Már több, mint egy éve próbálkozunk, már használtam ovulációs tesztet, hőmérőztem és együtt voltunk peteéréskor, 2 naponta, úgy "ahogy a nagykönyvben meg van írva". Alap vizsgálatokon voltunk, de most úgy vagyunk vele, hogy most még nem akarjuk magunkat nagyon belevetni a vizsgálatok sűrűjébe, úgyhogy most "pihenünk" ilyen szempontból. Aztán hátha így összejön spontán, de ehhez szerintetek elég a heti 2 együttlét is? Jó, tudom, valaki egyszer szexel aztán terhes lesz, de úgy értem, hogy azzal, hogy nem heti 3-4x szexelünk, csak 2x azzal sokkal kevesebb az esély, vagy nem releváns?
Nagyjából ciklus közepén ha többször együtt vagytok, akkor esélyesebb, de igazából nem csak ezen múlik. Úgyis akkor jön, mikor szeretne.
2023. jan. 10. 12:39
3/14 anonim válasza:
Havi 1 együttlét is elegendő lehet, ha pont jókor vagytok együtt és minden rendben veletek egészségügyileg.
De ne is menjetek orvoshoz, várjatok a csodára még évekig, ha ennyire nem fontos még nektek a gyerek.
De bocsi, ha 1 év alatt nem jött össze úgy, hogy peteéréskor mindig együtt voltatok, akkor ott valószínűleg van valami probléma, és hiába várjátok a spontán teherbeesést.
2023. jan. 10. 13:06
4/14 A kérdező kommentje:
Voltunk orvosnál, írtam is...
2023. jan. 10. 13:08
5/14 anonim válasza:
Az alap orvosi kivizsgálás kb semmi, szóval ebben egyetértek az előttem szólóval. Ha szerencsétek van, akkor elég lehet a heti 2 együttlét, persze. De ha a heti 4 mellett nem jött a baba egy évig, akkor én nem bizakodnék túlzottan. Persze sosem lehet tudni, van akinek sok múlik a stresszen is, lehet hogy te is közéjük tartozol. Nem tudom hány évesek vagytok, de én legfeljebb pár hónap múlva elindulnék meddőségi kivizsgálásra.
2023. jan. 10. 13:17
6/14 anonim válasza:
Milyen vizsgálatokat végeztek?
2023. jan. 10. 13:22
7/14 anonim válasza:
Felejtsük már el ezt a rástresszeléses tévhitet.
Ahol x ideje nem jön a baba, és akarnak, ott nincs az az ember, aki ne stresszelne rá. Nem ezen múlik.
2023. jan. 10. 14:35
8/14 Kisdinnye22 válasza:
Nem az együttlét mennyisége számít. Vannak akiknek egyből beakadt és vannak akik hosszú hosszú évek után sem sikerül.
2023. jan. 10. 14:53
9/14 Kisdinnye22 válasza:
Egyébként pontosan unokatesóm járt így, hogy orvosilag meddőnek nyilvánították és a vizsgálat után 2 évvel teherbe esett. Azóta egy 6 éves csodaszép kisfiúnak boldog anyukája. Szóval feladni sose szabad ez a lényeg. Majd jön ha akar ;)
2023. jan. 10. 14:55
10/14 anonim válasza:
A stressztől nőhet a prolaktin szint, ami viszont tényleg gátolhatja a teherbeesést. Viszont, a hormon vizsgálatoknál úgy is látszana, hogy ez magas és kezelik. Szerintem ez inkább a régebbi időkből maradhatott az emberekben.
#kérdező
Nem tudom milyen vizsgálatoknok voltál, de esetleg kipróbálhatod az inzulinrezisztensek diétáját is, nem csak egészségesebb leszel tőle, de normalizálja a cukrot és az inzulint, illetve a teherbeesést is segíti. Valamint egy jó multivitamin, d-vitamin, folsav és esetleg barátcserje kivonat (pl.: premens kapszula), amit tudnék ajánlani, ha nem akartok még nagy kivizsgálásokra menni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!