Mi lehet a bajom ha nem tudok emberi kapcsolatokat kialakítani?
25 éves vagyok és sosem voltak barátaim, haverjaim. Sosem tudtam kialakítani senkivel semmijen kapcsolatot. Mindig magányos voltam/ vagyok. Barátnőm sem volt soha. Nem tudom felkelteni az érdeklődésüket eddig csak néhány lánynál próbálkoztam de mind elutasított.
Mi lehet a bajom hogy ennyire nem megy ez? Valami mentális betegségem lehet?
Más korombeli tele van barátokkal, haverokkal, meg folyamatosan párkapcsolatban vannak, nekem meg senkim.
Valószínűleg nem kaptál használható viselkedésmintákat gyerekkorodban.
Erre a kérdésre is be lehet dobni a jolly jokert: menj pszichológushoz, persze manapság nehéz olyan jó szakembert találni, aki ne lenne teljesen "betáblázva".
Az önismeret fejlesztését mindenképpen ajánlom, csak nyerhetsz vele. Léteznek erre jó könyvek, a videomegosztókon is találhatsz hasznos anyagokat.
Segíthet, ha eljársz valamilyen hobbi, sport, utazás, önkénteskedés vagy akár vallás köré szerveződő közösségbe vagy tanfolyamra, ahol szoktathatod magad ahhoz, hogy szóba állj, beszélgess másokkal. Csapatsport, társastánc, nyelviskola, pszichodráma, önkéntes munka - ezek nem is működnének interakció nélkül. Esetleg csatlakozz önsegítő csoportokhoz, mint a Harcosok klubja főszereplője (oké, csak viccelek).
Elengedhetetlenül fontos, hogy legyen benned érdeklődés és empátia a másik iránt, tudj figyelmesen hallgatni, jó kérdéseket feltenni.
Ne légy fásult, legyen benned lelkesedés, legyél képes érdekesen mesélni magadról, a munkádról, hobbidról, az élményeidről, a macskádról (ha van). Milyen jó filmet láttál, hol jártál, mik a terveid stb. Hatalmas előny, ha képes vagy megnevettetni a másikat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!