Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Mi lehet a probléma? Teljesen...

Mi lehet a probléma? Teljesen tanácstalan vagyok.

Figyelt kérdés

Január óta járok orvostól-orvosig. Leírom az eredményeimet.

Januári 3. napi hormoneredmények:

AMH: 5,20 ng/ml

Tesztoszteron: 2,77 nmol/l

Ösztradiol: 196,3 pmol/l

Prolaktin: 46,23 ng/ml

LH: 9,96 mIU/ml

FSH:8,14 mIU/ml

TSH: 1,7 uIU/ml

Anti TPO rendben, ezt korábban nézték. November óta szedem az L-thyroxint, korábban a TSH 4,8 volt.

21. napi progeszteron:

31,66 nmol/l

Cukorterhelés:

0 perc: 5,1 mmol/l, a 60 perc 10,7 a 120 perc 6,1. Az inzulin értékeim: 0 perc: 3,3 mIU/l 60 perc: 83 120 perc: 24,5

Első körben a lakhelyemen nem foglalkoztak ezekkel az értékekkel, szerintük minden szuper,majd áprilisban Pestre mentem egy endokrinológushoz,aki megállapította a PCOS-t. Cukromra gyógyszert nem írt,de mozgást javasolt, valamint, hogy kerüljem a cukrot és a fehér lisztet. Ezen kívül a pajzsmirigy gyógyszer mellett elkezdtem szedni a Bromocriptint.

A következő kontrollon lett egy túlműködő pajzsmirigyértékem, a TSH lement 0,04-re, ekkor módosítottunk a gyógyszer adagoláson. 1 hónap múlva ismét normál tartományba került, 1,45 lett a TSH.

Jelenleg azonban nem tudok visszamenni az orvoshoz,mert januárig szabadságon van.

Elmentem azért megnézetni pár dolgot most szeptember elején. Az eredményeim a következők lettek:

TSH: 2,8 uIU/ml

FT3: 3,96 pmol/l

FT4:11,55 pmol/l

Tesztoszteron : 2,1 nmol/l

Szabad tesztoszteron:1,08 %

Biológiailag aktív tesztoszteron: 25,9%

Prolaktin: 14,59 ng/ml

Esedékes volt az éves rákszűrés,ezért felkerestem egy nőgyógyászt, aki itt helyben a meddőségi intézetben is dolgozik. Ő látta az eredményeket és szerinte nem vagyok PCOS-es. UH-n cisztákat sem látott, peteérésem is volt,látta a sárgatestet. Jövő héten lesz átjárhatósági vizsgálatom.

Nem tudom mi lehet a probléma, 1 éve nem jön a baba, és csak annyi tünetem van,hogy mielőtt megjön 3-4 napig pecsételek. Amikor 3 hónapig progeszteron kúpot kaptam,akkor ez nem volt.

Valaki tudna segíteni,vagy volt hasonló helyzetben?

2023. szept. 27. 18:33
 1/1 anonim ***** válasza:
100%
Párod volt andrológusnál? Spermamintát adott? Lehet,hogy vele van probléma!
2023. szept. 27. 19:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!