Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » 24 nmol/l (kb.7 ng/mL) progesz...

24 nmol/l (kb.7 ng/mL) progeszteron alacsony a peteéréshez a ciklus 19. napján? 2 orvos látta az eredményeimet, az egyik szerint rendben vannak, a másik szerint nem valószínűsíthető spontán peteérés. Tapasztalatok ilyen esetben? Több info lent!

Figyelt kérdés

3-5. ciklusnap:

TSH:1,5 mlU/L

AMH: 2,09 ng/mL

FSH 8,91 IU/L

LH: 8,6 IU/L

Prolactin: 19,7 ng/ml

Ösztradiol: 160 pmol/L

Tesztoszteron: 1,76 nmol/L

Homa: 0,92

APC rez: 3,76 ráta

Petefigyelés ultrahangon 9. ciklusnaptól 15-ig szépen növekedett a tüsző 20mm, a 17. napon nem rajzolódott ki tüsző. Ezt nem azt jelenti, hogy kirepedt? Ha nem repedt volna akkor nem a menstruációval távozna?

Nyilván vmi probléma van, hogy egy éve nem jön össze a baba, csak így, hogy két vélemény mást mond, nehéz tovább menni.

Progeszteron pótlást érdemes vagy inkább már inszemináció rögtön? Egyre kevesebb esélyt látok, hogy végre babám legyen :(

Endokrinológust keressek fel inkább? Régóta van pajzsmirigy alulműködésem, bár az be van állítva, ugyan ősszel gyulladásban volt a pajzsmirigyem.

jún. 5. 13:08
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó: köszönöm, végre valaki:D

Hogy ne lenne már 24 mmol/l-es progeszteronnál ovuláció? Mégis mi a tök termelné, ha nem a sárgatest? Kb. 10 nmol/l az az érték, ami ovulációt jelez.

30 felett kívánatos, de valójában nincs meghatározott optimális érték, mert 13 nmol/l-es értékkel is írtak le kihordott terhességet.

Neked ráadásul nem is a midluteális szakaszban volt mérve, ott simán lehet, hogy lett volna 30 is.

A progeszteronpótlás pedig nem javítja az infertilitást, mivel ahogy az első írta, a nem megfelelő progeszteronszintnek a szar peteérés vagy szar ovuláció az oka, azon kell javítani, a progeszteron pótolgatása nem ér semmit.

jún. 5. 20:32
 12/30 anonim ***** válasza:

Itt 30 nmol/l ír. Én csak azt mondom amit a dokim mondott. Mikor 20 volt mondta, hogy lászik nem volt ovuláciom.

[link]

jún. 5. 20:54
 13/30 anonim ***** válasza:
Hát pedig 20-as értékkel biztos, hogy volt, csak maximum nem jó minőségű..
jún. 5. 21:18
 14/30 anonim ***** válasza:

#12 Ha elolvasnád, amit linkelsz...

"Lower progesterone levels do not exclude the possibility of an ovulatory cycle."

Az egy dolog, hogy 30 nmol/l a kívánt érték, de ennél alacsonyabb se zárja ki az ovulációt. A labor hatáérték ha jól emlékszem 12 nmol/l.

Nekem 17 nmol/l-el is tuti, hogy volt ovulációm, LH teszt, hőmérőzés is igazolta és csodák csodájára a feltételezett ovuláció után pontosan 14 nappal jött meg. Nyilván olyan ovi volt, amiből esélytelen, hogy baba legyen, de attól még nem lehet anovulációs ciklusnak nevezni.

A kérdező ék meg még rosszkor is mérték, 7 nappal a menstruáció ha előtt simán lehetett 30 nmol/l. De felesleges ezen rugózni, ha tökéletes ovuja van akkor is inszem a következő lépés, mert több, mint 1 éve próbálkoznak, ott meg úgyis megsegítik a peteérést egy kevés hormonnal.

jún. 5. 21:24
 15/30 anonim ***** válasza:
Nyilván nem zárja ki, de afelett biztosan van. Mondom én csak azt mondom, amit nekem a dokim mondott a 20ra hogy nem volt. Nekem eleve baj volt hogy van e vagy nincs. Gondolom azért mondta, hogy szerinte nincs. Amúgy a 24 nem egy rossz érték. Gondolom mindenkinek nagyjából más. Sok sikert kívánok mindenkinek :)
jún. 5. 21:30
 16/30 anonim ***** válasza:
100%
A 30 nmol is határeset. Nekem annál is sz@r volt a petesejt, sőt még 38 nmol-nál is kémiai lett. Nem csak az számít, hogy milyen magasra megy fel ez az érték, hanem hogy mennyi ideig tart ki a sárgatest, meg hogy viszi-e el a stressz a progeszteront. A follikuláris fázist kéne mindenképp támogatnod, nem az utólagos progeszteron pótlás a megoldás.
jún. 5. 21:40
 17/30 anonim ***** válasza:
0%
Köszönöm, hogy felvilágosítottál, hogy ovuláltam - csak se az LH tesztek, se az UH nem mutatta és 2 évig nem tudtam teherbeesni. Kérlek világosítsd fel a meddőségi dokimat, az endokrinológusomat és a szervezetemet is, hogy márpedig biztos hogy ovuláltam :D :D érdekes módon egy rohadt ultrahangon nem lehetett látni....
jún. 5. 21:58
 18/30 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a válaszokat!

Sok segítséget és újabb lendületet kaptam :)

jún. 6. 00:45
 19/30 A kérdező kommentje:
A tüszőserkentő gyógyszerek a peteminőségét is javítják?
jún. 6. 00:52
 20/30 anonim ***** válasza:
Nem, a peték minőségét nagy dózisban (1000 mg) szedett Q10-zel tudod javítani.
jún. 6. 01:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!