Hogyan éli meg egy pár a sikertelen lombikot? Okozhat ez évék alatt problemat az emberi kapcsolatokba, barátságba?

Figyelt kérdés
Nekem szerencsére nincs ilyen irányú tapasztalatom, de tudom hogy az a néhány hónap is örökkévalóságnak tűnt mire összejött a baba nekünk és szinte rossz volt látni hogy mindenki terhes vagy babázik körülöttem. Most úgy alakult hogy a férjem testvére felesege nem lehet természetes úton terhes és nem tudom miként kéne velük a viselkedni. Ők nagyom nyíltan kezelik az egészet, meg az elején vannak de én nem annyira beszelek velük errol mert mégis csak magánügy. Kicsit felek hogy ha nem sikerül (egyszer már próbálkoztak) akkor nem erinti-e őket rosszul, hogy nekünk van gyerekünk vagy esetleg egy újabb terhesség mármint nálam nem lesz -e nekik rossz ha előbb sikerül mint nekik. Volt egy nagyon jó barátom, férfi az illető és ők is belevágtak már vagy 6-7 éve nagyon optimistán aztán nem mertem faggatózni de a baba nem jött az fix és egyre kevésbé beszélt velem. Ha kérdezem mi újság hogy van nem nagyon mondott semmit majd mióta megházasodtam és gyerekem lett már szóba sem áll velem, ha írok nem is válaszol. Fogalmam sincs mivel bánthattam meg, tudtommal semmivel és kérdeztem tőle de még érre sem válaszolt. Korábban persze mielőtt összejött feleségével tetszettünk kicsit egymasnak csak úgy gondoltam nem működne a dolog köztünk, nagyon más fázisban voltunk a korkülönbség miatt. Ő megállapodni akart és családot én meg tanulni, egyetemre járni. Ezért az o erdekében inkább hagytam menni, nagyon jó baratok maradtunk, tálalt is egy lányt akivel hamar nekiálltak a babaprojektnek. Beszéltünk is róla sokat eleinte beszámolt mikor hol tart a dolog. Aztán egyre jobban eltűnt a 2. sikertelenség körül. Aztán azóta hogy megkérte a kezem a párom egyszerűen megszakadt az egész. Mióta megszületett a babánk szoba sem áll velem. Persze ki tudja miért de el tudom képzelni, hogy rosszul érinti ez hogy ő 40 evésen ott tart mint tíz éve én pedig ott ahol ő szeretett volna mikor ennyi idős volt én pedig fiatalabb mert pont emiatt nem jöttünk össze. De a lényeg hogy felek, hogy ha nem jön össze a lombik hamar, a férjem testveréékkel is hasonló lesz. Halas lennék ha aki hasonló cipoben van mármint nem az enyémben hanem lombikosként leírna ő neki mi esne jól milyen viselkedés környezetétől? Nagyon köszönöm!

2023. márc. 1. 10:06
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
Ugyanebben a helyzetben vagyunk. A baráti társaságban 2 meddő házaspár is van, évek óta tartó küzdelemmel a hátuk mögött. Nálunk most úton van a 2. baba, és nem merem elmondani. Nem azért, mert ne lennék biztos abban, hogy örömmel fogadják, hanem mert tudom, hogy ez akkor is fájdalmas valahol. Én csak nagyon vágytam babára, még párom se volt, mégis nehéz volt látni a babakocsis embereket, és egyáltalán nem irigységet éreztem, hanem inkább eszembe jutott, hogy az életem nem jó felé tart. És sehol nem voltam a lombiktól, meg az évekig tartó kudarcos próbálkozástól.
