Elmennél pszichológushoz a helyembe, ha megvisel, hogy nem jön a baba?
Sziasztok.
Nagyon megvisel engem, hogy nem jön a baba.
25 éves vagyok. Csak fél éve nem jön, de szörnyen aggódok, hogy amiatt nem sikerül, hogy el van záródva a petevezetőm. :'(((
Sajnos volt már méhgyulladásom korábban baktériumfertőzés miatt és 2x felfázásom, így már el se tudom képzelni, hogy esetleg a gyulladás nem okozott összenövést.
A párom azonban nem engedi, hogy hamarabb elmenjek 1 évnél az átjárhatósági vizsgálatra.
Én olyan vagyok, hogy a biztos rosszat jobb néha előre tudni.:(
Régen én 4 gyermeket is szerettem volna. Nagyon családcentrikus vagyok.
Párom is bevállalt volna szívesen több gyermeket is, de lehet 1 se lehet nekünk.
:(
Nekem is volt méhgyulladásom,hüvelygyulladásom, iszonyat sokszor felfáztam stb, van 3 gyermekem.
Szerintem tényleg tedd rendbe magad mentálisan és lelkileg, mert így nagyon sokáig nem fog összejönni, 5 hónap nem sok idő,legy türelemmel. De ez a túlzott stressz nem segít sőt.
Egyrészt mi az, hogy a párod mondja meg, mehetsz-e vizsgálatra?
Egyébként ha valóban lenne baj, és csak a petevezető záródott el, azt a problémát simán orvosolják lombikkal.
Sokkal rosszabb az, amikor nem tudni, hol a baj. Én 8 évig nem estem teherbe, bár ebben volt sok tétlen év, de mit megadtam volna, ha konkrétan tudom, mi a baj.
7# Hát én nem vártam volna arra, hogy sztk alapon kezdjünk el bármit is. Időpontot is hónapok múlva adnak. Nekünk megért annyit magánban a spermavizsgálat+andrológus és az átjárhatósàgi is. Endokrinológushoz pedig szintén magánban mentem. Ha bármi olyan gond van, hogy meddőségibe kell menni, akkor elfogadjàk ezeket a leleteket egy éven belül. Nem kell ezzel húzni az időt. Én pont azzal nem értek egyet , hogy várnak sokan egy évet , nem mennek sehova, aztán irány a meddőségi intézet, ahol végigzongoràzzàk a labort is meg mindent de (tisztelet a kivételnek!!!) nem arra mennek, hogy a probléma okát megszűntessèk. Hanem irány a lombik meg az inszem. A másik kedvencem meg amikor egy év sikertelensèg után úgy írják fel a clostyt meg társait mintha C vitamin lenne..semmi kivizsgálás...
Abban egyetértek veled , hogy a kérdező kicsit túltolta.
Kérdező, még szerencse, hogy akarsz gyereket, mert ebből szokott az lenni , hogy "terhes vagyok mit csináljak? A doki azt mondta soha nem lehet gyerekem termèszetes úton". 😅
Egyébként nem hiszek ebben a rá stresszelèsben sem... gondolom a világháború alatt kicsit sem stresszeltek a nők ugye ???
A rástresszelés a legnagyobb hülyeség, amit mondani szoktak.
Vannak friss kutatások, amik szerint a lelki állapot egyáltalán nem okozója a meddőségnek. Épp fordítva.
Igen, elmennék, ha úgy érezném, hogy erre van szükségem és segítene.
Gyereket viszont nem vállalnék olyannal, aki ennyire be akar szabályozni.
Igen mi az hogy nem engedi? 14 eves vagy es aputól kell engedély?
Oke tenyleg nem ezzel kell kezdeni pláne nem 5 hónap utan,mondhatja,hogy hülyeseg ne türelmetlenkedj, de akkor se tiltsa már meg, Te meg ne hagyd hogy iranyitgasson..tenyleg kell egy pszichológus Neked nem bántásból
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!