Hol vannak a valóságban azok, akiknek nehezen jön össze a baba? Akinek van kedve, írjon privátban.
Nekünk 6 év próbálkozás után született meg a kisfiunk. Az ismerőseim között 5 olyan család van, akinek nem lett saját gyereke, és a koruk miatt már nem is lesz. 3 van, akik nem keresték az okot, van, aki korai petefészek kimerülés miatt, van, aki Leiden mutáció miatt.
Ha nem vagy közeli viszonyban, vagy hasonló cipőben, az emberek erről nem szívesen beszélgetnek.
PCOs és inzulinrezisztencia derült ki 24 éves koromban, 1 évig nem volt egyáltalán menzeszem. Utána lett diétával és aviva-tornával, és tünetmentes lettem. Mikor gyereket kezdtünk tervezni, 4 hónappal előtte elmentem a hormonjaimat kivizsgáltatni, mert voltak arra utaló tüneteim, hogy nincs minden rendben (ezeknek utánaolvastam, onnan tudtam róla). Ki is derült a gond, amit sikerült kezelni a próbálkozós hónapig, amikor összejött a nagyobbik gyerekem. Én még egyébként családállításra is elmentem előtte, hogy a lelki része is tutira rendben legyen. Aktívan csináltam az aviva tornát és a diétát is szigorúan. Azt mondták egy csomóan, hogy rágörcsölök.
A kicsinél semmi ilyet nem csináltam. Kíváncsi voltam, hogyha úgy teszek, ahogy tanácsolták nekem a nagynál, és hagyok mindent, akkor vajon összejön-e. 2 év után jött össze. A nagy sokat kelt, ezért nem bántam ezt annyira, nem sürgettük a dolgot. Akkor egyébként látszólag nem volt jel arra, hogy gond lenne, mint korábban.
Lelkileg nehéz volt, hogy láttam, hogy mindnehol jön össze a második gyerek. Persze, ez nem volt igaz teljesen, csak én vettem ezeket jobban észre, mert pl. egy baráti házaspár már előttünk szeretett volna gyereket, és a mai napig nincs nekik sajnos, pedig már az én nagyobbik gyerekem iskolás. Ehhez képest a 2 év semmi, főleg úgy, hogy már van egy nagyobb. Csak azért írtam le, hogy nálam hogy volt, mert én várhattam volna nem rástresszelve az elsőnél ki tudja, mennyit, mire sikerül.
Szia! 5 éve kezdtük a próbálkozást. Páromnál is, nálam is minden rendben. 38 évesek vagyunk.
Igazából sosem fogjuk elfogadni, de mára már nincs az a reménykedés amit az első években átéltünk minden hónapban.
Lombik és inszem nem volt.
Annyira nem akartunk szembe menni a természettel.
Nekunk volt 2 ev az egyik gyerekunk. Kapasbol 4 part is tudok.
- az egyik legjobb baratnom tesojaeknak egyaltalan nem sikerult, pedig fiatalon kezdtek probalkozni, ok vegul orokbefogadtak
- masik baratnom tesojaek szinten idoben probalkozni kezdtek, azota mar kifutottak az idobol, nincs gyerekuk
- masik baratnomek keson talalkoztak a parjaval, 4 lombikjuk is volt, nem sikerult sajnos egyik sem
- masik legjobb baratnom igaz, csak kb. 8 honapot probalkozott a parjaval, de nem sikerult nekik, azota mar nincsenek egyutt, orvos azt mondta, nehezitett a terep
- barati hazasparnal a nonel pcos, ir,gimi ota egyutt vannak, legalabb 10 eve nem jon ossze nekik a gyerek
18-as vagyok, eszembe jutott meg ketto,
- az egyik csaladon belul, 15 eve nem sikerul neki, volt petevezetek-elzarodasa, ami csak nemreg derult ki.
- A masik egy tavolabbi baratnom, akivel csak idonkent beszelunk, neki pozitiv lesz a teszt, csak nem sikerult kihordania eddig egyik terhesseget sem.
Ha belegondolok, ez igy eleg nagy arany a szeretteim koreben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!