Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Kérlek aki ért hozzá segítsen!...

Kérlek aki ért hozzá segítsen! Sokára van időpontom orvoshoz és nagyon izgulok. ?

Figyelt kérdés

21. napi vérvétel

Progeszteron 51,4 nmol/l

3. napi vérvétel

Glükóz 4,46 nmol/l

Inzulin 52,9 pmol/l

TSH 1,390 mu/l

LH 4,4 u/l

FSH 8,26 u/l

Ösztradiol 211 pmol/l

Testoszteron 1,35 nmol/l

Prolaktin 13,97 ng/ml

Szexhormon-kötő globulin 105,0 nmol/l

Előre is köszönöm a válaszokat!!

2024. jún. 14. 09:41
1 2
 1/11 Ypszilon1980 ***** válasza:
100%
Mi a kérdés?
2024. jún. 14. 09:43
 2/11 anonim ***** válasza:
16%

LH/FSH arány nem jó. 1:1nek kéne lennie és láthatóan nem az. A magasabb FSH jelezHET PCOS-t is.

Éhgyomri inzulinod iszonyatosan magas, tuti az IR.

Progeszteronod jó.

Egyébként a 3. és 21 napit ugyanabban a ciklusban csináltattad?

2024. jún. 14. 10:11
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Pcos-nél az LH irányába van eltolódva az arány. Ráadásul itt egyértelműen látszik a peteérés. Ez inkább stressztengely érintettségre utal. Az éhomi inzulin valóban igen magas. A progeszteron tökéletes.
2024. jún. 14. 10:16
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Ha ez az éhgyomri glükóz és inzulin, akkor tuti IR, mert nagyon magas az inzulin. De semmi értelme így nézetni, terhelés kellett volna.

#3! Egyáltalán nem biztos. Nekem 3x annyi volt az FSH és minden doki azt mondta, hogy nem baj, mert a többi értékem jó. Nincs PCOS-m se. De a döntő érv, hogy annyival is estem teherbe 2x is(az első nem maradt meg). Egyébként ezt az arányt a 3.napinál szoktál nézni, nálunk 21.-nél nem is mérik.

2024. jún. 14. 10:35
 5/11 anonim ***** válasza:

3: bocsánat, tényleg rosszul emlékeztem.

Ezt érdemes megnézni a hormonpanelek értékeléséhez:

[link]

2024. jún. 14. 10:43
 6/11 anonim ***** válasza:
Az inzulin magas nagyon.
2024. jún. 14. 11:14
 7/11 A kérdező kommentje:

1 igazad van, neharagudj annyira koncentráltam, hogy csak a lényeget hagytam ki..köszönöm azoknak akik ennek ellenére is megértettek!

2 Nem ugyanaz a ciklus. Előbb volt a 21. napos utána a 3..

3 Stressztengely érintettség alatt mit értesz? Próbáltam rákeresni de nem igazán tudtam értelmezni miről is van szó.

4 Igen éhgyomri vérvétel volt. Nem tudom milyen értékeket kellett volna még nézni de endokrinológusnál jártam a pajzsmirigyem volt az első szempont. Tovább küldött nőgyógyászhoz ahol felírtak 100 másik labort de arra egyenlőre nem volt még keretem sajnos..

Állami rendelésen nőgyógyásszal próbálkoztam kielemeztetni de azt mondta tökéletes labor, nem kell nekem semmi extra d vitamin, homa index meg ilyen ,,marhaságok” inkább továbbküldött egy újbóli hormonlaborra (egy éven belül kb 4..) hogy megintcsak elmondhassa , hogy semmi bajom..

3. napi ( 1hónap van a kettő között )

TSH 0.733 mlU/L

FSH 8.400 IU/L

LH 5.230 IU/L

Progeszteron 0.410 nmol/L

Prolaktin 10.560 ug/L

Ösztradiol 134.410 pmol/L

Tesztoszteron 1.280 nmol/L

7ből 4db 2csillagos volt.. amire szintén azt mondta tökéletes majd csinált egy ultrahangot és megállította, hogy ott is minden tökéletes.. ( 1 hónappal előtte magánnőgyógyásznál az egyik oldalon tízen valamennyi cisztát láttak a másikon ,,csak’’ 6-7db...) ő egyet sem.

Az elmúlt 2 évben 6 nőgyógyásznál jártam, mindegyik mást mondd. Nagyon elvagyok keseredve nem tudom kinek higgyek már..

2024. jún. 14. 12:02
 8/11 anonim ***** válasza:

[link]

Bocs, ha csak az én figyelmemet kerülte el, de mi az alap probléma? Nem tudsz teherbeesni? Az inzulinrezisztencia okozhat problémát. Szerintem felejtsd el a 86. hormonlabor vizsgálatot, és menj el egy terheléses cukorvizsgálatra. Inzulint is méress. 3, de a legjobb az 5 pontos mérés.

2024. jún. 14. 12:32
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, milyen volt a másik 5 doki, de ez nem jó. Ne csinálj több labort, fölösleges. Egy cukorterhelést csináltass. A 3pontos úgy néz ki, hogy az 1.után megiszod a cukros lötyit és 60 perc után, majd 120perc után is mérik a cukrot és az inzulint. Aztán keress egy JÓ endokrinológust. Fogd meg a cukorterhelés eredményét és a hormonlaborok eredményét. Azzal együtt menj hozzá. Mindent nyomj a kezébe, ő majd kielemzi és megmondja, ha szeretne még valamit, ha igen, mikor.

De ha meddőségi problémád van, akkor egyszerűbb lett volna felkeresni egy meddőségi központot. Ott ugyanezeket csináltatják ingyen.

2024. jún. 14. 12:46
 10/11 anonim ***** válasza:
Milyen nagyon magas inzulin? Az amúgy senkinek se tűnik fel, hogy pmol/l-ben van megadva az eredmény???...
2024. jún. 14. 17:37
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!