Petesejt donor testvértől?
Sajnos korai menopazával diagnosztikáltak.
Saját petesejtes lombik se jöhet már szóba. Van egy lány testvérem (35 év alatti egy gyerekkel) aki beleegyezett hogy ad petét.
Olyantól szeretnék tapasztalatot, akik voltak hasonló helyzetben.
Ki hogy élte meg. Menetét tudom viszont sehol nem kaptam megfelelő választ, hogy kb mennyibe kerülne ez az egész procedúra, ha valaki egy körülbelüli árat tudna mondani nagyon hálás lennék, hogy rá tudjunk erre is készülni.
Köszönöm.
4: Magyarországon petesejtet csak női 35 év alatti, gyerekkel már rendelkező rokon adhat. Anonim adományozás itthon nincs. Az Brno vagy Pozsony. Anonim embriót lehet adományozni.
Kérdező a lombik (ilyen esetben is) Magyarországon már kvázi ingyenes.
5
De. Anonim adományozás is létezik. Az azt jelenti, hogy Ismeretlen Juli jelentkezik, hogy petesejtet adomanyoz. Ezt Ismeretlen Akárki kapja meg. Ismeretlen Juli nem adományozható konkrét személynek.
Mióta van ez így? Nem kevered? Ez eddig úgy volt, hogy EMBRIÓT lehet anonim adományozni. De csak azt. Tehát már megtermékenyítettet.
Ingyen lesz, mint minden meddőségi kezelés.
(Nekem a testvérem amikor meddőséggel küzdöttünk azt is felajánlotta, hogy ki is hordaná nekem - küldöldi legális keretek között-. Ehhez képest egy petesejt adományozás semmiség. Aki azt sorolja, hogy "jajj tudja mivel jár ez?" pont az nem tudja mivel jár. Sokan a veséjüket odaadják a rokonuknak, egy leszívás ahhoz képest is semmiség. (Végül nekünk lett saját gyerek) )
Nem tudok róla, hogy gyakorlatban ez működik-e, pláne az államosítás óta. Főleg így, hogy válogathat. Hisz tudtommal spermabank sincs már, mert egyszerűen nincs elég minta. Még az embrióadományozás is baromi ritka dolog, évi pár db országosan... A többség a megsemmisítést választja, ha marad a lombikból fagyasztott embrió, és nekik már nem kell. (Mi is ezt választottuk)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!