Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » 24 nmol/l (kb.7 ng/mL) progesz...

24 nmol/l (kb.7 ng/mL) progeszteron alacsony a peteéréshez a ciklus 19. napján? 2 orvos látta az eredményeimet, az egyik szerint rendben vannak, a másik szerint nem valószínűsíthető spontán peteérés. Tapasztalatok ilyen esetben? Több info lent!

Figyelt kérdés

3-5. ciklusnap:

TSH:1,5 mlU/L

AMH: 2,09 ng/mL

FSH 8,91 IU/L

LH: 8,6 IU/L

Prolactin: 19,7 ng/ml

Ösztradiol: 160 pmol/L

Tesztoszteron: 1,76 nmol/L

Homa: 0,92

APC rez: 3,76 ráta

Petefigyelés ultrahangon 9. ciklusnaptól 15-ig szépen növekedett a tüsző 20mm, a 17. napon nem rajzolódott ki tüsző. Ezt nem azt jelenti, hogy kirepedt? Ha nem repedt volna akkor nem a menstruációval távozna?

Nyilván vmi probléma van, hogy egy éve nem jön össze a baba, csak így, hogy két vélemény mást mond, nehéz tovább menni.

Progeszteron pótlást érdemes vagy inkább már inszemináció rögtön? Egyre kevesebb esélyt látok, hogy végre babám legyen :(

Endokrinológust keressek fel inkább? Régóta van pajzsmirigy alulműködésem, bár az be van állítva, ugyan ősszel gyulladásban volt a pajzsmirigyem.

jún. 5. 13:08
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
43%

Nekem 21 nmol-lal nem volt peteérésem.

Ha nincs peteérésed, akkor nincs jól beállítva a pm gyógyszered. Nekem akkor lett, amikor azt rendeztük. És nem minden endokrinológus jó, tehát az se mindegy kinél vagy.

Egyébként ha 15. napon még nem volt ovud, akkor a 19. napon kár volt elmenni vérvételre. Ugyanis azt a peteérés utáni 7. napon kéne megcsináltatni. Szóval még az is lehet, hogy korán mentél.

Máskülönben ha megrepedt volna a tüsző az uh-on a hátramaradt sárgatestnek látszódnia kéne.

jún. 5. 13:38
 2/30 anonim ***** válasza:
63%
Miért a 19. ciklusnapon lett nézve? A feltételezett ovuláció után 6-7 nappal kellett volna, és akkor reálisabb képet látnánk. Ennyi progeszteronnál valóban kérdéses, de nem azon a napon kellett volna mérni. Vagy volt, vagy nem. A progeszteron pótlásnak semmi értelme ebben az esetben. Az nem csinál peteérést.
jún. 5. 13:40
 3/30 anonim ***** válasza:
100%

Az ovulációt bizonyító és az optimális szint között elég nagy ám a különbség.

24 nmol/-es értékkel egészen biztos, hogy volt ovulációd.

Egyébként az 1-es által írt 21 nmol/l-es érték is ovulációt igazol, nem értem, hogy merül egyáltalán fel és miből gondolja, hogy nem volt.

jún. 5. 13:56
 4/30 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként pedig midluteális szakban kellene mérni, ami ovuláció után 7 nappal van. Ha neked 15. napig nőtt a tüsző, akkor 15-16. napon volt ovuláció, azaz 22-23. napon kellett volna menni. De tök mindegy, mert ez alapján is volt ovuláció. És nyilván azért nem látszott a 17. napon, mert addigra már megrepedt.
jún. 5. 14:00
 5/30 anonim ***** válasza:
A sárgatestet sem látták UH-n?
jún. 5. 14:56
 6/30 anonim ***** válasza:
3: 1-es vagyok. Hogy merül fel? Mondjuk úgy, hogy doki mondta? Előtte való hónapban volt uh-s ovuláció követés, akkor sem volt. Utána kérte a hormonpanelt, ami igazolta szerinte hogy nincs. Utána 2 évig nem volt kb. A megfelelő endokrinológus megtalálása után lett. Az azt követő hónapban lombikkal sikerült. Előtte inszemekkel, spontán együttléttel nem jött össze.
jún. 5. 16:12
 7/30 anonim ***** válasza:
63%
A 24 meg a 21 nmol/l is alacsony a peteéréshez nekem doki azt mondta hogy kb 40 felett van. Hozzáteszem nekem pajzsmirigy alulműködésem és IR-em van. Az IR miatt nem volt. Mihelyst diétáztam rá lett is. Abban az irányba nem vizsgálódtak kedves kérdező?
jún. 5. 16:16
 8/30 A kérdező kommentje:

Sajnos semmi ilyen instrukciót nem kaptam, hogy ovu után legyen a vérvétel. Ez egy meddőségi csomag volt, kaptam egy listát, hogy mit kell megcsinálni, milyen laborok stb, még a petefigyelést se ugyanaz orvos végezte.

UH-n csak annyit mondott a doktor, hogy valószínű megtörtént.

jún. 5. 16:25
 9/30 A kérdező kommentje:

7-es: IR is úgy volt tavaly, hogy annyira határon volt, hogy az egyik endokrinológus szerint van IR másik szerint nem.

Mostani cukor és inzulin értékeim:

0'Glükóz: 5,1 nmol/L, 60'Glükóz: 5,1 nmol/L, 120'Glükóz: 5,2 nmol/L

0'Inzulin: 4,1 mlU/L, 60'Inzulin: 36,75 mlU/L, 6120'Inzulin: 10,77 mlU/L

jún. 5. 16:39
 10/30 anonim ***** válasza:

#7 Ha 40 felett lenne, akkor nekem nem lenne gyerekem... A legmagasabb amit mértek 3 év alatt 29 nmol/l volt.

21 nmol/l-nél is biztosan volt ovuláció, mástól nem lehet ilyen magas a progeszteron szint. Az más kérdés, hogy rossz minőségű ovulációra utal.

Kérdező, neked korán nézték, pár nappal később már valószínűleg elég magas lett volna. És igen, valószínűleg akkor repedt. A többi értéked is rendben van, de ne várjatok a csodára, menjetek inszeminációra. Önmagában a progeszteron pótlás a semmi értelme, ha alacsony a progeszteron szint annak a vacak minőségű peteérés az oka, a rossz minőségű petesejten meg nem segít a progeszteron.

jún. 5. 20:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!