Mennyi az esély a teherbe eséshez?
A Duphaston progeszteronpótló. Ha megreped a tüsző és megtermékenyül a petesejt, akkor ez segít, hogy be tudjon szépen ágyazódni, mivel az orvos nyilván sárgatest-elégtelenséget is gyanít. Tehát az orvos be akarja biztosítani, hogy ha sikerül a megtermékenyülés, akkor tenyleg be is ágyazódjon.
Szerintem inkább endokrinológushoz menjetek majd teljes hormonpanelt csináltatni.
Mi 4 èvet próbálkoztunk a babával, 2,5 èv után mentünk medőssègi központba, azèrt csak ennyi idő után mert spontán egyszer majdnem sikerült. Magánba kezdtük , nekem is ilyen gondom volt.Nem nőtt megfelelő mèrtèkben a tüszőm ès nem is repedt meg , nem volt èrett petesejtem. A tüszőm elsorvadt, leengedett mint egy lufi. Utána állami kèzbe került a legtöbb medőssègi kezelèssel kapcsolatos hely így a SOTE 1 asszisztált reprodukciós osztályán folytattuk a dolgokat. Ők is kivizsgáltak minket, ugyanezt állapították meg plusz mèg azt hogy magasabb a prolaktinszintem a kelletènèl ès ezèrt sem sikerült a baba. Kaptam erre Bromocriptin gyógyszert. A progeszteron szintem sem volt jó, sárgatest elègtelensèg. Megkezdtük a kezelèst , minden hónapban az 5.ciklusnapomtól a 10. napig Clostibegyt tablettát kellett szednem, nekem ez sosem volt elèg így egy Fostimon nevű inekciót is kellett utána 1-2 napig szúrnom. Vissza kellett utána mennem , megnèztèk megnőttek e szèpen a tüszőim, ha már elèg nagyok voltak kaptam Ovitrelle tüszőrepesztőt amit szintèn magamnak adtam be , ès elmondták mely napokon legyünk aktívak. Ezzel próbálkoztunk fèl èven át , sajnos nem sikerült. Aztán ugyanezt a kúrát folytattuk havonta csak inszemináció segítsègèvel, ami szerencsère úgy nèz ki sikeres volt , harmadik próbálkozásra,a második is majdnem sikerült de vègül kèmiai terhessèg volt belőle. Illetve èn voltam 3 pontos cukorterhelèsen is ahol nagyon kezdetleges inzulin rezisztenciát állapítottak meg, erre pedig szuper volt a Mio inozitol, termèszetes kèszítmèny. Illetve D vitaminnal, E vitaminnal támogattam a szervezetemet.
Gondolom nektek is hasonló utat kell majd bejárnotok, sok sikert kívánok !
Utolsó vagyok, èrdemes mèg a pajzsmirigy hormonszintjeit megvizsgálni illetve véralvadási paraméterek, trombózis-készség vizsgálat, teljes labor vizsgálat ,
illetve ami mèg fontos egy átjárhatósági vizsgálat elvègzèse is.
Kitartást nektek, ès mihamarabbi gyermekáldást kívánok!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!