Teherbeesési probléma: Meg tudják állapítani valamilyen vizsgálattal, hogy egy pár genetikailag nem összeillő?
A HABAB vizsgálat, egy összeférhetőségi vizsgálat, ahol meg tudják nézni. Fizetős, jó drága.
Az összeférhetetlenség nem genetikai eredetű, hanem immunológiai, de léteznek mind női, mind férfi genetikai vizsgálatok (kromoszóma vizsgálat, halosperm, spermium mikrodeléció...stb.); amiket magánúton el lehet végeztetni pl. az Istenhegyi Géndiagnosztikán.
De valamiért az az érzésem, hogy még meddőségi központban sem voltatok. Ha ez így van, akkor először oda kéne menni kivizsgálásra.
Akkor irány egy meddőségi központ! Vigyétek el a meglévő eredményeiteket, és ott majd eldöntik, mi kell még.
Pl.: volt-e átjárhatósági vizsgálat? Méhtükrözés? Telheskörű!!! (ATPO, ATG, DHEAS, AMH...stb.) hormonvizsgálat?
Cukorterhelés? Immunológia? Speciális véralvadás? Genetikai vizsgálat?
Ezeket mind elvégeztetik majd ott.
Pl.: volt-e átjárhatósági vizsgálat? Méhtükrözés? Telheskörű!!! (ATPO, ATG, DHEAS, AMH...stb.) hormonvizsgálat?
Cukorterhelés? Immunológia? Speciális véralvadás? Genetikai vizsgálat?
Átjárhatósági vizsgálat pipa
Méhtükrözés: pipa, mindig azt mondják nagyon szép méhe van (persze lehet én keverek valamit és NEM ez a méhtükrözés)
Immunológia: erre nem emlékszem
Cukorterhelés: pipa
Genetikai vizsgálat: szintén nem emlékszem
Hormonvizsgálat: pipa
Látom Te nagyon képben vagy ezekben. Nagy esély van arra is, hogy genetikailag nem vagyunk összeillőek? Vagy ez általában egy nagyon ritkán előjött probléma?
Méhtükrözés = hysteroscopia; rövid altatásban végzik, műtéti körülmények között.
Immunológiai vizsgálat: egy vérvétel, amelyből antitesteket vizsgálnak
Genetikai vizsgálat: szintén egy vérvétel, célirányosan pl. MTHFR-re, Leiden mutációra
HABAB (összeférhetőségi vizsgálat; csak magán úton tudjátok elvégeztetni): mindkettőtöktől vért vesznek, összekeverik és kiértékelik.
Nálunk az utóbbival (is) gond volt; infúziós kezeléseket kaptam rá. 7 év után a 6. lombikunk sikerült; 37 hetes vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!