Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Hogyan történik egy endokirino...

Hogyan történik egy endokirinológiai és nőgyógyászati kivizsgálás ha más-más dokinál történik?

Figyelt kérdés

Több, mint egy éve nem jön a baba nálunk, így foglaltam időpontot egy endokrinológushoz. Számomra az nem világos, hogy hogyan zajlik ez az egész? Ameddig az endokrinológus azt nem mondja a hormokora, hogy oké, addig nem is érdemes nőgyógyászhoz menni teherbeesési problémával? Vagy endokrinolus kezelések között kell menni attól? Vagy ha pl. clostilbegytet írnak valakinek vagy tüszőrepesztőt, azt melyik doki írja ki a kezelés során?

Akinek külön van endo és külön nőgyógyász dokija, annál hogy mennek a dolgok, hogy történnek a kezelések?

2023. jan. 10. 12:59
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem mindenképp érdemes nőgyógyászatilag is megnézetni a dolgot. Ártani nem árt
2023. jan. 10. 13:04
 2/7 A kérdező kommentje:

Mire gondolsz?

Éves szűresekre járok, legutóbb volt hasi és hüvelyi uh is...

2023. jan. 10. 13:06
 3/7 anonim ***** válasza:
92%
Legjobb, ha endokrinológus nőgyógyászhoz mész, az mindkettő problémát átlátja.
2023. jan. 10. 13:24
 4/7 anonim ***** válasza:
58%
Ahogy a háromas mondja, a legjobb az utóbbi ha mindkettő. De a nőgyógyász is fontos ha csak ilyet tanálsz, hogy külön van. Pl: Átjárhatósági vizsgálat felé ő is tud irányítani, és a kenetet ultrahangot érdemes újra csináltatni, hogy a lehető legfisebbel menj az endohoz.
2023. jan. 10. 14:16
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Én évekig jártam rendszeresen endokrinológushoz PCOS, Hashimoto és endometriózis miatt. Attól függ persze milyen panaszokkal mész, de ilyenkor felmérik a terepet és valószínűleg megnézik a vércukor- és inzulinértékeket, illetve egy hormonképet a peteéréssel kapcsolatos hormonokkal. Nálam nem volt bevonva nőgyógyász a fentiek kezelésében, csak annyi volt a kérés az elején a dokitól, hogyha úgy döntünk, hogy belevágunk a babaprojektbe, szóljak. Amikor szóltam, megnézte az aktuális értékeimet és mondta, hogy megfelelnek, illetve felírt egy étrendkiegészítőt. Ha az értékeid rendben lesznek, akkor úgyis továbbküld nőgyógyászhoz (bár ha fizikai akadálya van a babának, akkor azt már valószínűleg látták volna UH-n). Szóval szerintem egy jó endokrinológust keress inkább, persze az a legjobb anyagilag és időben, ha a kettő egyben van, de sajnos elég sokan felszínesek és nem elég alaposak ebben a témában.
2023. jan. 10. 15:01
 6/7 anonim ***** válasza:

Ha nem is nőgyógyász-endokrinológus, de meddőségben jártas endokrin doki mindenképp jó lenne.

Nőgyógyász dokinál ha kb fél évnél régebben voltál érdemes ismét menni endokrin látogatás előtt (petefészek állapota, potenciális cisztákat kérdez az endokrin doki).

Az endokrinológus először kikérdez jó alaposan, majd megvizsgál, pajzsmirigy, más nyirokcsomók, szőrösödést, elhízást csekkol.

Utána elküld vérvételre, s azután tudtok egy kezelési tervet felállítani.

A kezelés után x időn belül az én endokrin dokim anno átjathatósági vizsgálatot javasolt, de szerencsére arra már nem került sor, terhes lettem.

Ha komolyabb gond (pajzsmirigy, inzulin) amit le kell küzdeni és teherbe esel, akkor kontrollokra is kellhet majd járni a dokihoz (gyógyszer beállítás, értékek ellenőrzése).

2023. jan. 10. 16:40
 7/7 anonim ***** válasza:

Nekem is volt próbálkozás Clostybegyt-el de nem segített.

Meddőségibe mentünk ott derült ki a vérvétel alapján hogy mennem kell endokrinológushoz.

Alulműködést állapított meg,írt fel rá gyógyszert.

2023. jan. 10. 19:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!