Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Műtét helyett választható a...

Műtét helyett választható a donor?

Figyelt kérdés
Reprodukciós központba járunk, mert a lombikprogramot elkezdtük. Most ott tartunk, hogy a férjemnél azoospermiát állapítottak meg és a következő lépése egy műtét lenne mely során a heréiből nyernének ki életképes hímivarsejteket. Ezzel az a baj, hogy nem biztos, hogy találnak is életképeseket és emiatt a férjem nem is akarja vállalni a műtétet, mert az is lehet felesleges az egész. Helyette mindketten azt a megoldást szeretnénk, ha én donortól kapnék hímivarsejtet és azt ültetnék be. A kérdésem, hogy választható önként a donoros megoldás a férjem műtétje helyett vagy ezt így nem lehet külön kérni, muszáj lemennie a műtétnek?
2024. jún. 16. 10:59
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
88%

Most ez komoly, hogy egy miniműtétet nem vállal annak érdekében, hogy egy pici esély legyen saját közös gyerekre????

Basszus ennél egy átjárhatósági. Gondoljon már bele, hogy a nők miken mennek keresztül egy meddőségi kivizsgálás, kezelés során... Nem beszélve egy terhességről, meg szülésről.

2024. jún. 16. 11:36
 2/18 A kérdező kommentje:
Maradjunk az alap kérdésnél. Én nem ítélem el emiatt, hogy nem akarja vállalni a műtétet, mindketten donort akarunk.
2024. jún. 16. 11:42
 3/18 anonim ***** válasza:
84%
Kérdezd meg az intézetet. Egyik ismerős párnál donor volt hasonló probléma miatt, de ők külföldön voltak beültetésen.
2024. jún. 16. 12:57
 4/18 anonim ***** válasza:
87%
Bennem inkább az merült fel kérdésként, hogy inkább egy vadidegentől vallalnátok gyereket, minthogy átessen a műtéten? Utána el tudná fogadni, hogy az nem ez ő gyereke? Vagy ennyit nem érne meg nektek a saját gyerek? Nem elítélem, komolyan érdekel...
2024. jún. 16. 15:58
 5/18 A kérdező kommentje:
Nem fognak nála találni semmit. Feleslegesen nem akar műtétet.
2024. jún. 16. 16:25
 6/18 anonim ***** válasza:
75%
Honnan tudod ezt így előre, hogy nem fognak találni?
2024. jún. 16. 18:47
 7/18 anonim ***** válasza:
88%

Nem tudom, de nagyon elgondolkodtató, hogy ennyi kellemetlenséget nem vállal egy felnőtt férfi. Mennyire akar egyáltalán gyereket? Az, hogy nem vér szerinti, hatalmas teher egy életen át, nem csak az apának, a gyereknek is.

Amúgy persze, senkinek nem tartanak pisztolyt a fejéhez, mindenesetre nagyon furcsa, hogy egy ilyen semmiség helyett inkább a donort választjátok. Mármint ő, te meg "megértő" vagy, mert kb. nincs más választásod, ha gyereket akarsz.

Ez konkrétan SEMMISÉG, akkor is, ha 1% van a sikerre. Ha nem jön be, akkor lehet persze donorozni. De nekem akkor is elgondolkodtató, hogy egy apajelölt ennyit nem vállal.

2024. jún. 16. 19:22
 8/18 A kérdező kommentje:
Nem éppen semmiség, mert egy ilyen műtétet is eltudnak úgy rontani, hogy a jövőben ne működjön rendesen az eszköze szeretkezés közben ill. a hererák kockázatát is növeli egy ilyen műtét úgyhogy az, hogy semmiség lenne bocs, de ezzel nem értek egyet.
2024. jún. 16. 19:33
 9/18 A kérdező kommentje:

"Nem tudom, de nagyon elgondolkodtató, hogy ennyi kellemetlenséget nem vállal egy felnőtt férfi. Mennyire akar egyáltalán gyereket?"

Ha donorral akar gyereket, akkor nincs mit gondolkodni azon, hogy mennyire akar, ha még az sem zavarja, ha esetleg vér szerint nem lesz a sajátja. Nem minden férfi képes arra, hogy elfogadja más gyerekét úgyhogy én ezt inkább becsülöm benne, mint kiábrándítónak érezzem.

2024. jún. 16. 19:36
 10/18 anonim ***** válasza:
74%

Impotencia?! Hererák?! Ezt ugye te sem gondolod komolyan? Te mit vállalsz a lombikkal ehhez képest? Hormonkezelés, petesejt leszívás, beültetés... Na az VALÓBAN növeli valamelyest a késöbbi rák kockázatát. Hosszadalmas, fájdalmas... kockázatok, mellékhatások, hízás... Mi mindehhez képest egy egynapos sebészezes biopszia? Ne vicceljünk már!

Ne haragudj, nem téged akarlak bántani, de azért ezt beszéljétek át, hogy ki mit vállal és ki mit kockáztat. Meg ki mit szeretne és mire hajlandó érte.

2024. jún. 16. 20:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!