probléma.
Azért az endo nagyon durván akadályozó tényező. És ha 2015-ben műtöttek utoljára, akkor sajnos egyáltalán nem kizárt, hogy 9 év alatt annyira romlott bent a helyzet, hogy nem véletlen a sikertelenség sajnos.
Viszont immunológiai és endokrinológiai vizsgálatod, ha jól értem, nem volt.
Feltételezem a férfi oldal rendben.
Egyébként a meddőségi kezeléshez hozzátartozik a mesterséges megtermékenyítés. Én arra gondoltam.
Saját tapasztalatom (2019-ben voltam érintett), hogy jó csapat sehol sincs. Jó orvosok vannak, és össze kell mazsolázni, hogy kinél mit érdemes nézetni. Ehhez különböző csoportokban érdemes bent lenni. Nálam pl az alacsony progeszteronszintet a nem megfelelő pajzsmirigy működés okozta. Laborérték nem mutatta, hogy rossz lenne. De miután beállították, rendeződött a prgeszteron és a lombik is sikerült.
Viszont az biztos, hogy clostival próbálkozó dokik nem profik sajnos. Több kárt okoznak mint hasznot. Ez több ismerősnél is kiderült. Erre mondtam, hogy menjen meddőségibe.
(Btw az Istenhegyi nem meddőségi)
19 voltam
Ha az AMH alacsony, akkor meg jó eséllyel az endometriosis miatt csökkent a petefészek rezerv. Mennyi az fsh és az amh?
Ha nincs ovuláció, a progeszteron pótlásától a büdös életben nem leszel terhes.
19es,
immunológia és pajzsmirigy rendben van. Tény és való, hogy endokrinológusnál még nem voltam (egyáltalán ki a jó?)
Éppen ezért próbálom most a clostilt, mert ezidáig máshol csak a progeszteront akarták pótolni utrogestan-nal vagy duphaston-nal. Egyik ismerősömnek is a clostil segített, sőt mi több, anyukámnak is ez segített bátyám érkezéséhez.
A férfi oldal még nem lett nézve, férjemnek van már egy gyereke (tudom, ettől függetlenül lehet nála is gond), de valószínűbbnek tartom, hogy nálam lesz a bibi, csak még nem derült ki, hogy mitől nem megfelelőek a hormonjaim értékei.
Kedves 24-es,
Az fsh 5,8 IU/L, az AMH 0.85 ng/ml. Pontosan tudom, hogy a progeszteron pótlástól nem leszek terhes, ha nincs ovuláció... pontosan ezért mentem el már szinte minden kivizsgálásra, hogy kiderüljön mi okozza a problémát és ne az istenhegyi génd.tanácsolására toljam a progeszteronkúpot...
19-es válaszadó,
Tudsz ajánlani jó endokrinológust vagy állami meddőségi központot, ahol azért tesznek is valamit? Milyen csoportokban érdemes bent lenni, mit értesz ez alatt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!