Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Elmennél pszichológushoz a...

Elmennél pszichológushoz a helyembe, ha megvisel, hogy nem jön a baba?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Nagyon megvisel engem, hogy nem jön a baba.

25 éves vagyok. Csak fél éve nem jön, de szörnyen aggódok, hogy amiatt nem sikerül, hogy el van záródva a petevezetőm. :'(((

Sajnos volt már méhgyulladásom korábban baktériumfertőzés miatt és 2x felfázásom, így már el se tudom képzelni, hogy esetleg a gyulladás nem okozott összenövést.

A párom azonban nem engedi, hogy hamarabb elmenjek 1 évnél az átjárhatósági vizsgálatra.

Én olyan vagyok, hogy a biztos rosszat jobb néha előre tudni.:(

Régen én 4 gyermeket is szerettem volna. Nagyon családcentrikus vagyok.

Párom is bevállalt volna szívesen több gyermeket is, de lehet 1 se lehet nekünk.

:(

2023. jún. 23. 06:06
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
49%

1,7 vagyok: a háziorvos mondjon amit akar, elnézést, de 90%uk lósz*rt nem tud, főleg nem meddőségi dolgokról.

Nekem méhnyakgyulladásom volt + bakteriális vaginózisom van és mégis teherbe estem.

Egy gyulladást meg felfázást a megfelelő gyógyszerekkel és kúppal ki lehet kezelni, attól nem fog elzáródni a petevezetéked.

A pasidról meg azt gondolom, ha megvan a magán átjárhatóságira a pénzed/pénzetek akkor miért akarja halogatni? Akar egyáltalán mostanság gyereket vagy még 25 évesen túl fiatalnak érzi magát csak nem mondja?

Ennyire tényleg ne görcsölj rá. Kicsit felmerül bennem sajnos az is ha ezen így stresszelsz, hogy akarsz gyereket nevelni? Főleg többet? Még szerintem fejben neked is érni kellene picit ehhez az egészhez és megnyugodni. Tényleg nem rosszindulatból mondom. Üljetek le, beszéljétek meg, hogy te miért szeretnéd a vizsgálatot + keress egy normális magánorvost aki nem ilyen hülye arcokat vág pénzért hanem segít. :)

2023. jún. 23. 11:44
 22/37 anonim ***** válasza:
83%

Érdekes módon rengeteg mentális beteg simán terhes lesz. Akiknek aztán 10x annyi lelki problémájuk van, mint egy átlagos meddő nőnek.

2023. jún. 23. 11:48
 23/37 anonim ***** válasza:
Talán mert nem görcsölnek a terhességen..
2023. jún. 23. 11:53
 24/37 anonim ***** válasza:
59%

"A párom azonban nem engedi, hogy hamarabb elmenjek 1 évnél az átjárhatósági vizsgálatra."

Már nem lenne a párom, az biztos.

Amúgy 6 hónap az konkrétan 6 esely, így nem kellene ketsege esni, de egy pszichológus sosem árt, nyugodtan elmehetsz

2023. jún. 23. 12:54
 25/37 anonim ***** válasza:
23# Értem, tehát a szervezet meg tudja különböztetni a különböző forrásból származó stresszt. Én hülye meg azt hittem a stressz az stressz.
2023. jún. 23. 14:02
 26/37 anonim ***** válasza:
53%
25ös úgy látszik baromira le vagy ragadva a fizikai dolgoknál,nem csak a test fontos, nagyon rá vagy pörögbe gondolom kényelmesebb bemesélni,hogy azert nem sikerül,mert a szervezeteddel van a baj,a legtöbb esetben nem az az elsődleges,minden fizikai tünetnek hosszú ideje fenalló lelki problémak az okai, és bizony nem egy olyan eset van hogy próbálkozik évekig nem sikerül majd végre megnyugszik nem akar irányítani mindent és összejön, és itt most enm olyan esetekről beszelek,amikor konkrétan fizikailag teljes mértekben meddő valaki
2023. jún. 23. 14:20
 27/37 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Sokat olvastam a témában, de soha senki kommentjét nem láttam még leírva, hogy volt korábban méhgyulladása és ígyis lett gyermeke. Így számomra megnyugtató, hogy ha tényleg ezután gyermeketek lett!

Sajnos én tényleg elbizonytalanodtam mikor a házi orvos mondta aztán olvastam is hogy az elzáródás oka ez lehet az endometriózis stb mellett.. így sajnos be is beszéltem magamnak.

A párom nagyon szeretne gyermeket. Ugyanannyira, mint én, viszont ő nem hiszi el, hogy esetleg nekem bàrmi gondom lenne és nem akarja, hogy elmenjek a vizsgálatra, hiába mondom neki mit mondott nekem az orvos és hogy nagyon félek miatta.

Azt gondolom 1,5 év próbálkozás után ő is mondaná menjek el, de szerinte is, mint sokatok szerint korai elmenni csak magam megnyugtatásából korábbi méhgyulladás miatt.

2023. jún. 25. 06:59
 28/37 anonim ***** válasza:
A méhgyulladást ha kikezeltetted akkor nem lehet gond. Az endometriózisnak pedig azért vannak tünetei. Neked vannak erre utaló tüneteid?
2023. jún. 25. 12:44
 29/37 A kérdező kommentje:

Nekem nincsenek endometriózisra való tüneteim.

Fájdalommentes a menszeszem

2023. jún. 25. 22:42
 30/37 anonim ***** válasza:
Akkor végképp nem értelek. Szerintem keress egy pszichológust aki segít feloldani a benned levő félelmeket + ezzel a hipochondriával is kellene kezdened valamit. Keress egy pszichodokit aki ezen is tud segíteni.
2023. jún. 26. 00:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!