Ez véletlen lehet vagy valamilyen genetikai probléma?
Figyelt kérdés
Egyik barátomrol és testvereiről van szó. A srácnak 2 fiú és 2 lány testvére van.
A 3 fiverről: belevagtak kb egymás utanban a baba projektbe, de mindharmuk felesége elvetélt, a baratomé többször is.
A 2 nővér esetében meg meg sem fogant, ők már régebben próbálkoztak rövid ideig a barátom elmondása alapján, de mivel nem jött össze gyorsan, lettetek róla.
Nekem kicsit fura ez, hogy 5 testvér és mindegyiküknél ilyen probléma van.
Lehet összefüggés?
2022. dec. 6. 15:05
1/3 anonim válasza:
Valóban gyanús. Ha kíváncsiak, akkor utána tudnak járni. Citogenetika, más néven kromoszóma kariotipizálás a vizsgálat neve. Egy egyszerű vérvétel, de megmutatja az esetleges kromoszóma eltéréseket. És sajnos vannak olyan eltérések, amik megnehezítik az utódnemzést, vagy rosszabb esetben ki is zárják azt.
2/3 anonim válasza:
Nekem annyiból gyanús, hogy melyik az a genetikai rendellenesség, ami a szülőknél nem jelentkezik, de az összes gyereknél igen, ráadásul mindkét nemnél?
Öt gyerekbe 0,03% a valószínűsége ha mindkét szülő recesszív hordozó.
Persze nem értek hozzá, lehet van ilyen genetikai rendellenesség, de azért furcsa.
3/3 anonim válasza:
Érdekes, én elmennék kivizsgálásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!