Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Terhesség 40 fölött endometrió...

Terhesség 40 fölött endometriózissal. Mik az esélyek? Milyen tapasztalatok vannak?

Figyelt kérdés

A feleségem 43 éves. Sajnos későn találkoztunk és csak mostanra sikerült felépítenünk a megfelelő egzisztenciát, egy jó 10 éves késésben vagyunk. Ráadásul a feleségemet kétszer is műtötték endometriózis miatt. Most is állandó gyógyszerkúrán van és jelenleg is van egy mióma a méhében.

Felvetődött bennünk, hogy van-e értelme próbálkoznunk, vagy csak magunkat stresszelnénk agyon és csak a csalódás jönne? Elkéstünk végleg?

Tudom, hogy természetes úton szinte lehetetlen, de az endó miatt a beültetés is nehezített terep. Nem is beszélve arról, hogy a feleségem eleve erősen elhízott, a hormonkúra miatt esetleg még tovább hízna.

Nem akarunk mindenáron gyereket, el tudjuk fogadni a helyzetet, eddig is így rendezkedtünk be. Csak nem szeretnénk esetleg 10-15 év múlva megbánni, hogy nem próbáltuk meg. Viszont nagy tortúrát nem akarunk vállalni.

Elsősorban hasonló helyzetben lévők válaszaira lennék kíváncsi.

2023. ápr. 17. 10:24
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:

Mindketten úgy vagyunk vele, hogy nem akarjuk foggal-körömmel. A feleségem eléggé lelkis, nagyon a szívére tud venni dolgokat, még akár a munkában is. Pont ezért, ha jó eséllyel csak csalódás volna, akkor lehet jobb, ha inkább maradunk így. Majd a doki elmondja.

Nincs rajtunk nyomás semmilyen téren, a szülők tudnak unokázni, mert vannak unokahúgik/unokaöcsik, mi is igyekszünk jó nagynéni/nagybácsi lenni, csak azért az mégis más, mint a saját gyerek.

Mennyi mostanában a várakozási idő a lombikprogramra? Úgy olvastam, hogy jópár hónap is lehet.

2023. ápr. 17. 12:53
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
Jól olvastad. Intézmény függő, de álltában 3-6 hónap várakozási idővel lehet számolni, míg az ember eljut az első konzultációra. És az még nem is maga a lombik indítás, "csak" egy konzultáció, hogy az orvos felmérje jelenleg mi a helyzet, illetve kiírja a szükséges vizsgálatokat, amik elengedhetetlenek a lombik indításához. És azok is csak az alapvizsgálatok, ha az ember időt szeretne nyerni, akkor érdemese alaposabb kivizsgáláson részt vennie és felkészülten mennie már az első konzultációra.
2023. ápr. 17. 12:57
 13/23 anonim ***** válasza:
100%
Az életmódváltás mindenképp jó ötlet. Beszéljetek orvossal, nagyon nem mindegy, hogy valójában milyen állapotban van a hölgy. Biztosan nem lesz könnyű, de nem kizárt, hogy sikerül. Esetleg örökbefogadás?
2023. ápr. 17. 14:02
 14/23 A kérdező kommentje:
Az örökbefogadást mindketten elvetettük. Vannak ismerettségi körökben olyan tapasztalatok, ami miatt nem szeretnénk.
2023. ápr. 17. 14:25
 15/23 anonim ***** válasza:
14%
Ti ebben a korban valószínűleg már nem is tudnátok örökbefogadni.
2023. ápr. 17. 14:35
 16/23 anonim ***** válasza:
100%
Újszülöttet lehet csak 45 éves korig örökbe fogadni.
2023. ápr. 17. 14:51
 17/23 anonim ***** válasza:
100%
A többiek már szépen összefoglalták a lényeget, de leírom a saját tapasztalatomat is. A 20-as éveim végén született a gyermekem gondtalan terhességből. 40 után döntöttünk úgy, hogy szeretnénk még egyet. 41 éves voltam, első próbálkozásra megfogant, de sajnos súlyos kromoszóma rendellenesség miatt el kellett engednünk. Utána 3 vetélésem volt. Kettő nagyon korai, egy pedig 10 hetesen. Kezelt pajzsmirigy betegségem van, de nem vagyok túlsúlyos, sőt kimondottan vékony alkat vagyok. Sajnos itt a legnagyobb probléma a korral van, és ez által a petesejtek minőségével. Ezzel csak azt szeretném mondani, hogy az idő nagyon szorít. Ilyenkor már minden hónap számít. Persze sok pozitív példa is van, de ebből van kevesebb.
2023. ápr. 17. 15:12
 18/23 anonim ***** válasza:
22%
Meddőségi központban már nem is fogadnak ilyen paraméterekkel. Mire mindent helyre hoznának az minimum 2 év. 45 éves nőnek kb 2% az esélye teherbeesésre. Szerintem engedjétek el.
2023. ápr. 17. 17:04
 19/23 anonim ***** válasza:
62%
Ha gyereket nem akartok örökbe fogadni, nézzetek utána az embrió örökbefogadásnak. A lombikból megmaradt fagyasztott embriók örökbefogadhatók, ha a pár lemondott róluk. Nem tudom, hogy ez megengedett-e a ti esetetekben, de az elöregedett petesejtek miatt jobb lehet, mint a saját petesejtes lombik.
2023. ápr. 18. 12:58
 20/23 A kérdező kommentje:
#19 Ezt a lehetőséget is megbeszéltük, de a feleségem úgy van vele, hogy akkor az nem az ő gyereke lenne, csak az enyém.
2023. ápr. 18. 13:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!