Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Elso adag clostilbegyt utan...

Elso adag clostilbegyt utan mit jelenthet a tul magas osztrogen es ugyanugy alacsony progeszteron?

Figyelt kérdés

5*2-t kellett szednem a ciklus 2. napjatol.

Hetfon voltam a 21. napi vervetelen, az osztradiol megugrott 1300-ra, mig a progeszteron 19 :/ (colsti elott 16 volt..) ma voltam a masodik vervetelen, a noverke mondta, hogy ez nagyon furcsa es megkerdezi nekem a doktort, de varjuk meg a mai eredmenyt is aztan majd utana meglatjuk mi lesz..

kicsit izgulok, hogy most mi lesz ezek utan, mert egyebkent nem is erzem tul jol magam, emelygek es faj a mellem is a szokasosnal jobban.. gondolom terhes nem vagyok meg, erzem, hogy megfog jonni sajnos. De ha terhes is lennek ilyen alacsony progeszteron mellett nem is maradna meg gondolom..

meg arra gondoltam, hogy progeszteron kremet veszek pluszba, meg a clostylbegit melle, ez hulyeseg lenne?

szept. 25. 10:37
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:

Ez anno az én kérdésem volt.

https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__teher..

Október-november-januárban volt inszeminációm. Utána vártunk. Májusban ez volt - ahogy jól is látszik, majd következő hónapban az első lombik sikerült.

Progeszteron kúpot nem kaptál?

szept. 25. 11:23
 2/29 anonim ***** válasza:

A progeszteron pótolgatásának semmi értelme, azért szar a progi, mert szar a peteérés. Nem növeli a sikerességi arányt a hozzáadott progeszteron. De amúgy nincs kőbe vésett normál érték, ennél alacsonyabb értékkel is estek már teherbe, de ovuláció indukció után azért 30 felett kellene lennie.

Ovitrellt kaptál? Követték a ciklusod UH-val?

szept. 25. 11:44
 3/29 A kérdező kommentje:
Nem kovettek, a kovetkezo ciklusnal fogjak. En sem ertem, hogy miert.. semmi mast nem kaptam, csak a clostit. Most meg varom a mai eredmenyt, nagyon kivancsi vagyok. Egyebkent endometriozisom is van, tavaly mutottek, most elvileg megint kiujult a petefeszekben, de csak par mm-es csokiciszta, igy azt mondta a doki, hogy elobb akkor probaljak meg teherbe esni, mert emiatt a pici ciszta miatt meg nem erdemes ujra muttetnem magam. Szoval akkor kovetkezo honapban mar mennem kell uh-ra is es akkor is nezik majd a hormont. De mar annyi mindent olvasok, hogy teljesen osszezavarodtam. Fel eve probalkozunk meg csak, en voltam a hulye, hogy nem szoltam elobb a dokinak, hogy barnazok minden mensi elott, mert valojaban egesz eletemben ez volt es azt hittem, hogy ez normalis dolog. Most is csak azert szoltam, mert bedurvult a barnazas es mar mensi elott 9-10 nappal elkezdodott.. aztan mondta, hogy hat ezt elobb kellett volna mondanom (endo miatt amugy is 2-3 havonta jarok) es igy kuldott a hormonra es irta fel a clostit.
szept. 25. 12:07
 4/29 anonim ***** válasza:
46%
Mondjuk endometriosisos anamnézissel meddőségi központba mennék ilyen sufnistimulálgatás helyett, mert azon kívül, hogy rendesen odab.nak az endometriosisodnak, jó eséllyel nem sok haszna lesz.
szept. 25. 12:23
 5/29 A kérdező kommentje:
Igazabol ott meg nem jarok, mert ugy alltunk neki ennek az egesznek a parommal, hogy raerunk, es nem stresszelunk. Ha sikerul sikerul, ha nem akkor majd raerunk aggodni. Ezt a clostit is inkabb a barnazas miatt kezdtem el, mert mar tenyleg eleg kellemetlen volt, hogy 10 napig betetezek :/ szoval tenyleg nem surgetem, es eddig nem is stresszeltem rajt, de mar most erzem, hogy ez rossz hatassal van ram, hogy a hormonokon agyalok es jarkalok a vervetelekre… az meg ugye mindenre is kihat, ha meg ezen agyalok meg stresszelek pluszban.
szept. 25. 12:30
 6/29 anonim ***** válasza:

A barnázás miatt inkább endokrinológushoz menjél.

Btw a meddőségiben a dokim mindig azt mondta, hogy aki clostit ad kivizsgálás nélkül, az kókler. A 4-essel maximálisan egyetértek. (1-es voltam)

Egyébként én is barnáztam, nem volt peteérésem és endom is volt.

És sajnos endo mellett nemigen érsz rá a gyerekvállalásra. Mert mire észbe kapsz, már nem fog összejönni.

szept. 25. 12:41
 7/29 anonim ***** válasza:
Értem, de amíg próbálkoztok, mert nem siettek sehova, addig nincs kezelve az endometriosisod, ami pedig kezelés nélkül súlyosbodik. Pláne, ha még rátesznek egy lapáttal azzal, hogy stimulálgatnak, ráadásul UH nélkül.
szept. 25. 12:41
 8/29 A kérdező kommentje:
Mit ertesz endo kezeles alatt? Mutet utan felirtak a Tubanist, ami nalam csak megdurvabb barnazast eredmenyezett 6 honapig kb megallas nelkul :/ aztan abbahagytam es igazabol onnantol nem vedekezunk sehogy.. mas kezeles nem igazan letezik az endora csak a folyamatos mutetek es a menstruacio leallitasa. A dokimban bizok, nagyon elismert a szakmaban, bar tenyleg elvan havazva, mert rengeteg nonek segit (sote2) es nagyon nagy rajt a nyomas. Azt gondolom, hogy ha tenyleg stresszelek, es megtobb orvoshoz maszkalok meg elkoltok egy valag penzt, az csak ront a helyzetemen. Eddig tok atlagosan eltem a mindennapjaimat, jartam a kontrollokra, nem stresszeltem magam rajta, hogy uristen ujra endo, meg uristen nem esek teherbe stb. Mostmeg mar kezd tele lenni a tokom es most is edzes helyett a telefonon nyomkodom es googlizgatom a hormonokat meg ide irogatok :(
szept. 25. 13:04
 9/29 A kérdező kommentje:
Marmint nalam nem valt be a menstruacio leallitasa, mert annyira barnaztam es fajt az alhasam, honapokig olyan erzesem volt tole, hogy a testem kuzd ellene es menstrualni akar. Abbahagytam, mert nem birtam tovabb es masnap reggel megjott, mint az ocean es megkonnyebbultem. Nem is tudom talan olyan erzes, mintha szorulasod lenne es vegre kijon, aminek ki kell 😅😅 szoval en tobbet nem probalkozok, spiralt vegkepp nem szerettem volna, mert azert jo lenne teherbe esni, na meg az is kitudja, hogy nem-e reagalok ra ugyanugy mimt a tubanisra..
szept. 25. 13:10
 10/29 anonim ***** válasza:

Nyilván amíg gyereket akarsz, nem lehet kezelni. Csak nem mindegy, hogy mennyi idő alatt esel teherbe.

Azért normálisabb helyeken a műtét során felmérik a fertilitási indexet, és az alapján határozzák meg, hogy van-e reális esély a spontán terhességre, vagy célszerű meddőségi kezeléssel indítani…

szept. 25. 13:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!