Meddőségi intézményben levett tenyésztés eredménye mit jelent?
Meddőségiben kezelnek, természetesen az orvosom is megkérdezem róla, amint kapok hozzá időpontot, de addig hátha valaki már találkozott hasonlóval.
A hüvelyi kenet leleten ez szerepel: Bélbaktérium kolonizáció.
Minden másra negatívat írtak (gomba, kórokozó baktérium, ESBL, gonorrhoeae, hominis stb, mind negatív).
Ez fertőzést jelent? Mindig minden higiéniai szabályt betartok (lezuhanyzok utána, nem hordok tangát, nincs anál, magas hőfokon mosom a törölközőt, fehérneműt).
Tünetem nincs, talán kis hüvelyfájdalom, de lehet bebeszélem magamnak, mióta láttam a papírt...
Mi várható, mivel kezelik ezt a kolonizációt, kapni fogok antibiotikumot, kúpot? Mennyi idő a kezelése?
Még annyi, hogy valószínűleg a hüvelyed kicsit veszített a savasságából, ezért tudták bevenni a beleidből véletlenül bejutott fajok. Tejsavtermelő baktériumokkal tudnál változtatni ezen, mert a bélbaktériumok nem bírják a savas közeget. Erre millió készítmény, hüvelytabletta, hüvelykúp, hüvelygél kapható. Vannak olyanok, amik csak tejsavat juttatnak be, vannak olyanok, amik csak olyan tejsavtermelő baktériumokat, amik a hüvelyflórát normális esetben alkotják (probiotikumok), meg vannak kombinált készítmények is. Én lehet, hogy nekimennék egy Colpo cleaner hüvelyöblítéssel, minden drogériában, gyógyszertárban kapható, van jódos verzió, az lefertőtleníti a hüvelyt és van sima tejsavas, ami csak közvetetten kellemetlenné teszi azt a behatolók számára. [link]
Aztán belekezdenék egy Gynophilus kúrába, az elég hatékony.
Hálásan köszönöm a részletes válaszod, megnyugtató volt!
Azóta a meddőségiből is ugyanezt a választ kaptam, nem kell aggódni emiatt, szedjek probiotikumot (Bonolact) és használjak Gynophilust, amit te is írtál :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!