24 nmol/l (kb.7 ng/mL) progeszteron alacsony a peteéréshez a ciklus 19. napján? 2 orvos látta az eredményeimet, az egyik szerint rendben vannak, a másik szerint nem valószínűsíthető spontán peteérés. Tapasztalatok ilyen esetben? Több info lent!
3-5. ciklusnap:
TSH:1,5 mlU/L
AMH: 2,09 ng/mL
FSH 8,91 IU/L
LH: 8,6 IU/L
Prolactin: 19,7 ng/ml
Ösztradiol: 160 pmol/L
Tesztoszteron: 1,76 nmol/L
Homa: 0,92
APC rez: 3,76 ráta
Petefigyelés ultrahangon 9. ciklusnaptól 15-ig szépen növekedett a tüsző 20mm, a 17. napon nem rajzolódott ki tüsző. Ezt nem azt jelenti, hogy kirepedt? Ha nem repedt volna akkor nem a menstruációval távozna?
Nyilván vmi probléma van, hogy egy éve nem jön össze a baba, csak így, hogy két vélemény mást mond, nehéz tovább menni.
Progeszteron pótlást érdemes vagy inkább már inszemináció rögtön? Egyre kevesebb esélyt látok, hogy végre babám legyen :(
Endokrinológust keressek fel inkább? Régóta van pajzsmirigy alulműködésem, bár az be van állítva, ugyan ősszel gyulladásban volt a pajzsmirigyem.
Nekem 21 nmol-lal nem volt peteérésem.
Ha nincs peteérésed, akkor nincs jól beállítva a pm gyógyszered. Nekem akkor lett, amikor azt rendeztük. És nem minden endokrinológus jó, tehát az se mindegy kinél vagy.
Egyébként ha 15. napon még nem volt ovud, akkor a 19. napon kár volt elmenni vérvételre. Ugyanis azt a peteérés utáni 7. napon kéne megcsináltatni. Szóval még az is lehet, hogy korán mentél.
Máskülönben ha megrepedt volna a tüsző az uh-on a hátramaradt sárgatestnek látszódnia kéne.
Az ovulációt bizonyító és az optimális szint között elég nagy ám a különbség.
24 nmol/-es értékkel egészen biztos, hogy volt ovulációd.
Egyébként az 1-es által írt 21 nmol/l-es érték is ovulációt igazol, nem értem, hogy merül egyáltalán fel és miből gondolja, hogy nem volt.
Sajnos semmi ilyen instrukciót nem kaptam, hogy ovu után legyen a vérvétel. Ez egy meddőségi csomag volt, kaptam egy listát, hogy mit kell megcsinálni, milyen laborok stb, még a petefigyelést se ugyanaz orvos végezte.
UH-n csak annyit mondott a doktor, hogy valószínű megtörtént.
7-es: IR is úgy volt tavaly, hogy annyira határon volt, hogy az egyik endokrinológus szerint van IR másik szerint nem.
Mostani cukor és inzulin értékeim:
0'Glükóz: 5,1 nmol/L, 60'Glükóz: 5,1 nmol/L, 120'Glükóz: 5,2 nmol/L
0'Inzulin: 4,1 mlU/L, 60'Inzulin: 36,75 mlU/L, 6120'Inzulin: 10,77 mlU/L
#7 Ha 40 felett lenne, akkor nekem nem lenne gyerekem... A legmagasabb amit mértek 3 év alatt 29 nmol/l volt.
21 nmol/l-nél is biztosan volt ovuláció, mástól nem lehet ilyen magas a progeszteron szint. Az más kérdés, hogy rossz minőségű ovulációra utal.
Kérdező, neked korán nézték, pár nappal később már valószínűleg elég magas lett volna. És igen, valószínűleg akkor repedt. A többi értéked is rendben van, de ne várjatok a csodára, menjetek inszeminációra. Önmagában a progeszteron pótlás a semmi értelme, ha alacsony a progeszteron szint annak a vacak minőségű peteérés az oka, a rossz minőségű petesejten meg nem segít a progeszteron.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!