A progeszteron is okoz puffadást, hasi diszkomfortot?
Lombik: leszíváson vagyok most túl, és nagyon puffad, feszül a hasam. Most indult ugye a progeszteron kúp. Attól is valami hasonló érzés lesz?
Beültetés után mindenki táppénzre megy? Aki nem mondta el a munkahelyén milyen ürüggyel ment 2hét táppénzre? Mekkora a kockázat ha dolgozok? Nem fizikai munka, ülhetek állhatok.
A leszívás miatt van a puffadás, a progeszteron nem okoz ennyire kellemetlen érzést.
Én táppénzen voltam, és a munkahelyemen mindenki tudott róla, hogy miért. Szerintem jobb elmondani.
Nem sikerült, de utána se álltak hozzám másként, mint előtte.
Ez túlstimulációnak hangzik, nem a progeszreron hatásának. Leszívás után az előtte 36 órával beadott Ovirtelle (vagy más repesztő) HCG hormonja indukálja.
Nekem is így volt. Beültetés után jobb lett, el is múlt. Viszont az volt az első terhestünetem, hogy újra előjött: a szervezetem is elkezdte termelni a HCG-t.
Igyál NAGYON SOK vizet, és egyél fehérjét (akár fehérjeport pluszban, nekem a doki azt ajánlotta).
"Beültetés után mindenki táppénzre megy? Aki nem mondta el a munkahelyén milyen ürüggyel ment 2hét táppénzre? "
Az egész kezelés alatt (2 lombik, a vizsgálatok, stb) azt mondtam, orvosi kezelésre járok, nem részleteztem, de jeleztem, hogy egy ideig 1-1 nap nem jövök (uh vizsgálatok napja), aztán olyan 2-3 hétig egyhuzamban (leszívástól-tesztelésig).
Mikor sikerült, vissza sem mentem dolgozni.
Igen, nekem is leszívás után erősödött. Már beültetés előtti vizsgálaton látszott a hasamban a víz, dilemmázott is az orvos, legyen-e beültetés, mert ha sikerül, és terhes leszek, durva túlstimu jöhet. Szóval a lelkemre kötötte, hogy rengeteg vizet igyak és fehérjeport szedjek.
7 hetes terhes koromig vérhigítót kellett így is szúrnom, durva fájdalmaim voltak, de a kórházat megúsztam.
Amúgy beültetés másnapjára már nekem elmúlt. De aztán úgy kb. ET+5-re (5 napos blasztók voltak) újra elkezdődött ez, csak sokkal durvábban. Ez volt a kései túlstimu, amiről olvastam, hogy 97%-ban a terhesség váltja ki. 🙂
Ennek vannak fokozatai, az enyém egy középsúlyos túlstimuláció volt, a tiéd valószínűleg csak enyhe, már persze, ha tényleg az van.
A sok folyadék segíti távozni a felgyülemlett vizet. A vérhigító azért kellett, mert ilyenkor a felgyülemlett víz a vérből vonódik ki, és ezáltal az meg sűrűbb lesz, tehát nő a vérrögképződés kockázata - nekem a klinikán így magyarázta az orvos.
Szóval ez nem olyan, mint pl. a szívproblémák miatti vizesedés, akiknél emiatt a lábuk vizesedik, és vízhajtót szednek rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!