2023. márc. 2. 16:24
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
Azt gondolom hogy erre az úgynevezett irigységre ki kellene találni egy teljesen új kifejezést , mivel ez teljesen más mint az általános irigység. Én soha még gyerekként sem voltam irigy mások játékaira, vagy vagyonára, vagy sikereire ezért nagyon nehéz volt feldolgoznom, amikor elősször megtapasztaltam hogy milyen érzés amikor neked nem jön össze és más meg bejelenti, hogy terhes. Az első 2 terhességbejelentést ráadásul pont aznap kaptam amikor nekem megjött ami egy újabb sikertelen hónapot bizonyított. A gyermek iránti vágyakozás alapvető , mély ösztön....ezt a fajta irigységet nem lehet egy kalap alá venni a másik fajta irigységgel, mert te nem a másikat irigyled amikor kerülöd a terhes meg babás barátnőket, rokonokat , kollegákat hanem csak saját magad védelmezed a teljes kiborulástól. Nekem személy szerint nem jó érzés terhesek és babás ismerősök közelében lenni, hiszen ilyenkor mindig arcon csap a valóság, hogy nekem ez valószínűleg soha nem adatik meg. És ebben a dologban nem csak egyedül rólunk van szó, hanem a férjünkről aki nem várhat apává mellettünk, a szülőkről akik nem lehetnek nagyszülők a mi hibánkból stb stb...sokkal összetettebb ez a dolog, mint egy általános irigység. Utolsó látod te nem élted át a meddőséget mégis át tudod érezni, hogy ez nem egyszerű. Dícséretes és ritka ez az empátia ahogy a meddő társaidhoz állsz, és ne aggódj ezt azok a barátok is érezni fogják akiknek majd bejelented. Nekem a legjobb barátnőm már az elejétől fogja nem volt empatikus ezzel a témával kapcsolatban és ez akkor sem változott amikor egy év után összejött neki a gyermek, viszont a férjem egyik jó barátja (egy lány) amikor terhes lett nagyon empatikusan állt hozzánk és éreztem rajta az empátiát. Vele sokkal sokkal könnyebb volt, és amikor ez a lány időközben bejelentette a 2. baba érkezését akkor neki őszintén és tiszta szívből tudtam örülni. Szóval ne aggódj, mert szerintem a legtöbb meddő nő ezt megérzi ha valaki megérti őket..:)
2023. márc. 2. 16:43
 13/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ igen az utolsó két válassszal tudok azonosulni. Fu itt ez nem egy igazi barátság talán amiről beszéltem de sokan félreértik. Ez nem egy random ember akinek bejöttem szituáció. Kis gyerek korunk óta ismertük egymást és volt egy olyan időszak az életünkben mikor pont mindketten huszon évesek voltunk és szinglik. Egyikőnk sem egy ronda ember meg idióta nyilván ilyenkor megfordul az ember fejében mi lenne ha? Szerintem mélyen ő is tudta hogy nem illünk ilyen téren össze meg én is és simán jüban maradtunk mintha mi sem történt volna. Neki lett bnője pár hétre rá nekem barátom és minden ment tovább mint előtte, örültünk egymás dolgainak stb. Nem ez a lett csaja aztán minek keresne már kérdés amire itt sokan céloznak egy huszonéves ismerettség nem szűnik meg egy pillanatnyi fellángolás miatt se azért mert újra kapcsolatban leszünk mással. Uátna is találkoztunk, beszéltünk de ez nem egy ilyen éjjel-nappal együtt öribaroság volt soha :D Talán csak haverság. Az első lombikról nagyon beszámolt aztán nem beszélt róla én nyilván nem faggattam de egyre kevesbé akarózott beszélgetnie és mióta házas, gyerekes lettem konkrétan nem ír vissza hiába kérdezem meg mi ujság mint régen is sokszor és mindig lelkesen válaszolt és érdekelte mi van velem. Persze lehet csak elhalt a dolog, de nem igazán érzem reálisnak és úgy gondolom van ahhoz köze hogy nem úgy alakul az élete ahogy szerette volna, persze az is lehet hogy nincs. Én csak magamból indultam ki, mint minden ember. Nem vagyok irigy természet, sosem voltam senkire, de igen a kemény 4 hónap amíg babával próbálkoztunk nekem örökkévalóságnak tűnt és mindenhol úgy éreztem csak kismamákat és babákat látok. Utólag persze nevetek meg röhej mert tényleg hamar összejött de ezek után elképzelni sem tudom mit élhet át akinek 10 éve nem jön össze és már 40 körül jár.
2023. márc. 6. 20:32
 14/14 A kérdező kommentje:
És még annyit, hogy igaza van az utolsónak ez nem irigység csak nincs rá sajnos jobb szó, pedig tényleg nem megfelelő és nagyon remélem hogy Mindenkinek nagyon nagyon hamar sikerül a baba és átélheti az anyaságot.
2023. márc. 6. 20:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!