Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Elmennél pszichológushoz a...

Elmennél pszichológushoz a helyembe, ha megvisel, hogy nem jön a baba?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Nagyon megvisel engem, hogy nem jön a baba.

25 éves vagyok. Csak fél éve nem jön, de szörnyen aggódok, hogy amiatt nem sikerül, hogy el van záródva a petevezetőm. :'(((

Sajnos volt már méhgyulladásom korábban baktériumfertőzés miatt és 2x felfázásom, így már el se tudom képzelni, hogy esetleg a gyulladás nem okozott összenövést.

A párom azonban nem engedi, hogy hamarabb elmenjek 1 évnél az átjárhatósági vizsgálatra.

Én olyan vagyok, hogy a biztos rosszat jobb néha előre tudni.:(

Régen én 4 gyermeket is szerettem volna. Nagyon családcentrikus vagyok.

Párom is bevállalt volna szívesen több gyermeket is, de lehet 1 se lehet nekünk.

:(

2023. jún. 23. 06:06
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
90%
Mehgyulladas és két felfazas? Úgy beszélsz róla mintha valami komoly dolog lenne. Az egyik barátnőmnek nagyon sokszor volt mehgyulladasa már anyuka. Össze-vissza fantazialsz, "nagyon sok mindenkinek el van zarodva". Kutatást végeztél ezügyben? Ezért vágott kétségbeesett fejet a doki, mert nem tudsz reálisan gondolkodni. Ő meg nem pszichiáter. Nekem is volt mehgyulladasom eszembe se jutott ilyen hülyeség, hogy ettől meddő legyek.
2023. jún. 23. 08:27
 12/37 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is volt méhgyulladásom,hüvelygyulladásom, iszonyat sokszor felfáztam stb, van 3 gyermekem.

Szerintem tényleg tedd rendbe magad mentálisan és lelkileg, mert így nagyon sokáig nem fog összejönni, 5 hónap nem sok idő,legy türelemmel. De ez a túlzott stressz nem segít sőt.

2023. jún. 23. 08:31
 13/37 anonim ***** válasza:
87%

Egyrészt mi az, hogy a párod mondja meg, mehetsz-e vizsgálatra?

Egyébként ha valóban lenne baj, és csak a petevezető záródott el, azt a problémát simán orvosolják lombikkal.

Sokkal rosszabb az, amikor nem tudni, hol a baj. Én 8 évig nem estem teherbe, bár ebben volt sok tétlen év, de mit megadtam volna, ha konkrétan tudom, mi a baj.

2023. jún. 23. 08:59
 14/37 anonim ***** válasza:
64%

7# Hát én nem vártam volna arra, hogy sztk alapon kezdjünk el bármit is. Időpontot is hónapok múlva adnak. Nekünk megért annyit magánban a spermavizsgálat+andrológus és az átjárhatósàgi is. Endokrinológushoz pedig szintén magánban mentem. Ha bármi olyan gond van, hogy meddőségibe kell menni, akkor elfogadjàk ezeket a leleteket egy éven belül. Nem kell ezzel húzni az időt. Én pont azzal nem értek egyet , hogy várnak sokan egy évet , nem mennek sehova, aztán irány a meddőségi intézet, ahol végigzongoràzzàk a labort is meg mindent de (tisztelet a kivételnek!!!) nem arra mennek, hogy a probléma okát megszűntessèk. Hanem irány a lombik meg az inszem. A másik kedvencem meg amikor egy év sikertelensèg után úgy írják fel a clostyt meg társait mintha C vitamin lenne..semmi kivizsgálás...

Abban egyetértek veled , hogy a kérdező kicsit túltolta.

2023. jún. 23. 09:37
 15/37 anonim ***** válasza:
87%

Kérdező, még szerencse, hogy akarsz gyereket, mert ebből szokott az lenni , hogy "terhes vagyok mit csináljak? A doki azt mondta soha nem lehet gyerekem termèszetes úton". 😅

Egyébként nem hiszek ebben a rá stresszelèsben sem... gondolom a világháború alatt kicsit sem stresszeltek a nők ugye ???

2023. jún. 23. 09:39
 16/37 anonim ***** válasza:
86%

A rástresszelés a legnagyobb hülyeség, amit mondani szoktak.

Vannak friss kutatások, amik szerint a lelki állapot egyáltalán nem okozója a meddőségnek. Épp fordítva.

2023. jún. 23. 10:15
 17/37 anonim ***** válasza:
33%
A friss kutatások...az ember nem csak egy test, a betegsegek majdnem 100%a mentális es lelki problémák miatt alakul ki. Az,hogy azon stresszel vajon miert nem terhes, "jaj mikor lesz már pozitiv biztos baj van" igenis nagyon hátráltató tenyező. A háborúban biztos,hogy nem azon stresszeltek mikor esnek teherbe tehát totál nem tartozik ide.
2023. jún. 23. 10:42
 18/37 NTBS ***** válasza:
100%
Igen. Nem fog ártani.
2023. jún. 23. 10:48
 19/37 anonim ***** válasza:
100%

Igen, elmennék, ha úgy érezném, hogy erre van szükségem és segítene.

Gyereket viszont nem vállalnék olyannal, aki ennyire be akar szabályozni.

2023. jún. 23. 11:20
 20/37 anonim ***** válasza:
100%

Igen mi az hogy nem engedi? 14 eves vagy es aputól kell engedély?

Oke tenyleg nem ezzel kell kezdeni pláne nem 5 hónap utan,mondhatja,hogy hülyeseg ne türelmetlenkedj, de akkor se tiltsa már meg, Te meg ne hagyd hogy iranyitgasson..tenyleg kell egy pszichológus Neked nem bántásból

2023. jún. 23. 11:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!