Hogy zajlik egy andrológiai vizsgálat meddőségi kivizsgálás esetén?
Több mint egy éve próbálkozunk sikertelenül. Semmi panasza nincs a férjemnek amúgy, csak ez az oka a vizsgálatnak. Adtak neki beutalót. Azt gondoltam, hogy csak spermavizsgálatot takar egy ilyen és ezt is mondtam neki, ezzel nyugtattam, de ahogy utána olvastam a heréket is vizsgálják.
Vagy azt csak akkor ha valami más panasza is van?
A normális andrológus nemcsak a heréket, de a prosztatát is megvizsgálja (igen, benyúl!). Legyen már férfi, könyörgöm!
A férjem máskor is elment simán, ha panasza volt. Mi nők mi mindenen megyünk keresztül a meddőségi kivizsgálás, pláne a kezelések alatt. Nehogy már a férfi meg ennyitől betojik.
Ha neked ebből az jön le, hogy "dögöljön meg a szomszéd tehene is" hozzáállással viseltetnék a férjem iránt, akkor az értelmezési képességeiddel baj van.
Igen, nyilvánvalóan kellemetlen egy ilyen vizsgálat, mint ahogy nekünk nőknek is az, ha matatnak bennünk. De megcsináljuk, mert kell. Nem mellesleg ahogy minden nőnek évente el kell/kellene mennie szűrővizsgálatra, a férfiakra is ugyanúgy áll ez, gyakorlatban mégis a többség, idézve némely szánalmas férfit: inkább beledöglik, de belé ne nyúlkáljanak.
Pedig a méhnyakrákhoz hasonlóan a prosztatarák is rohadt alattomos, ha már panasz van (fájdalom, véres vizelet), az rég rossz, és akár menthetetlen. Apósomnál is már rák volt, mire orvoshoz ment vele.
Az, hogy a férjem már az apja prosztatarákja előtt évekkel is eljárt szűrővizsgálatra (meg a meddőségi kivizsgálásra is természetesen), annak nem azért örülök, mert "haha, ő is szívjon, ne csak én", hanem mert felelősségteljes ember, nem csinál abból problémát, amiből mi nők sem csinálunk. De érdekes módon szegény férfiakat fel kell oldozni a felelőtlen hozzáállásuk miatt, mert az más.
A frászkarikát más.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!